מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לקברנומהמיקי אלון01/07/2009
שלום, אני בת 58 בריאה בד"כ, 2 שבועות חשתי נימול בצד שמאל של הפנים: בשפה, בנחיר, עד העין. בשבוע האחרון נחלש הנימול ומופיע מדי פעם בעיקר בנחיר. נשלחתי לבדיקת CT מוח עם ובלי ח.נ.+סינוסים. התשובה: מודגם תהליך היפרדנסי עם מוקד מסויד במרכזו בפדונקל צרבלרי שמאל בגודל 14\10 מ"מ, ללא אפקט מסה או בצקת מסביבו עם האדרה קלה לאחר ח.נ. חשודה לקברנומה. שאר פרנכימה של המוח בגדר התקין, חדרים וחריצים תקינים. מודגם עיבוי רירית קל בסינוס ספנואידלי. מחיצת האף סוטה מעט ימינה. קונכה בולוזה דו"צ, ה-OMC פתוח דו"צ.
הופניתי לנוירוכירורגיה. אבקש לשמוע הסבר והתרשמותך מהתוצאות.
כל טוב
מיקי א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיקי
פרופ` אייל יצחיאק02/07/2009כדאי לבצע MRI ולקבל יותר מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול בצד שמאל בפנים
מיקי אלון02/07/2009שלום ד"ר
ראשית תודה על תשובתך המהירה.
מאחר ותלונתי הראשונה היתה נימול בצד שמאל של הפנים [נימול שנחלש אך קיים עדיין בעוצמות שונות במיוחד בנחיר ], רציתי לשמוע את דעתך על הקשר בין הנימול לממצא ב-CT.
האם הנימול יכול להתקשר לעיבוי רירית הסינוס הספנואידלי שנמצא בבדיקה, או למה שחשוד כקברנומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
פרופ` אייל יצחיאק03/07/2009קרוב לודאי שקשור לקברנומה, כמו שאמרתי הדמיה מגנטית תעזור להגדיר את האבחנה ואת המיקום המדויק. יש לבצע את הבדיקה בפרוטוקול מיוחד שרגיש לדימומים ישנים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיקי אלון03/07/2009אני אמורה לעבור MRI לבירור האפשרות שיש לי קברנובה בגזע המוח.
האם אפשר להמשיך בשיגרה הכוללת:
1] דיקור סיני---בצד שמאל בגוף שעוזר לי לדלקת בכתף ממנה אני גם סובלת כרגע
2] טיפול חודרני בחניכיים בהרדמה מקומית, שאני אמורה לעבור השבוע?
3] האם להמשיך ליטול ויטמינים ותוספי תזונה שאני נוטלת:
סידן +ויטמין D
אומגה 3
Q10
ויטמין B12
אני מודה על תשובתך בפורום, בזמן זה של חוסר ידיעה מה קורה עמי.
בריאות מלאה גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לקברנומה
מיקי אלון10/07/2009שלום,
אשמח אם תענה לשאלותי מיום 3.7.09
ובנוסף:
האם אתה מכיר בארץ רופא בעל ניסיון לטיפול בקברנומה?
קראתי שבררץ הניסיון דל ואילו באריזונה יש מנתח מומחה בתחום, ידוע לך על רופא מקביל בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
פרופ` אייל יצחיאק11/07/2009לדעתי אין מניעה מהפעילויות שהזכרת.
לגבי המנתח, השלימי את בדיקות ההדמיה שלך ואז חזרי אלי ואשתדל לכוון אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לקברנומה
מיקי אלון11/07/2009שלום,
ברוך תהיה. אעשה כדבריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לקברנומה
מיקי אלון21/07/2009אני ממתינה לבדיקת MRI אולם כרגע אני בחשש גדול מאחר ונוירולוג שראה את דיסק ה-CT ציין שמיקום הקברנומה ייתכן ויהיה מסוכן מידי לניתוח, כמו כן הבהיר לי את הסכנה לדימום מחוץ לקברנומה, שאלותי: האם לפני ביצוע MRI ניתן לראות שהקברנומה מדממת, שמיקומה בעייתי? ובנוסף: האם ניתן לעשות משהו למניעת דימום [כגון: שמירה על לחץ דם נמוך, דאגה שהדם לא יהיה דליל וכדו'] ייתכן ושאלותי מגוחכות אך ברור שמי שאיננו בתחום חש מבוכה וחוסר אונים במצב כזה.
אני נמנעת מנסיעות רחוקות מאזורים בהם יש מרכז רפואי, חוששת ממאמץ וכו'
האם ניתן להפיג מעט מהחששות עד לביצוע בדיקת ה-MRI וקבלת המלצה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיקי,
פרופ` אייל יצחיאק28/07/2009מכיון שלחץ הדם בתוך הקברנומה הינו ורידי אז אין השפעה ללחץ דם העורקי על השכיחות לדמם. יש להימנע מתרופות שמפריעות את קרישת הדם ("מדללות"), לגבי הוכחת דמם ישן ודיון לגבי מיקום והיכולת לכרות את הקברנומה עדיף לדון בכך לאחר ביצוע ה-MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקברנומה
מיקי אלון28/07/2009אני מאד מודה על ההסבר.
האפשרות לשאול בשעה שהספק כה רב מאד מעודדת.
כל טוב,
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיקי,
פרופ` אייל יצחיאק31/07/2009הנימול יכול להיות קשור לקברנומה בתלות במקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)