פורום רפואת שיניים לילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• כניסת שיניים בחזרה
    סבינה
    01/02/2012

שלום! בתי בת שנה וחודש בדיוק היום נפלה חזק על הלסת והשיניים העליונות ניכנסו פנימה. היינו באיכילוב אבל לא עשו לה צילום ולא עשו כלום. בבקשה אני רוצה לדעת מה צריך לעשות? עד כמה זה חמור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסת שיניים בחזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסת שיניים בחזרה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    01/02/2012

רצוי שתהיה במעקב רופא מומחה לילדים. כדי לבדוק שהשיניים תבקענה, כדי לדעת אם יש נזק לנבטי הקבועות. צילום אינו טיפול. הוא אמצעי עזר. הרופא יידע מתי הזמן הנכון לצלם- לפי סוג האינפורמציה שירצה לקבל. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ועדיין ללא שיניים
    צחי
    31/01/2012

שלום רב,
    בתי בת שנה ועוד לא יצאו לה שיניים,
    מהניסיון עם בני הבכור אני מבין שהשיניים הראשונות בוקעות בערך בגיל 6 חודשים.
    השאלה שלי היא האם עצם העובדה שעדיין לא בקעו שיניים בגיל שנה יכול להעיד על בעיה כזו או אחרת? כמו כן, במידה ולא יבקעו שיניים, באיזה שלב מומלץ לפנות לבדיקות רופא בנושא? (האם בעוד חודשיים/שלושה)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ועדיין ללא שיניים

הוספת תגובה

• בת שנה ועדיין ללא שיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    31/01/2012

רק במקרה השאלה שקודמת לשאלתך היא באותו נושא...עובדה שמוכיחה את שכיחות ווריאביליות גיל הבקיעה. הייתי מחכה בסבלנות עוד 3 חדשים ופונה אז לרופא שיניים - גם אם תבקענה השיניים. ביקור ראשון אצל רופא שיניים לילד שידריך אתכם בדרכי שמירת בריאות שיני ילדך מומלץ עם בקיעת שן ראשונה ולא יאוחר מגיל שנה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים
    אילנית
    30/01/2012

לנכדי בן 15 חודשים בקעו בגיל 13 חודשים 2 שיניים קדמיות תחתונות ואין עדיין סימן לבקיעת שיניים נוספות. האם יש מקום לדאגה? מחכה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בקיעת שיניים

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    31/01/2012

ממש ממש לא. תקין לגמרי. גיל דנטלי מתנהג לפי עקומת גאוס- הממוצע לבקיעת חותכות תחתונות הוא 6 חדשים. יש מקדימים ויש מאחרים. נכדך נמצא בקצה העקומה ויש גם מאחרים ממנו... סביר להניח ששיניים אלה גם לא ינשרו לו בגיל 6 שנים אלא מעט מאוחר יותר. מזל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בשן חלב
    קרן
    27/01/2012

הבת שלי בת 4 ואצל הביקור השגרתי אצל רופאת השיניים, הרופאה הבחינה ב"סבירות לחור". היא אמרה שזה יכול להיות התחלה של חור. מדובר בלסת התחתונה בתוחנת השניה. הייתי די מופתעת כי אני מאוד אובססיבית בצחצוח שיניים ביום ובערב. אני גם נורא ממעיטה לתת לה דברים מתוקים ולא בריאים. הרופאה אמרה שיכול להיות שזה קשור אליי, כשהייתי בהריון היתה והיו לי בעיות בשיניים ואיכשהו זה עבר אליה. אכן, בשלב האחרון של ההריון שלי איתה, נפל לי הכתר. אציין גם שכשהייתי בת 6 עשו לי הרדמה כללית כי היו לי שיניים שחורות. כך שזה יכול לעבור בירושה? היא גם אמרה שיכול להיות שכשהיא הייתה תינוקת היא הייתה חולה עם חום וזה גרם להצטברות עששת. יכול להיות שזה המצב ולאו דווקא צחצוח שיניים או אכילת ממתקים?
    הרופאת שיניים אמרה לי לעקוב אחרי השן הנוכחית ולהגיע לביקור בעוד חצי שנה ולראות אם החור גדל, נהייה עמוק יותר ואם כן אז לעשות סתימה. אגב, איך מבצעים סתימה לילדה בת 4.5? האם זה כואב? נותנים זריקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חור בשן חלב

הוספת תגובה

• חור בשן חלב - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    28/01/2012

לפי תאורך והערות הרופאה, נראה שמדובר בפגם בזגוגית שיכול להגרם עקב הפרעה כלשהיא בהריון או בינקות.פגם התפתחותי זה יכול לפעמים להוות מקום תורפה להתחלה של נגע עששת.
    במקרה כזה כשעדיין לא התפתח הנגע, ניתן לפעמים למנוע את התפתחותו על ידי ביצוע אטימה של האיזור הנגוע (ציפוי הפגם בחומר מרוכב) או חיזוקו באמצעות טפולי פלואוריד וביקורות תכופות יותר.
    במידה ויהיה צורך בטיפול ,הטיפול דומה לזה שבמבוגרים כולל אילחוש בעת הצורך. לרופא שיניים מומחה לילדים יש שיטות שונות לקבלת שיתוף פעולה ונתינת הטיפול במינימום סבל וקושי לילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שיצאה חלקית
    דנה
    24/01/2012

לום.בת שלי בת שנה ו11 חודשים. צומחות לה עכשיו שתי שיניים האחרונהבעיה היא שהשתי השיניים הראשות שיצאו הם שונות אחת יצאה שלמה והשנייה רק חצי ממנה.איך זה יכול להיות הרי זה השיניים הקדמיות הראשונות שיצאו וכבר עברה שנה מאז וכמה חודשים אבל השן הקדמית השנייה לא רוצה לגדול.גם השן שלידה יצא חלקית.כל השאר נראות בסדר.מה עושים זה ממש לא יפה .כאילו אין לה שתי שיניים.אני מתכוונת לשיניים קדמיות מלמעלה.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שן שיצאה חלקית

הוספת תגובה

• שן שיצאה חלקית - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    24/01/2012

היי. נסי לשלוח תמונה. במקרה זה חשובה בדיקה ממשית וקשה לי לקחת אחריות מבלי ממש לראות. ובכל זאת אנסה - אם הילדה מוצצת מוצץ יתכן ובקיעת השיניים תואמת את קו המוצץ ואז מקבלים קו בקיעה קעור התואם לקמירות המוצץ ובמקרה זה תתכן בקיעה לא שווה של השיניים. מוצץ הוא צורך בגיל זה ולא הייתי מפסיקה הרגל בגיל זה. כשתתבגר מעט - גיל 4-5 בתום תקופה אוראלית אז תסיים ההרגל והשיניים תבקענה ללא הפרעה ותישרנה קו. בכל מקרה אשמח אמ צבדק פיסית על ידי מומחה לילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים תופעות
    סגל
    22/01/2012

שלום
    האם ידוע על קשר בין בקיעת שיניים לכאבי בטן אצל תינוקות?
    אם כן מדוע?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בקיעת שיניים תופעות

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים תופעות - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    24/01/2012

אין קשר כזה אולם תהליך הבקיעה בילדים פעוטים הוא כנראה תהליך מלחיץ לגוף ויכול להתבטא בתופעות שונות - חשוב לשלול כל מחלה עם רופא הילדים ואז מותר להגיד״ נו... שיניים...״

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים טוחנות
    אפי
    21/01/2012

בני בן חמש וחצי צמחו לו שיניים טוחנות קבועות בצבע צהוב כהה, לאחר בדיקת רופא שיניים נאמר לי שהשיניים צמחו ללא ההגנה של האמייל, הוא טוען שהן רכות ועלולות להתפורר אפילו מהחומציות של הפה. הוא נשלח לעשות חיפוי או ציפוי של השיניים כדי לשמר אותן. אחרי שביקרתי אצל שני רופאי שיניים לילדים אף אחד לא יודע להגיד לי למה צמחו לו שיניים כאלה, והאם גם השיניים הקבועות אחרי החלביות יצמחו לו כך. אני חייבת לציין שכל ארבעת הטוחנות שניים למטה ושניים למעלה צמחו כך. האם יש דרך לדעת מדוע זה קורה? ואיך אוכל לדעת האם השיניים הבאות יצמחו לו כך? האם עליי לדרוש בדיקה או צילום מהרופאים המטפלים בו כדי לדעת זאת? הוא נשלח לטיפול בהרדמה בגלל חוסר שיתוף פעולה מצידו, האם אוכל לבקש בירור תוך כדי הרדמה? אודה לכם על כל מידע או עזרה, אני פשוט מרגישה חוסר אונים לנוכח המצב.

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים טוחנות

הוספת תגובה

• שיניים טוחנות - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    21/01/2012

במידה ולא קיימת במשפחתכם בעיה תורשתית של פגם בזגוגית ובמידה ששינים אחרות בפה בקעו בצורה וגודל נורמאלי,קיימת תופעה קלינית שבה הטוחנות הקבועות ולעתים גם שיניים קדמיות ,אך בפחות חומרה, בוקעות עם פגם בזגוגית שעלול במהרה להתפורר ולאפשר לעששת להתפתח.
    הפגם נקרא MIH. הסיבות לתופעה אינן ברורות והן קשורות להפרעה כלשהיא בתקופת התפתחות השן
    הטיפול אכן יכול לעתים לחייב כסוי השיניים הפגועות בכתרים טרומיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים טוחנות

אפי
    21/01/2012

תודה!
    ועוד שאלה קטנה: כמה זמן לוקח לשן טוחנת לצמוח מרגע בקיעתה עד לשלב הסופי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת שיניים עם פלואור
    דינה
    15/01/2012

שלום, בני בן שנה, ואני מצחצחת לו שיניים ללא משחה. האם זה בסדר? האם בגיל הזה משחה עם פלואור חשובה? באזור מגוריי אין פלואור במי השתיה, כך שהוא לא מקבל פלואור... מה המלצתכם לגבי פלואור? ו לגבי צחצוח עם משחה בגיל שנה ( כל המשחות הן מגיל שנתיים ). תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    משחת שיניים עם פלואור

הוספת תגובה

• משחת שיניים עם פלואור - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    15/01/2012

משרד הבריאות ממליץ להתחיל לצחצח במשחת שיניים עם פלואוריד רק אחרי גיל שנתיים.
    אם לילד יש הרגלי שתיה מבקבוק או הנקה בלילה, לפני השינה או לתקופות ארוכות ביום, רצוי להשתמש במשחה המומלצת מגיל 2-6 בכמות קטנה-כמו מריחת חמאה על לחם. הסיבה לכמות הקטנה היא מאחר והילד בולע את המשחה ולכן יש להשתמש בכמות קטנה בלבד, להגנה מפני עששת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלואר

דינה
    16/01/2012

תודה על התשובה, אם הבנתי נכון אז הילדים לא מקבלים פלואור עד גיל שנתיים, אם אין פלואור במי השתיה? אח"כ הם מקבלים קצת מבליעת משחת השיניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלואר - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    17/01/2012

ילדים צעירים מקבלים פלואוריד ממי השתיה , במקומות מופלרים,כשאין הפלרה ,בגיל צעיר הם מקבלים מבליעת משחה. כדי שלא יקבלו יותר מדי מומלץ לשים כמות קטנה בלבד אם משתמשים במשחה עם פלואוריד לפני גיל שנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווח בין השיניים הקדמיות
    דורין
    14/01/2012

שלום,

לבני בן הכמעט שנה יש 2 שיניים עליוניות עם רווח.
    הרופאה ההתפתחותית אמרה לנו שזאת תופעה דומה ל"לשון קשורה" ואם לא נתיר את העור, הרווח בין השיניים לא יצטמצם ושיני הבשר יצמחו עם רווח.

מה עושים במקרה כזה? והאם יש צורך בהרדמה מלאה???

בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    רווח בין השיניים הקדמיות

הוספת תגובה

• רווח בין השיניים הקדמיות - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    14/01/2012

רוחים בין השיניים בגיל זה אינם מהוים בעיה הדורשת טיפול. עם הופעת שיניים נוספות ובעיקר עם החלפת המשנן לקבוע, יש סגירה של הרוחים בדרך כלל. גם אם לא , הטיפול שידרש לא תמיד דורש התערבות כירורגית. בכל מקרה תדחו כל דאגה מלבכם בנושא זה ל7-8 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים חדשות לילדה בת 7
    נעמה
    12/01/2012

שלום!
    לבתי בת ה7 צמחו לא מזמן 2 שיניים חדשות ראשונות ,
    מדובר בשיניים החותכות קדמיות למטה , למרות שהן חדשות הן היו מכוסות בהמון אבנית ולכן לקחתי אותה לניקוי אצל רופאת שיניים . לאחר הניקוי אנו רואים כי באחת מהשיניים ישנו כתם לבן ואטום יותר משאר השן ( הכתם נמצא יחסית קרוב יותר לקצה השן )
    נאמר לנו שזה סוג של אמייל תורשתי עם כתמים לבנים , אך לאף אחד מאיתנו אין כאלו כתמים....
    האם אכן כך?? מהו הכתם הלבן הזה לציין כי הוא נמצא רק על שן אחת כרגע...
    האם ניתן לטפל בזה ולמנוע להבא כי כרגע צומחות לה 2 שיניים קדמיות עליונות ואני רוצה למנוע שלא יצא גם בהן כתמים כאלו ? האם יש קשר לכך שהשיניים היו מכוסות בהמון אבנית ואולי זה מה שגרם לכתם???
    האם כל השיניים יצאו עם כתמים כאלו?
    אודה על הסיוע....

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים חדשות לילדה בת 7

הוספת תגובה

• שיניים חדשות לילדה בת 7 - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    13/01/2012

יתכן שמקור הכתם שהוא למעשה אזור בו האמייל התקשה בצורה שונה בארוע שגרם לשוני נקודתי שכזה. אחד הגורמים הנפוצים הוא חבלה בשן החלב שקדמה לשן זו. מספיק שקבלה מכה בגיל שנה- שנתיים והשני הנשירה זזה קצת ובכך השפיעה על סדר התקשות האמייל במבט השן הקבועה- זו שבקעה עכשיו.
    מכל מקום הסרת או העלמת הכתם, לכשתרצו, זו פרוצדורה קלה ולא כואבת ותשכחו מהכתם ... אלא אם זו ׳ נקודת חן שינית מיוחדת׳... אל דאגה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עמית מ
    13/01/2012

תודה על העזרה , איך מורידים את הכתם? ומי עושה זאת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    13/01/2012

רופא שינים לילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נעמה
    15/01/2012

זה ברור לי שרופא שיניים עושה זאת
    אבל כיצד מורידים את הכתם באיזה טיפול או תהליך , כיצד הוא נקרא?
    כי כשניגשתי לרופא שיניים הוא לא ידע על מה אני מדברת..........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים קבועות גיל 8
    נאוה
    11/01/2012

שלום רב,

בני אוטוטו בן 8 והשיניים העליונות עדיין לא נפלו וכבר צומחות להן השיניים הקבועות, האם זה נורמלי?
    מה גם שניתו לראות ה=שהשיניים ה"החדשות" צומחות בפנים הפה, כלומר מאחורי שיניהחלב, האם יש להסיק מכך שהשיניים הקבועות יצטרכו יישור שיניים או שהן יכנסו למקומן בבוא העת????
    תודה רבה
    שושי

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים קבועות גיל 8

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נאוה
    11/01/2012

שאלה נוספת,

תוך כמה זמן בערך מנפילת שן החלב צומחת שן קבועה חדשה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    11/01/2012

משך הזמן אינו קבוע ושונה במצבים שונים. התהליך שתארת אינו יוצא דופן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים קבועות גיל 8 - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    11/01/2012

כאשר השיניים החותכות העליונות בוקעות לכיוון החיך , הדבר דורש בירור ויתכן גם שיהיה צורך לפנות את הדרך לשיניים הקבועות. גשו לרופא שיניים לילדים לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר בקיעת שיניים לתינוק
    מיטל
    10/01/2012

שלום
    בני בן 8.5 חודשים, טרם צמחו לו שיניים, השבוע בקעה לו שן ראשונה במזל טוב, אולם זה קצת מוזר, בקעה לו שן צידית (ניב) בחניכיים העליונות ליד המרכזיות.
    למיטב ידיעתי השיניים הראשונות הן המרכזיות בחניכיים התחתונות, האם זה מעיד על איזשהי בעייתיות מסוימת?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    סדר בקיעת שיניים לתינוק

הוספת תגובה

• סדר בקיעת שיניים לתינוק - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    10/01/2012

הדבר אינו בהכרח מעיד על בעיה.
    לפעמים יש שנויים בסדר הבקיעה של שיניים ראשוניות. כדאי לחכות בשלוה ולעקוב אחר הופעת השיניים האחרות. אצל ילד שמתפתח באופן רגיל, בדרך כלל כולן תבקענה למקומן עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן לילדה בת 4
    מיכל
    09/01/2012

שלום רב,

קצת רקע לפני...
    לפני כשנה ביתי נפלה והשן הקדמית התנדנה מאוד בעקבות הנפילה.
    לאחר ביקור אצל רופאת שיניים נאמר שצריך לעקור כי השן יכולה ליפול גם מתוך שינה ויש סכנת בליעה.
    העקירה עברה בהצלחה.
    כיום ביתי בת 4 והשן הקדמית השניה גם מעט מאוד מתנדנדת, זה לא הפריעה לה לכלום כך שלא יחסנו לזה חשיבות.
    לפני זמן מה שמתי לב שיש לה פצע מוגלתי (נקודה לבנה) בחניכים מעל השן המתנדנדת.
    אתמול ביקרנו אצל רופאת השינים והיא אמרה שהמוגלה הזה הוא כתוצאה מהצטברות של דם (או משהו כזה) ובגלל שהיא ראתה בצילום שאין שורש כלל היא אמרה שיש לעקור גם את השן הזו כי השן שצריכה לבוא אחריה יכולה להיות עם כתם לבן.

שאלותי הן:
    1. האם המוגלה הזה הוא אכן מסוכן ויכול לפגוע בשן הבשרית והעקירה היא דחופה? אשמח לדעת מה הסיכונים?
    2. האם יש דרך אחרת לטפל, עם אנטיביוטיקה אולי...? או שעקירה במקרה הזה היא האופציה היחידה והרצויה?

הסיבה שלי לחוות דעת שניה היא מכיוון שביתי מאוד חוששת ולא ממש משתפת פעולה (יש לה זכרון מהפעם הקודמת) ואני חוששת שאצטרך להגיע איתה לביצוע העקירה בטשטוש בבית חולים..

אודה על תגובתן!

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן לילדה בת 4

הוספת תגובה

• עקירת שן לילדה בת 4 - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/01/2012

רצוי שבתך תבדק והסיבה לניידות השן טרם זמנה תובהר. אם אין רקע זיהומי וזו תגובה למכה ההיסטורית בדרך שספיגת השרש מואצת אך תקינה אין צורך להתערב. אם הרקע דלקתי ויש חשש להשפעה על נבט השן הקבועה העוקבת וודאי יבחר/תבחר הרופא/ה להתערב בדרך שתמנע נזק עתידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודש - שבירת שן קדמית
    נירה
    08/01/2012

שלום,

בתי המקסימה בת שנה וחודש נפלה ביום חמישי בלילה ושברה חצי מהשן הימנית הקדמית (באלכסון). רופאת השיניים אליה הגענו ביום שישי הסבירה לנו שהשבר הגיע לשורש, אך מידת הפגיעה אינה ברורה, וכי בירור וטיפול צריך להעשות תחת הרדמה מלאה או טשטוש עמוק. התברר, אבל, כי עלינו לחכות עוד מספר ימים לטיפול כזה, כיוון שהילדה מחלימה מדלקת ריאות (...) אנחנו מנסים לברר היכן, מתי ואיך הכי טוב לבצע טיפול שכזה.

האם הכי מומלץ לבצע בבי"ח (רמב"ם) בגלל מערך התמיכה הרפואית לכל צרה שלא תבוא?

מה ההבדל בין הרדמה לטשטוש עמוק? אני מאוד מבוהלת מהמחשבה שבטשטוש עמוק יכאב לילדה, אך היא תהייה מטושטשת מכדי להביע זאת, ולא נדע על כך... מצד שני, אני מניחה שהרדמה מלאה מסובכת יותר.

ולאחר הטיפול בשורש, איך נעשה התיקון מבחינה אסטתית? מדובר בילדונת מתוקה ויפיפיה, ולא הייתי רוצה שמשהו מזה יפגע, ולו במעט.

ושאלה אחרונה: כרגע נראה שהיא לא סובלת יותר מדי. אנחנו חותכים את האוכל לחתיכות קטנות, והיא אוכלת ברצון ומתנהגת כרגיל, אבל קראתי כאן בפורום ששורש יכול להיות בשוק. האם זה אומר שהוא יכול "להתעורר" מהשוק, ולהתחיל לכאוב לה עד שמצבה הרפואי יאפשר טיפול בשן? איך מונעים מצב כזה?

סליחה על האורך ועל ריבוי השאלות, אני מודאגת, ורוצה להקל עליה כמה שאפשר. תודה!

הוספת תגובה

• בת שנה וחודש - שבירת שן קדמית - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    08/01/2012

לפי תאורך, נשברה השן ונחשף מוך השן (העצב) לכן הטיפול המתאים בדרך כלל, אם אין נזק נוסף, הוא קיטוע מוך השן ושחזור השן באמצעות חומר מרוכב (מעין כתר טרומי בצבע השן.אין אפשרות של ריפוי עצמי במצב זה.הסיכוי לכאב ,קטן אך יש לטפל ברגע שתחלים.
    טיפול זה יכול להעשות באמצעות סדציה תרופתית (טשטוש).
    בגלל מורכבות הטיפול ובגלל גילה הצעיר של הילדה יש לבצע טיפול זה על ידי מומחה ברפואת שיניים לילדים ובבית חולים בלבד (לא מרפאה רגילה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שתי שאלות קצרות

נירה
    09/01/2012

תודה רבה על התשובה המהירה.

כרגע נאמר לנו ע"י ביה"ח שניתן לטפל רק בעוד 10 ימים בגלל דלקת הריאות. בשל המחלה הילדה נוטלת אנטיביוטיקה עד לסוף השבוע. איך אחר כך מבטיחים שחיידקים לא יכנסו לשן ושהשן לא תינזק עוד? ומה הסיכוי שהיא תמשיך לא לחוש בכאב עד אז, ומה עושים אם כן יכאב לה?

שוב תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שתי שאלות קצרות - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/01/2012

אין דרך למנוע זיהום נוסף כי השן פתוחה . לדעתי ניתן לטפל בבתך בסדציה פחות עמוקה מזו שמצריכה טיפול בבית חולים ולא להמתין 10 ימים , ומאחר ובסדציה שכזו הילדה ערה אין צורך בטיפול בבית חולים. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שתי שאלות קצרות - תגובה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    09/01/2012

לפי הנחיות משרד הבריאות כל סדציה תרופתית בילד מתחת לגיל שנתיים חייבת להעשות במסגרת בי"ח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שתי שאלות קצרות - תגובה - תגובה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    10/01/2012

אכן מעניין וכפי שאתה יודע ברית מילה לילד בן 8 ימים לא נערך בבית חולים. הטישטוש דומה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שתי שאלות קצרות - תגובה - תגובה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    10/01/2012

להבהרה- הסדציה המקובלת בקופות החולים היא דורמיקום או מידזולם ואז וודאי שצריך אישפוז כי רמת הסיכון גבוהה. אלכוהול שנותן הרופא לתינוק בברית המילה מותיר אותו ער , מקובל דורות רבים ואינו מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים חלביות לא לפי הסדר
    אמא מודאגת
    07/01/2012

שלום,

בני בן 1.5 בערך בשבע-שמנה חודשים התחילו לצאת לו שיניים לא זוכרת לפי איזה סדר, יצאו סה"כ 4 למעלה ו3 למטה, עד אז הם יצאו לפי סדר הגיוני , וכבר כמה חודשים אנחנו מחכים לשן הרביעית למטה , אך פתאות גיליתי אצלו שן תוחנת עליונה שכבר יצאה עד החצי(נראה לי שאם סופרים לפי המיקום, היא במקום 5 או 4 מהאמצע). האם זה בסדר??

על מה זה יכול להעיד ולמה השן התחתונה כבר כמה חודשים לא יוצאת

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים חלביות לא לפי הסדר

הוספת תגובה

• שיניים חלביות לא לפי הסדר - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    08/01/2012

אצל ילד בריא, אין דבר זה מעיד על שום הפרעה. לעתים קרובות בקיעת השיניים הראשוניות לא מתנהלת בסדר הרגיל אך בהמשך ההתפתחות כל השיניים בוקעות למקומן כראוי. כמו כן בקיעת השיניים נעשית בשלבים, התקדמות והמתנה לסירוגין.
    לסיכום הכל בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה