ציסטה בראש..מבהיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בראש..מבהיל
    nocturnal
    02/02/2011

שלום, לאחרונה גיליתי מעין 'בלוטה' במאחורה של הראש, והרופא שלח אותי לצילום אולטרסאונד וקיבלתי את התוצאות שאמרו משהו על תהליך היפואקוגני הומוגני מוגדר היטב בגודל 0.4*0.9 ס'מ עם הגברה אחורית, יתכן נוזלי עם תוכן, ללא היפרמיה בדופלר צבע. נמצא במרחק 0.4 ס'מ מקורטקס של העצם. מראה סונגרפי שפיר, ייתכן אפידרמואיד ציסטה.
    זה די מלחיץ ואין לי מושג מה זה אומר. כמובן שעד שיתפנה תור אצל הרופא שלי ייקח לא מעט זמן והייתי רוצה לדעת בנתיים מה אפשר להבין מהממצאים האלה..
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בראש..מבהיל

הוספת תגובה

• ציסטה בראש..מבהיל - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    03/02/2011

אכן קרוב לודאי מדוב בציסטה אפידרמוידית. הממצא שפיר לחלוטין אך בד"כ גודל ולכן כדאי לכרות אותו. הניתוח מתבצע בד"כ ע"י פלסטיקאי אם אין מעורבות גרמית או נוירוכירורג אם יש מעורבות של העצם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

nocturnal
    03/02/2011

תודה רבה על הסיוע,
    יש לך במקרה רעיון ממה מצב שכזה נוצר?..
    (גם בלוטות הלימפה שלי נפוחות מאוד כשבוע, בערך מאז הופעת ה'בלוטה', אך משטח גרון שעשיתי היה ללא ממצאים פתולוגיים, יכול להיות שיש קשר?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו