התעטשות לאחר ניתוח ההיפופיזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעטשות לאחר ניתוח ההיפופיזה
    קובי
    23/06/2010

שלום,
    עברתי ניתוח היפופיזה לפני כשבוע.
    יומיים לאחר הניתוח ואף אתמול התעטשתי.
    נאמר לי לא לקנח את האף במשך שבועיים וכמובן שאני לא מקנח.
    במהלך הניתוח החדירו לי לראש רקמת שומן כשתל עצמי.
    למרות שאין שליטה על התעטשויות, האם יכול להגרם נזק בעקבות התעטשות? האם עלי לדאוג? האם רקמת השומן שהושתלה יכולה "לזוז" בעקבות ההתעטשות?

בברכה,

מנשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי מנשה,

פרופ` אייל יצחיאק
    23/06/2010

החשש לאחר ניתוח מסוג זה הוא מפני דליפת נוזל שידרה. אם אין דליפת נוזל צלול מהאף ואינך חש בולע באופן רציף נוזל מלוח החשש מכך קטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

קובי
    23/06/2010

ראשית, תודה על התגובה המהירה.
    שנית, בהמשך לתשובתך אני זוכר מספר רגעים של דליפה מוגברת של נוזל מוצק וגם מעט דם אבל זה דעך כעבור כשעה והפך לדליפה הגיונית כמו אחרי הניתוח.
    היום, שבוע לאחר הניתוח האף כמעט יבש!
    לא זכורה לי הרגשה של טעם מלוח בפה.
    יחד עם זאת, האם יתכן כי הרקמה השומנית שהושתלה "הוצאה" /נפלה כתוצאה מההתעטשות? האם משהו עלול היה "לזוז" במקום הניתוח כתוצאה מכך?
    (אני מודע לכך שהשאלה עלולה להיות מעט הזוייה אבל אני כנראה עוד לא מעכל את החודש הקשה שעבר עלי-תודה לאל אני כבר אחרי... על כן עמך הסליחה ואודה לשיתוף פעולה).

בברכה,
    מנשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי להאמין

פרופ` אייל יצחיאק
    28/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קובי
    28/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו