שלום רב. שאלת הידרוצפלוס.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב. שאלת הידרוצפלוס.
    שירי
    26/09/2010

רציתי לדעת מבחינה תאורטית- האם יתכן כי לאדם שנותח מספר פעמים עקב הידרו', ועבר השתלת נקז (+ניתוחי תחזוקה), יתכן כי יהיו לו תופעות לוואי בחיי היום יום?
    לדוגמא: עצבנות/חוסר ריכוז וכו?
    (אני לא רוצה "להכניס" את המילים לפה, אבל אני פשוט רוצה לדעת האם יתכנו מצבי רוח משתנים וכו'--ואם כן מה ההסבר?)
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב. שאלת הידרוצפלוס.

הוספת תגובה

• תופעות חריגות לאחר התקנת שנט

ד''ר יוסף גילבורד
    26/09/2010

שירי שלום!
    אמנם למרות שלא ציינת את גיל המנותח , אני יוצא מתוך הנחה שהמדובר לא בתינוק אלא לפחות בילד או במבוגר. ככלל עקב הניתוח צמו לא אמורים להשאר תופעות כפי שאת מציינת. השאלה באיזה נסיבות הותקן השנט, האם לפני התיקונים של המערכת הסבל נמשך הרבה זמן או לא. ככלל אם השנט עובד טוב ובהדמיית המוח יש ניקוז טוב של חדרי המוח, לא אמורים להיות תופעות לואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

ממשיכה...
    26/09/2010

מדובר באדם בן 39, שבעברו נותח 4 פעמים.
    לפני הניתוחים לא הרגיש טוב +ראה מנצנצים בעינים, הקאות/בחילות/לא היתה לו תחושת זמן.אחרי הניתוחים הכל עבר, אבל בתחושה שלי הוא לא אותו אדם מבחינה התנהגותית.
    לדוגמא:
    הוא טוען כי תמיד חם לו יתר על המידה, ורוב הזמן הולך עם כובע.--האם יש קשר לחום ולהידר'?
    הוא טוען שאינו יכול להתרכז יותר מרבע שעה בעבודה (ולפני הניתוחים היה חד כתער בעבודתו)
    כרגע אילו הטיעונים- ורציתי לדעת האם יש להם ביסוס.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לאחר שנט

ד''ר יוסף גילבורד
    27/09/2010

חוזר על תשובתי הקודמת , לרוב אם הכל בסדר לא אמורים להיות תופעות לואי. האם עבר MRI בעבר ובהווה? רק אם ניתן לראות סימני פגיעה מוחית בMRI ניתן להתייחס לתלונות קקשורות , אם לא הרי שמבחינתי הכל בתחום הספקולציות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו