היקף ראש גדול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף ראש גדול
    חסום
    26/08/2010

שלום לביתי בת ה13 יש היקף ראש גדול זה משפחתי,והיקף הראש שלה הוא 60 ס"מ...
    רציתי לדעת אם הראש שלה הסתדר בפרופוצית הגוף בעתיד והאם הראש יגדל עוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש גדול

הוספת תגובה

• היקף ראש גדול

ד''ר יוסף גילבורד
    26/08/2010

חסום שלום!

המונח "משפחתי" למרות שזה מונח מאד מקובל לדאבוני, מבחינתי לא קיים עד שלא ראיתי תמונה של המוח ( CT או MRI)
    בדרך כלל הראש יהיה באותה פרופורציה לשאר הגוף כפי שנראה היום ( במידה שאין סיבה פעילה שטרם אובחנה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך היקף ראש גדול

חסום
    26/08/2010

הייתי איתה בטיפת חלב בבדיקות עשיתי לה CT עד שאמרו לנו שזה משפחתי וזה מבנה הגוף שלה אבל בכל מקרה אני מודאגת בזה שהראש שלה יגדל במשך השנים..
    אתה יכול להגיד לי את ההיקפ הראש הנורמאלי לילדה בגילה ובאיזה גיל הראש מפסיק להתפתח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש גדול

ד''ר יוסף גילבורד
    26/08/2010

הראש גדל בד"כ עד גיל 18 ובהמשך פחות או יותר מתייצב אם כי יכול לגדול באופן מינימלי עוד קצת יותר על חשבון גדילת העצמות ולאו דווקא גדילת המוח.
    תחומי הנורמה לבנות בגיל 13 נעים מ 51 ס"מ עד 56 ס"מ. מ62 ס"מ תגדל בערך ל64 ס"מ בגיל 18.האם עברה הדמיית CT בשנים אחרונות. האם הילדה לגמרי בריאה במיוחד מבחינה התפתחותית ושכלית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו