כאבי ראש אחוריים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש אחוריים
    אורית
    07/02/2009

שלום, אני בת 29, ולפני כארבע שנים התגלה אצלי PTC שעד היום לא עבר. אני מטופלת באופן קבוע אצל נוירואופטלמולוגית ונוירוכירורג, וכחלק מהטיפול עברתי ניתוח בעצב הראיה, ושני ICP, שהאחרון בהם היה לפני כחודשיים ואובחנו בו לחצים גבוהים. המלצת הנוירוכירורג שמטפל בי היא LP שאנט, כשהסיבה העיקרית היא כאבי הראש. מבחינת הראייה - יש בצקת ברורה בשתי העיניים, אך היא שומרת על צבע תקין וכל עוד היא לא מחמירה - יש אפשרות לדחות את הניתוח - שזו האופציה שבה בחרתי. מהיום בו אובחנתי אני סובלת מכאבי ראש שמתגברים ונחלשים מעת לעת, והחלטתי להמשיך ולחיות איתם, אך בשבוע האחרון התחלתי לסבול מכאב ראש שמעולם לא חשתי - כאב אחורי, בעצמות שבאחורי הגולגולת. הכאב חזק יותר בצד שמאל, אך מופיע גם בצד ימין. לפעמים מופיע רק הכאב הזה, ולפעמים הוא מלווה גם בכאב ראש "רגיל". הכאב הוא מאוד חזק ושונה מכאבי הראש שהורגלתי אליהם, התחושה היא כאילו קיבלתי מכה חזקה במקום, מה שכמובן לא קרה. האם יש סיבה לבדוק את כאב הראש הספציפי הזה, או שייתכן וזו יד המקרה שעד היום לא חשתי כאב מהסוג הזה. תודה רבה אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש אחוריים

הוספת תגובה

• הי אורית

פרופ` אייל יצחיאק
    07/02/2009

PTC היא מחלה בה יש לחץ מוגבר תוך גולגלתי דבר שמתבטא בבצקת בעצבי הראיה ובסופו של דבר נזק לעצבי הראיה. הטיפול מטרתו אינה טיפול בכאבי הראש כי אם טיפול בלחץ המוגבר ומניעה של הנזק לעצבי הראיה.
    לדעתי אין הגיון בדחיית הטיפול והתקנה של מערכת דלף יכולה לשפר את הרגשתך. לגבי כאב הראש החדש, לדעתי בהחלט כדאי לברר אצל הנוירולוג המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו