מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יישור שינייםעפרה04/12/2010
לבן שלי יש לסת תחתונה שמתפתחת יותר לאט מהלסת העליונה. כך לפי דברי רופא. לפיכך הלסת העליונה בולטת והשיניים בולטות. אמרו לי שלא עושים יישורי שיניים בגיל 10. האם זה נכון? הבן שלי מעוניין להתחיל, זה פוגע לו בביטחון. ישנם ילדים בני גילו שכבר התחילו טיפול של יישור שיניים. מה צריך לעשות? למי כדאי לפנות? אנחנו גרים באזור מודיעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן04/12/2010פני למומחה ליישור שיניים - מומחה - ותביני יותר את דרך הטיפול והשיקולים בקביעת זמן ההתערבות. הטיפול צריך להיות אפקטיבי. בדרך כלל מחכים לתום החלפת השיניים כי השיניים שצריך למקם הן הקבועות ! דווקא במקרה כפי שאת מתארת ייתכן שיש הגיון לטפל כבר עכשיו ע"י מכשיר פונקציונלי שמנצל את תהליכי הגדילה כדי לעודד את צמיחת הלסת התחתונה אולם אין לי מספיק נתונים בשביל להתייחס למקרה הספיציפי של בנך. פני למומחה לישור שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שינייםרעות03/12/2010
בני בן שנה ועדיין לא בקעו לו השיניים
מה לעשות ?האם יש צריך להתחיל לדאוג ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקיעת שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת04/12/2010אין סיבה לדאגה. יש הבדלים נכרים בין זמני הבקיעה של שיני החלב בין ילדים. אם אין בעיה כללית והילד בריא השיניים תבקענה באופן נורמאלי אם כי באיחור מה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים לא בקו ישראיליי02/12/2010
יש לי 2 שיניים עליונות קדמיות שקצת יותר בולטות מהרגיל.
בכל מקרה, שמתי לב שבתחתית של השיניים האלו -הם לא קו ישר, יש כל מיני סדקים מזעריים כאלה שרק מקרוב יוכלו לראות אותם.
בכל מקרה רציתי לדעת ממה זה נובע? כי לא זכור לי שקיבלתי מכה בשן.. וקשה לי להאמין שזה נובע מאכילה..
ועוד שאלה, רציתי לדעת אם הסדקים האלה בתחתית של השן מזיקים ? ויכולים להסתדר עם הזמן (אני בן 16) ?
ואיך אפשר לתקן את הבעיה? למרות שרק מקרוב רואים, זה מפריע קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים לא בקו ישר - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן03/12/2010הקו החותכי של שיניים קבועות חותכות צעירות דומה למשור קטן. אבל כך היו צריכות להראות שינייך מרגע שבקעו-גיל 7 בערך. אם הסדקים חדשים ולא מוכרים לך מבקיעת השן אזי יתכן ואלו שברים או תוצאת שחיקה - רצוי שאז שבמקרה זה תגיע לרופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםאורית02/12/2010
שאלתי את השאלה בפורום אורטודנטיה אך אשמח לקבל את חוות דעתכם גם כן, הבת שלי בת 13 סובלת מהפרעה אורטודנטית לא גדולהמ אך שמצריכה הדבקת סמכים על כל השיניים. אנו חוששים שבעת הסרת הדבק לאחר סיום הטיפול יפגע האמייל בעת השחזתו של הדבק או קידחותחו כדי להסירו(כך נאמר לי שהדבר נעשה). האם אכן יש סכנה לאמייל השן בעת ביצוע ההסרה, כי אנו חוששים שהנזק יגבר על הרווח שבטיפול (שכאמור יישור השיניים בא לתקן בעיה די קטנה).
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן03/12/2010יישור שיניים על ידי מומחה לאורתודונטיה ובליווי ביקורת סדירה די תכופה לניקוי וטיפול בפלואוריד ע"י רופא שיניים מומחה לילדים לא יגרם כל נזק. בתך תקבל הוראות לדרך הטיפול בשיניים ובס"כ תקבל את התוצאה היפה של אורתודונטיה נכונה. אל תוותר על טיפול נחוץ - צריך מטפלים מיומנים - התמחותם כוללת בדיוק את הידע של הדבקה, הסרה ואבחון נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שינייםעדי01/12/2010
הי,
יש לי שני ילדים הגדול בן 6.4 והקטן בן 1.10 הבן הגדול שלי מאובחן עם בעית קשב וריכוז ומטופל בקונצרטה.
לפני כמעט שנה התחיל הבן הגדול לחרוק שיניים תוך כדי שינה בלילה.
זה לא קורה כל הלילה אך ברגע שאני מתקרבת אליו לכסות אותו או משהו דומה הוא כאילו נבהל ומתחיל לחרוק שיניים.
הסיבה שאני פונה אליך זה להבין האם זה יכול לנבוע מחרדות או להצביע על איזושהי בעיה ריגשית/נפשית?
קראתי שזה טבעי לילדים בסביבות הגיל הזה ועם הזמן זה נעלם.
יש לנו תור לרופא שיניים במקביל אך חשוב לי לדעת האם יש סיבה לדאגה בתחום הרגשי/נפשי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן03/12/2010חריקת שינים בגיל בנך היא תופעה תקינה ואופיינית. המשנן עובר שינויים לאין סגר יציב ולכן החריקה היא חלק מתהליך החלפת המשנן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שינייםשרה30/11/2010
איך אפשר לבדוק את השיניים לילדה בת שנתיים?
גם בבית לראות שאין משהו מחשיד וגם במרפאה?
רוב הסיכויים להתקל בהתנגדויות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן30/11/2010רופא מומחה לילדים מיומן בבדיקת גיל זה בדיוק כפי שרופא ילדים יודע לבדוק תינוק. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעקור שיניים מתנדנדות?אלעד30/11/2010
בתי בת 7 ובלסת התחתונה יש לה שתי שיניים קדמיות שמתנדנדות כבר למעלה משנה.
לפני כ 6-8 חודשים התחילו לבקוע שיניים חדשות מאחורי השיניים המתנדנדות. לפני 7 חודשים היינו אצל רופא שיניים שאמר שלא צריך לעקור את השיניים המתנדנדות. לפני יומיים היינו שוב אצל אותו רופא ששוב אמר שאין צורך לעקור את השיניים גם אם זה ייקח שנתיים עד שהן ייפלו. השיניים המתנדנדות משפיעות על צורת האכילה של בתי היות והיא לר משתמשת בהן לשום פעולת אכילה.חשוב לציין שבלסת העליונה עקרו לה את שתי השיניים וכרגע כדיין לא צמחו לה חדשות.
שאלתי היא: האם צריך לעקור את השיניים? האם יכול להיגרם נזק מכך שלא עוקרים אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעקור שיניים מתנדנדות? - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן30/11/2010אם זה כל כך מפריע אין שום עקרון מקודש בלא לעזור להם ליפול ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לעקור שיניים מתנדנדות?
אלעד30/11/2010תודה על התשובה המהירה. עדיין לא הבנתי אם יכול להיגרם נזק מכך שלא עוקרים את השיניים. האם יש בעובדה שהיא מתרגלת לאכול על הצד בעיה עתידית? האם יכול להיגרם נזק אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לעקור שיניים מתנדנדות? - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן03/12/2010אם לילדה יש אי נוחות רבה מהשיניים הניידות כל כך הרבה זמן מה גם שהקבועות בקעו ולא הצליחו לדחוף את הנשירות וודאי שעדיף להקל על הילדה ולעקור את השיניים הניידות. זה סתם היגיון פשוט ולא רפואת שיניים מסובכת . גם אין צורך לסבך אותה. גם אם הילדה תחתוך עם השיניים הצידיות למשך שבוע שבועיים אין בזה נזק מתמשך לכן בסופו של דבר מחברים + ל- ולהחליט מה מתאים לבתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים קדמיות מאפירותנטע25/11/2010
שלום,,
הבת שלי בת שנה ו-3 חודשים
עד לפני חודש הייתה שותה רק מים מינרליים, לפני חודש חלתה בוירוס של שלשולים והקאות ולא רצתה להכניס שום דבר לפה, עשינו טעות חמורה (כדי שהיא תשתה) והוספנו לה סירופ ויטמינצ'יק למים. מאז היא לא מוכנה לשתות בכלל מים אלא רק סירופ פטל
לפני שבוע וחצי בערך שמתי לב שהשיניים הקדמיות שלה מתחילות להאפיר לעומת השיניים האחרות.מה זה יכול להיות?
יש לציין שאנחנו מנסים לצחצח לה שיניים כבר בערך מגיל 10 חודשים והיא פשוט לא מוכנה.
מה ניתן לעשות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים קדמיות מאפירות - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן28/11/2010השאלה מורכבת . הצגת מספר בעיות ואנסה להפריד כדי לדייק
1. ניקוי שיני ביתך תלוי אך ורק בך. את אמורה לנקות אותן בדיוק כמו שאת מנקה כל חלק אחר בגומה ולא טורחת לקבל אישור. גשי לכך בחיוך ובנחישות ובתך פשוט תבין שזה נוהל רגיל וחבל להתנגד לו.
2. אם שיני בתך היו תקינות עד לפני חודש הרי במשך חודש קשה לראות אפקט של משקה ממותק בדרך בה את מתארת . את הסירופ פשוט הפסיקי. כשבתךתהיה צמאה מספיק היא תשתה ומי כמוך מבין שמים הספיקו לה עד לפני חודש....
3. האפרת שיניים יכולה להיות קשורה לתגובה לחבלה - השתקפות שטף דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שן ראשונה - ניב תחתון-היתכן?שיר25/11/2010
בני בן 4 וחצי חודשים, בימים האחרונים מרייר הרבה, אינו רגוע, נרגע רק אם אני שמה לו את האצבע שלי בפה ואז הוא ממש מוצץ/נושך אותה. שמתי לב שיש לו "זיז", כמו קצה של שן אבל לא הקדמית התחתונה אלא השלישית משמאל - כלומר הניב התחתון - האם זה יתכן? האם תקין?
[תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעת שן ראשונה - ניב תחתון-היתכן? - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן28/11/2010מעניין אולם הייתי ממתינה לראות מה אכן בוקע. אם מדאיג פני למומחה לרפואת שיניים לילדים כדי לשלול גוף השונה משן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינו אצל הרופאה היום, מדובר בציסטה
שירה28/11/2010לא מזיקה שאמורה לעבור מעצמה.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינו אצל הרופאה היום, מדובר בציסטה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן28/11/2010כל הכבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכנהמישהי23/11/2010
שלום
בתי בת שנה ושבע,עד לפני חודש נתנה לי לצחצח לה שינים(לא באופן מלא אבל הסכימה)
בזמן האחרון היא ממש מתנגדת ולא מוכנה שנכניס לה את המברשת לפה,
ויוצא לי לנקות לה עם האצבע..גם בקושי
יצאו לה דיי הרבה שינים לא כל הפה אבל יש.
מה אפשר לעשות?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מוכנה - תגובה
פרופ' חיים סרנת24/11/2010צחצוח שיניים צריך להיות פעולה שגרתית שעל ההורים לעשות לילדיהם. כמובן תוך הסבר ודיבור ושירה ושעשוע לפי גיל הילד. בשלב מסוים יכולה להופיע התנגדות ונסיון להמנע , כשלב התפתחותי . יש לנסות ולהתגבר עליו בעדינות אך בנחישות ולהמשיך לצחצח, כמו כל פעולה אחרת בשגרת היום, בוקר וערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכנה
מישהי25/11/2010ניסיתי שירה, שיחה לא עוזר...מתחילה בבכי ובהזזת הראש..
אז אני מצחצחץ לה בזמן הבכי כמה שאפשר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מוכנה - תגובה
פרופ' חיים סרנת30/11/2010מדברים בעדינות ומצחצחים . משדרים נחישות והופכים את הצחצוח למשהו מובן מאליו שתמיד עושים. כל הכבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכנה
שרה30/11/2010גם הבת שלי התנגדה לצחצוח שיניים
ניסיתי כמה דרכים ומה שעזר לנו ביותר היו :
1. דוגמא מאמא - הראתי לה איך אמא מצחצחת שיניים,
2. איך הבובה שלה רוצה לראות אותה מצחצחת שיניים
3. ב YOU-TUBE חיפשתי ילדים שמצחצחים שיניים וילדים שמצחצחים להם שיניים וראינו יחד
אולי כדאי לך לנסות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה מקומיתדגנית22/11/2010
שלום,
בתי בת ה - 5 היתה היום אצל רופאת השיניים שם עשו לה סתימה עם הרדמה מקומית. ההרדמה עדיין לא עברה (עברו מאז 4 וחתי שעות) והלחי שלה מעט נפוחה. ידוע לי כי ההרדמה עוברת כעבור שעתיים.
האם זה בסדר?...
אמא מדאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה מקומית - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן23/11/2010סביר להניח שההרדמה פגה עד עתה נפיחות יכולה להיו
ת עקב נשיכה של החלק הפנימי של הלחי בזמן היותו מורדם- הילד שאינו מבין את תחושת ההרדמה. המעצבנת עלול לנשוך עצמו וזה יתבטא בנפיחות וגם באזור פצוע בתוך הפה. לחזאי אלי אם לא נפתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגןדריה18/11/2010
שלום.שאלתי קשורה לצילום רנטגן שצריך לעשות על מנת לבדוק מהו נזק שנגרם לשן כתוצאה מהחבלה.מדובר בפעוט הבן שנתיים ועשרה חודשים.האים יש דרך לצלם בלי לעשות הרדמה כללית ?בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן19/11/2010זה ממש לא הגיוני ופסול להרדים ילד לצורך צילום שיניים . רופא מומחה צריך להיות מיומן ולהדריך 2 מבוגרים באופן שאחד מייצב את הילד, השני מחזיקהאת הצילום וכך מצלמים בגיל בו אין. שיתוף פעולה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםעירית18/11/2010
יש לי ילדה בת שנה ו-5. יש לה כבר כ-10 שיניים (הראשונה יצאה בגיל שנה וחודשיים).
הבעיה היא שהיא לא מוכה בשום אופן ובשום דרך לתת לי לצחצח לה שיניים.
שאלתי היא מה מומלץ במצב כזה? האם להשתמש בכוח (או שזה עלול לגרום לאיזושהי טראומה או התנגדות בעתיד) או לוותר בשלב זה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן19/11/2010בתך לא ממש מתנגדת אלא מגיבה לכניסה לתוך פיה- תהליך שאינה מכירה. חייכי אליה וגשי לעצם הניקוי בטיבעיות כי זה חלק מגופה. מאז לידתה לא טרחת לשאול אותה אם להחליף לה חיתול וגם לא אם לרחוץ אותה באמבטיה. הטבעיות בה בצעת את המשימות יצרה אצלה הרגל והבנה. אותו כנ״ ל לגבי ניקוי חלל הפה. התחילי הגזה רטובה ועיברי על השיניים בדרך אוטומטית ואם זה יהיה ברור לך ולא תחששי אזי תוך מעט זמן זה יהפוך לרוטינה. המילה ׳בכוח׳ אין לה מקום בשיקול. הראיה מוטעית. בהצלחה! ניקיון הפה והשיניים הוא בדיוק כניקוי כל אבר אחר בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקידי הסייעתאורי17/11/2010
הבן שלי בן 13 מטופל במרפאה ליישור שיניים של קופת חולים. עקב העומס העצום במקום הרופאים נותנים לסייעות לטפל בחולים והן מחליפות גומיות, מנקות שיניים אחרי ולפני הסרת/הרכבת סמכים, לוקחות מידות וכו,. האם מותר לסייעת שאינה שיננית לבצע מטלות אלו אצל ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקידי הסייעת - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן19/11/2010הפני שאלה זו למשרד הבריאות. היחידה לבריאות השן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח של שיניים ראשונותאנה או17/11/2010
בתי בת 7 חודשים, ויש לה 2 שיניים תחתונות. כיצד עליי לנקותן?
תודה על ההתייחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח של שיניים ראשונות - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן19/11/2010העבירי גזה רטובה סגול 4ס״מ -ריבוע גזה טבול במים על פני שיני בתך כך תסירי את שיירי המזון מעל פני השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)