שאלה מעניינת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מעניינת
    אני
    28/03/2011

האם קיים קשר מיידי בין עישון לפגיעה במערכת העצבים?
    הסבר - בן 35. סובל שנים מכאב גב תחתון המקרין לרגל. ממצאים - בלט דיסק.
    כדורים כגון - אביטרן, ארקוקסיה, אטופן - לא עזרו.
    מזה 3 חודשים מטופל בליריקה, 150*2 ביום, אשר מפחיתה את הכאב ועוזרת מאוד לכאב ההקרנה לרגל. המסקנה היא : מדובר בכאב ממקור עצבי.
    כמו-כן אני מעשן הרבה שנים. בממוצע קופסא ליום (20 סיגריות).
    שמתי לב שאם היה לי שבוע בו עישנתי יותר מהרגיל (נניח 30 ליום) אזי הכאב, בעיקר ברגל, גובר משמעותית !
    היתכן הדבר? (או שזו מקריות שכן קיימים משתנים נוספים שהם הגורם, אולי, לעליה בעוצמת הכאב).
    יש לך איזה הסבר לתופעה? מוכר לך?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מעניינת

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת - תגובה

פרופ` אייל יצחיאק
    03/04/2011

עישון בהחלט גורם לנזק מתמשך לעמוד השידרה בכלל ולדיסקים בפרט. אך אין מדובר בנזק חריף כי אם בנזק כרוני מתמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה מיידית ?

אני
    04/04/2011

שוב - מעשן 200 סיגריות בשבוע = הכאב עולה.
    מעשן 100 בשבוע שאחריו הכאב יורד.
    מעשן 200 סיגריות בשבוע ה-3 = הכאב שוב עולה.
    כלומר - האם תתכן השפעה מיידית של העישון על מערכת העצבים כך שלאחר מספר ימים של עישון מסיבי הכאב המוקרן מהגב לרגל, מתעצם. (ולהפך - הפחתה בעישון מביאה תוך מספר ימים להקלה בכאב).
    מוכר לך? קיימת בספרות הרפואית עדות לקשר ישיר ומיידי בין עישון לכאב? (מיידי = כוונתי תוך 3-4 ימים).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו