בלט גרמי בעצם אוקציפיטלי- התייעצות!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלט גרמי בעצם אוקציפיטלי- התייעצות!
    דניאל
    18/09/2009

שלום רב,

אני בחור בן 21, לפני כשנה התחלתי להרגיש בליטה גרמית בעצם אוקציפיטלי בגולגולת ומאוחר יותר גם מאחורי הצוואר.... אני חש כאבים בצוואר, זרמים בידיים וברגליים, CPK גבוה, סחרחורות, טשטוש ראייה וכו'... יש לציין כי ביצעתי צילום גולגולת לפני כשנה וצויין: "הודגם בלט גרמי בעצם אוקציפיטלי ייתכן וריאנט אנטומי...מומלץ לשקול ביצוע CT מוח וגולגולת לצורך קליני"... ביצעתי CT מוח עם חומר ניגודי ולא נמצא שום ממצא חשוד (בדיקה תקינה)...

מה משמעות בלט גרמי זה? האם יש צורך בביצוע MRI? מדוע לא ראו זאת בבדיקת CT? האם בליטה גרמית זו יכולה להיות תולדה של נזק טראומטי למוח/עמוד שדרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי דניאל

פרופ` אייל יצחיאק
    19/09/2009

לא ברור האם הבליטה היא בגולגולת או עמוד השידרה. אם בגולגולת. כמו כן לא ברור לי הקשר בין שאר תלונותיך לממצא הגרמי. אנא פנה לנוירוכירורג כדי להיבדק ועל מנת לבדוק את ההדמיה שלך.
    שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט גרמי בעצם אוקציפיטלי- המשך

דניאל
    21/09/2009

שלום שוב,

בנוגע לשאלתך, הבליטה הגרמית קיימת גם בגולגולת וגם בעמוד שדרה צווארי....לציין שבדיקת CT מוח תקינה!!!!!

מה עליי לעשות והאם עליי לבצע MRI או בדיקה כלשהי אחרת???

נ.ב,

הנוירוכירורג שלי עמוס עד תחילת 2010, ולכן לא אוכל לגשת אליו בזמן הקרוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דניאל

פרופ` אייל יצחיאק
    23/09/2009

אתה מוזמן לקבוע תור למרפאות מחלקתנו (בהדסה) ואני בטוח שתענה לפני 2010.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו