ממצאי בדיקת MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאי בדיקת MRI
    דני
    09/01/2010

שלום דוקטור !
    שמי דני בחור בן 35 סובל מיזה כשנתיים ממה שאובחן על ידי הרופאים מאדנומה היפופוזרית ונימצא במעקב עד לפני שנה ביצעתי כל שלושה חודשים בדיקת אמ אר איי לשם מעקב אחרי גודל התהליך בבדיקות דם שניתבקשו על ידי אינדוקירונולוג בזמן גילוי הממצא רמת הפרולקטין בדימי היתה 8518 התחלתי טיפול בכדורי דוסטינקס רמות הפרולקטין ירדו והיום הם עומדים על מרה של 102 ויתר ההורמונים גם בסדר יש לציין שהתהליך מגיב יפה לכדורים וחל בו צימצום מאז הגילוי לפני שנתיים ביצעתי עכשיו אמ אר איי נוסף שניתבקשתי לעשות אחרי שנה ויש שם משהו שאני מאוד ניסער ממנו אם תאכל להרגיע אותי ולומר לי במה מדובר אודה לך הביקורת שלי אצל הרופא בביהח הוא באמצע שבוע הבא אבל אני מישתגע כבר
    להלן הממצאים שאובחנו בבדיקת האמ אר איי
    מבנה תקין של האוכף התורכי הנוירוהיפופיזה ניראת שמורה אם מוקד היפרדנסי בסדרת T1 בלי גלודניום כביטוי לנוכוחות גרגיר ADH
    בלוטת ההיפופיזה עצמה : הצד השמאלי שמור מצד ימין מודגמת אדנומה בעלת מאפיינים יחסית ציסטיים עם שרידי דימום בתוכה ממדיה של אדומנה הם בציר הקורנלי 8.2 ממ בציר הגובה 4.2 ממ בציר הסיגאטלי 14 ממ הגבעול ההיפופזרי ממוקם מעט משמאל לקו האמצע במבנה שמור כיאזמה שמורה מבנה תקין של הסינוסים הקברנוזים ביפותלמוס שמור בהשוואה ללפני שנה חיל צימצום בגודל התהליך שאז הייתה בעלת מרכיב המורגי חדיד חל צימצום בגודל התהליך וכעת בולט יותר האלמנט הציסטי הפוסט המוראגי שכחתי לציין שהדמם שהיה ניספג ברובו
    אודה לך אם תאכל לומר לי מהם הממצאים הללו ואם יש לי מקום לדאגה אני מאוד חושש מהנושא של לקיחת ביופסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי בדיקת MRI

הוספת תגובה

• הי דני

פרופ` אייל יצחיאק
    11/01/2010

כמובן שיש צורך לבדוק אותך ולראות את בדיקות ההדמיה אבל לפי התשובות יש רושם שהתהליך ממשיך להגיב לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו