מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שן חדשה שצמחה עם כתמים לבנים וצהבהבאמא מודאגת19/06/2012
לבני בן השש צמחה שן קבועה מאחורי שן חלב לפני שהשן נשרה.
מאחר ששן החלב התנדנדה רופאת השיניים אמרה שאין צורך בעקירתה.
שן החלב אכן נפלה, אך כעת נראה כי בשן החדשה שצמחה יש כתמים (גוון לבן - צהבהב). אנחנו מאוד מקפידים על צחצוח שיניים ולא שותים משקאות מתוקים בבית.
רציתי לדעת האם יתכן שזה תורשתי, ומה ניתן לעשות ?
האם יתכן ומדובר בעששת ? במידה וכן איזה אפשרויות לטיפול קיימות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן חדשה שצמחה עם כתמים לבנים וצהבהב - תגובה
פרופ' חיים סרנת19/06/2012לפי תאורך לא מדובר בעששת.ןמאחר וזה בשן בודדת אינו תורשתי. ישנן שתי אפשרויות עקריות ושתיהן אינן מדאיגות.
האחת שבעת שהיתה השן הקבועה מאחורי השן שאחרה לנשור התחיל תהליך ראשוני של עששת (כתם לבן) שנעצר עם נפילת השן וצחצוח סדיר ימנע המשך התהליך.
אפשרות שניה היא הפרעה קלה בעת הסתיידות השן (בשנה שנתיים ראשונות לחיים, שמשאירה לעתים מעין כתם לבנבן, אם כי השן תקינה.
שמירה על היגיינה טובה והרגלי אכילה אך גם ביקור סדיר אצל רופא שיניים מומחה לילדים ימנעו בעיות בשיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחור בשינייםאורנה17/06/2012
לביתי בת ה-4 מעט צבע שחור בין שתי שיניים קדמיות אמצעיות. הרופא טוען שמדובר בחיידקים שאינם מזיקים והפנה אותי לניקוי שיניים. ממה שקראתי הבעיה אסטטית בלבד, ואני לא מרגישה שמבחינה אסטטית זה מצדיק ניקוי בשלב הזה. הרופא טוען ש"אמנם מדובר בחיידקים לא מזיקים, אבל זה יכול להעיד על קיומם של חיידקים נוספים בפה" - האם יש מידע כלשהו על קשר כזה?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחור בשיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן17/06/2012אם אכן מדובר בצכיעה חיצונית הניתנת להסרה אז הסיבה היחידה לנקות היא אם זה מפריע אסתטית לך או לביתך.
צביע ה שחורה מסוג זה לא מופיעה דווקא בין החותכות הקדמיות אלא סמוך לחניכיים, בדקך כלל במספר שיניים, ובפיזור עוקב לקו החניכיים.
ייתכן והרופא רצה לנסות לנקות כדי לוודא שזה אכן בר הסרה להבדיל מעששת שלא תעלם בניקוי שיניים. העובדה שדיבר על קשר לחיידקים אחרים מטרידה אותי - ייתכן ולא היה בטוח באבחנה וניסה להסביר לך שיתכן וזו עששת.
כדאי שתבררי איתוהיטב את סיבתו לרצות לנקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שינייםנטלי12/06/2012
שלום!
אני אמא לילדה בת שנתיים וחצי, רציתי לדעת כמה שיניים טוחנות כבר צריכות לגדול עד הגיל הזה?
יש לה כגמובן שיניים בכל החלק הקדמי של הפה ואחרי הניבים יש רק שן טוחנת אחת מכל צד, למעלה ולמטה.
האם זה תקין?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן12/06/2012הכל תקין ומצוין. השן הבאה שתבקע תהיה עוד טוחנת מכל צד. גיל הבקיעה הממוצע שלה הוא שנתיים. האיחור שח ביתך אינו איחור אלא היא נמצאת על החלק היורד של עקומת גאוס. נורמאלי לחלוטין. זה גיל שהיא צריכה להיות כבר בביקורת רופא שיניים לילדים שילמד אותך דרכי מניעה לשיניים בריאות. בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור באמייל בשיני חלבזמר11/06/2012
ד"ר שלום רב
ילדה בת 3.5 בבדיקה במכבי אבחנו חוסר של אמייל בשני שיניים חותכות, ושן אחת טוחנת מתפוררת עם המלצה לכתר.יש לי מספר שאלות
מה המשמעות של חוסר אמייל בשן, האם ניתן למנוע?
האם ישנם כתרים לבנים לילדים?
האם זה אומר גם בשיניים קבועות יהיה לה חוסר באמייל?
כיצד מבצעים כאלה טיפולים בילדים , מבחינת משך זמן והרדמה?
אודה לכם מאד לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחסור באמייל בשיני חלב - תגובה
פרופ' חיים סרנת11/06/2012חוסר אמיל יכול להיות בעיה מקומית או כללית תורשתית. בדיקה על ידי מומחה תאשר אבחנה מדויקת כדי לדעת אם ניתן למנוע והאם ישפיע גם על השיניים הקבועות.ומהו הטיפול המתאים כרגע ובעתיד.
לגבי הטיפול , שיניים קדמיות משוחזרות בחומר בצבע השן, טוחנות לרוב בכתרים טרומיים בצבע כסף.
יש כתרי מתכת מצופים בחומר לבן , אך גם בהם לפעמים יש איבוד חלקי של הציפוי.
הטיפול בגיל זה נקבע על ידי הרופא המטפל שאני מניח הוא רופא מומחה לילדים והוא יחליט אם להשתמש בסדציה תרופתית , הרדמה או כל שיטה שתתאים לילדה. הוא גם זה שחייב להסביר לך איך יבצע וכמה זמן ידרש לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- black lineרונית3410/06/2012
שלום,
ביתי בת שנה ו5 חודשים.תופעת הבלק ליין שסווגה כך עי רופאת שיניים החלה לפני חודשיים.זה נראה ממש רע ואני חוששת לנזק החברתי בהמשך.
מה עשיתי לא נכון שזה נגרם לה??
מנסה לצחצח לה שיניים אבל היא מאוד מתנגדת.
האם אני גרמתי לה לזה?מה הסיבה?
האם יש סיכוי שזה יעבור לה ומה עליי לעשות עכשיו?
אציין ילדה בריאה סהכ,ריור מוגבר מאוד כ3 חודשים(סינרים שמוחלפים דרך קבע)..
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
black line - תגובה
פרופ' חיים סרנת11/06/2012אמא יקרה ודואגת, לא עשית שום דבר רע וקרוב לודאי שחיי החברה של בתך לא יפגעו בזמן הקרוב. הצבע השחור נוצר על ידי חיידקים הנמצאים בפה באופן טבעי. אינם גורמים נזק מלבד הפגיעה האסתטית. את הצבע קשה להוריד לבד בבית. ניתן להסירו עם מכשור מתאים , טיפול שאינו ממש מתאים לגיל זה.
כרגע שמרי על הנקיון ובשלב מאוחר יותר כששיתוף הפעולה ישתפר עם הגיל ניתן לטפל בתופעה (אך לא לסלקה)
הריור מתאים לגיל, עם בתבגרות שרירי השפתים תשתפר בליעת הרוק והוא לא ינזול החוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל ביקור במרפאת שינייםעדיאל07/06/2012
שלום ביתי בת שנתיים יש לה שיניים בכל הפה מתי יש צורך בביקור לראות שהחניכים והשיניים בסדר???יש לציין
שיש לה שתי שיניים עקומות מקדימה ולמטה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל ביקור במרפאת שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן07/06/2012עצם שאלתך נותנת את התשובה: הביקור הראשון אצל רופא השיניים צריך להיות לפני שיש בעיות כי הידע כיום במניעה יכול להבטיח הקניית שיניים בריאות , כמובן בהדרכה הורית נכונה, במריחת פלואוריד בזמן, האפליקציה של איטומים במידת הצורך וכך למנוע עששת ההמלצה היא להגיע לביקור ראשון עם בקיעת השן הראשונה ולא יאוחר מגיל שנה. לילדך יכולות להיות שיניים ללא עששת! בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש גדול בין בקיעת השינייםמיכל30/05/2012
שלום, בני בן שנה וחודשיים בקעו לו 5 שיניים עד כה כשהאחרונה (צשמאלית צמודה לקדמיות התחתונות) בקעה כבר לפני למעלה מחודש וחצי, בנתיים אין שוב סימן לבקיעת השן הימנית בצד השני, האם זה תקין?
יש לציין שהילד קיבל מכה בפה לפני כשלושה שבועות וירד לו קצת דם ליד הקדמית העליונה בצד שמאל- יכול להיות שהמכה גורמת לעיכוב? האם יש צורך בבדיקת רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש גדול בין בקיעת השיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן30/05/2012קשה לי להאמין שיש קשר בין מכה באזור הקדמי לאחור בקיעת שן אחורית. מציעה להתאזר בסבלנות. גם רופא שיניים לא יוכל בשלב זה אלא להמתין. בדיקה ראשונה אצל רופא שיניים מומלצת עד גיל שנה. לשיקולך. לא הייתי דואגת בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחודש וחצי.דיקלה16/05/2012
שלום, יש לי תינוקת מקסימה בת שנה וחודש
יש לה בערך 4 שיניים עליונות ו4 תחתונות (לא כולם באותו גודל)
לצערי מעולם עדין לא צחצחתי לה שיניים ואני רוצה להתחיל
איך מצחצחים שיניים בגיל הזה בלי משחה רק במברשת? או שכדי משחה ללא פלואוריד?
ומה עדיף אצבעון או מברשת קטנה??
ואם צריך לקחת אותה לביקורת אצל רופא שניים? ואם כן באיזה גיל מומלץ?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוקת בת שנה וחודש וחצי. - תגובה
פרופ' חיים סרנת16/05/2012טוב ששאלת. עכשין הוא הגיל המומלץ לבדיקה ראשונה אצל רופא שיניים מומחה לילדים שיתן לך יעוץ והסבר על התפתחות השיניים ועל הדרכים לשמור עליהן בכל גיל.
בשלב זה, פיסת בד על גבי האצבע, לחה או עם נגיעה עדינה של משחת שיניים לילדים , תאפשר לך לנקות את השיניים מלפנים ומאחור. בשלב שני עם הופעת הטוחנות, ניתן להשתמש במברשת קטנה , המתאימה לגיל בעלת סיבים רכים וידית נוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך. עוד שאלה קטנה
דיקלה17/05/2012אני נמצאת בקופת חולים כללית- אני קובעת לה תור רגיל אצל רופא שיניים או שישי בכללית רופאי שיניים יחודיים לילדים??
אני מפחדת מלקחת פיסות בד שלא ממש היו נקיות לחלוטין- קניתי מין אצבעון שמתלבש על האצבע שלי ועם סיבים רכים בקצה, זה מספיק טוב להרטיב במים ולשפשף לה את השיניים ללא משחה????? (הבנתי שאסור משחה מתחת לגיל שנתיים)
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על תשובתך. עוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ' חיים סרנת17/05/2012בגיל זה עדיף לבקש מומחה. יש מומחים בסמייל שיש להם יותר נסיון עם תינוקות.
האצבעון יכול להיות טוב, כמות מזערית של משחה לא תגרום נזק, אלא תועיל,. במיוחד אם עדיין שותה מבקבוק לפני השינה או בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכל12/05/2012
ילדה בת 3 וחצי נפלה והשן הקידמית למעלה נכנסה פנימה, יש שטף דם גדול והרופאה אמרה שמתפתחת דלקת ולהתחיל אנטיביוטיקה.
כמו כן היא נגעה בשן השן מתנדנדת, אמרה דרגה 3, ואמרה שיש להוציאה.
האם זה בסדר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' חיים סרנת13/05/2012בעת כניסה של שן ראשונית פנימה ישנן כמה אפשרויות. בחלק מהמקרים יש בקיעה מחודשת, לעתים השן לא בוקעת ואם היא יצאה מהמכתשית או מסכנת את השן הקבועה שמתפתחת תחתיה, יש לעקור.
אם הנכם בספק תתיעצו עם רופא שיניים מומחה לילדים שיעשה צילום רנטגן של השן שנפגעה ויחליט על הטיפול המדויק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שןאלי07/05/2012
היום בבוקר מצאתי כתמים של הפרשה כהה על המיטה ואז ראיתי שלילדה שלי בת שנה 10 חודשים יש בחלק האחורי של הלסת שן שבקעה ומסביבה דימום וגם שמרחתי לה את הג'ל החיטוי והרגעה (טי ג'ל) היה לי על האצבע דם
האם זה תקין ?
אודה לכם על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקיעת שן - תגובה
פרופ' חיים סרנת07/05/2012לעתים בעת בקיעת שן טוחנת יש דימום קל, שיחד עם הרוק בפה נראה ככמות רבה יותר.
לדעתי אין סיבה לדאגה אם אין תופעות נוספות או משך זמן ארוך מאד ואז כדאי להתיעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרעות06/05/2012
שלום
בני בן 11, השיניים שלו די עקומות, אני חושב שכל השיני חלב כבר יצאו אבל אולי נשארו כמה לא בטוח
בכל אופן מאיזה גיל ניתן לעשות גשר ליישור לילדים?
המון תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן06/05/2012יישור שיניים אפשר לעשות בכל גיל אולם בוחרים את הגיל בו התהליך יהיה הכי אפקטיבי ושיקח פחות זמן. לפי תאורך את רואה את הצורך. פני כבר עכשיו לאורתודונט כדי שיוכל לבחור את הזמן המתאים ביותר להתערבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני חלבאמא24/04/2012
עד איזה גיל אמורות לישור כל שיני החלב, הבן שלי בן 12 ועדיין יש לו שן חלב אחת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיני חלב - תגובה
פרופ' חיים סרנת24/04/2012גיל 12-13 הוא הגיל הממוצע לגמר החלפת השיניים הראשוניות, אך גם הבדלים של חדשים לכל כיוון הם בגדר הנורמאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שינייםdlila eliyaho16/04/2012
לנכד שלי בן שלושה וחצי חודשים בקעו שיניים ראשונות השיניים הראשונות שיצאו הם הניבים למטה זה נפוץ שבוקעות קודם הניבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעת שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן16/04/2012לא נפוץ. כדאי שרופא שיניים יראה - אולי אלה לא ניבים? אולי שיניים עודפות אם כי זה לא בא בצמדים ואולי זו התפתחות תקינה רק מוקדמת ? נראה לי שכדאי שרופא מומחה לילדים יבדוק. אשמח אם תספרי לי הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקיעת שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן16/04/2012לא נפוץ. כדאי שרופא שיניים יראה - אולי אלה לא ניבים? אולי שיניים עודפות אם כי זה לא בא בצמדים ואולי זו התפתחות תקינה רק מוקדמת ? נראה לי שכדאי שרופא מומחה לילדים יבדוק. אשמח אם תספרי לי הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקיעת שיניים - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שיניים בזמן האוכל ובכללששון13/04/2012
שלום וחג שמח למומחי הפורום,
לבני בן השנתיים יש את מירב השיניים ובזמן האוכל הוא חורק את שיניו, לדעתי לא במכוון.
התופעה החלה רק לפני זמן קצר וגם כאשר מנסים לאמר לו לחדול הוא לא ממש מבין.
האם מדובר בבעיה? לעיסה לא נכונה? לסת? או מדובר בתופעה חולפת ושכיחה?
תודה,
ששון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים בזמן האוכל ובכלל - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן13/04/2012חג שמח וחרקני אמנם. אולם זו תופעה נןרמאלית ולא חריגה במנשר נשיר. האינטנסיביות גדלה כי בקעו יותר שיניים אבל החקיקה ניא תופעה רגילה במשנן נשיר כי הסגר אינן יציב. ההתייחסות לחריקה משתנה מגיל 15- עם התייצבות הסגר הקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שיניים תינוקת בת 10 חדשיםטלי09/04/2012
שלום,
בתי בת 10 חודשים.
בקעו כבר שתי שיניים תחתונות וכעת מתחילות בבקיעה העליונות.
נראה כי 3 מתוך 4 העליונות בוקעות ואחת לא.
לפני כ 3 חודשים היא אכן נחבלה בחניכיים העליונות באיזור השן שלא צומחת.
שאלתי - האם חבלה בחניכיים יכולה למנוע צמיחת השיניים? האם נצני השיניים נמצאים בחניכיים או בלסת?
אם אכן יש בעיה בצמיחה בעקבות החבלה- מה עושים? למי פונים?
תודה,
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעת שיניים תינוקת בת 10 חדשים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן10/04/2012קודם כל הכתובת לשאלות שלך הוא רופא/ת שינים מומחה לילדים. אולם נראה לי שדאגותיך מופרזות . השיניים לא תמיד בוקעות יחד כמו שעון. יש ווריאציות. ובגיל 10 חדשים תאורך לא סוטה מהנורמה. גם החבלה בגינה את מודאגת אני מנחשת שקרתה לפני בקיעת השיניים ולכו קשה לי להאמין שיכולה לגרום עיכוב לשיניים שנמצאות בתוך החניכיים שעוטפות את עצם הלסת.
בשביל לחשוב על אחור בבקיעה צריך לעבור הרבה יותר זמן שאכן יגדירו איחור ואז אולי רופא השיניים ירצה לצלם צילום ברור רנטגני. עכשיו חי הכל נראה תקין ונורמאלי. חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)