מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחיפת לשוןטלי17/03/2011
הבת שלי בת 16 סובל מהרגל שך דחיפת לשון. האורטודנט אמר כי לפני יישור שיניים כדאי לטפל בבעיה אצל קלינאית תקשורת. האם עצם דחיפת הלשון(ללא קשר ליישור שיניים) מזיקה לשיניים בטווח הארוך? הרופא אמר כי הלשון דוחפת השיניים החוצה והשפתיים פנימה ונוצר כרגע מעין שיווי משקל...
תודה טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיפת לשון - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן18/03/2011דחיפת הלשון מונעת יציבות התיקון האורתודונטי שכן הלשון מפעילה כח על השיניים שימנע ייצוב התיקון שהמכשיר האורתודונטי ייצור. טיפול שיפסיק ההרגל יהפוך את הטיפוח האורתודונטי ליעיל לאורך זמן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בגדילת השןאנונימי15/03/2011
לפני כ-קרוב ל 7 חודשים עקרו לי 3 שינים שן שלישית רביעית וחמישית (מהאמצע ) בגלל שגדלה לי שן על שן בשן הרביעית, בכדי לפנות לה מקום .
במהלך עקירת השיניים עשו לי צילום אולטרה סאונד ובדקו שהכול תקין .
כול השיניים גדלו ישר פרט לשן ה -רביעית .
עשו לי את זה בשני הצדדים .
אני מחכה שהן תצא כבר הרבה זמן וכלום לא קורה.
ורציתי לדעת ?
האם צריך ללכת לבדיקת רופא?
אני יכול לזרז את תהליך גדילת השיניים ?
או פתרונות לבעיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה בגדילת השן - תגובה
פרופ' חיים סרנת17/03/2011אני מניח שעקירת השיניים נעשתה בהוראת רופא שיניים, כמו כן כנראה שאילו שיניים ראשוניות. במקרה זה כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מומחה ליישור שיניים (אורתודונט) או מומחה לרפואת שיניים לילדים, בצירוף צילום פנורמי ולהבהיר את הבעיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנופר14/03/2011
שלום
הציעו לי להשתמש ב"מברשת" קטנה "אצבעוני" מסיליקון לצחצח פעמיים ביום לילדה בת שנה ו4 עם 5 שיניים
האם זה בכלל יעיל ???
(האמת ? נראה קצת ...מוזר?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן15/03/2011נסי שימוש בפיסת גזה בגודל 4-4סמ שתרטיבי במים ותעברי על פני שטח השיניים כמו ׳ספונג׳ה׳. נראה לי הכי נח בגיל זה והכי יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נופר16/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינייםליעד13/03/2011
בתי אכלה סוכריה קשה ונשברה לה השן
יש לה סתימה בשן והשן נחצתה לשניים
היא מרגישה את הטעם של הסתימה
האם הבעיה היא חמורה?
ואיזה סוג של טיפול היא צריכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בעיית שיניים
ליעד13/03/2011השן שנשברה לה היא השן הטוחנת השנייה
וזה יוצר בעיה לאכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן13/03/2011כן זה דחוף להביאה לטיפול כדי לנסות,אם אפשר,לשחזר את השן. ייתכן שיהי צורך השחזור עי כתר טרומי כי חסר הרבה חומר שן אך סביר שיהיה צורך הצילום כדי להעריך את מידת תמיכת העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן13/03/2011הנחתי שהמדובר בשן נשירה...לא ציינת את גיל בתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים עם חוסר באמייל בשןתמיר איבגי12/03/2011
שמי תמיר ואני בן 9 יש לי בעייה בשיניים מאז שאני קטן השיניים צהובות וספוגיות ומהר מתפוררות. כל 3 חודשים אני אצל רופאת השיניים מאז שאני קטן.
מה אני יכול לעשות לחזק את השיניים שלי?? האם יש תרופה או חומר לחיזוק השיניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיניים עם חוסר באמייל בשן - תגובה
פרופ' חיים סרנת13/03/2011חוסר אמיל בכל השיניים בדרך כלל זו מחלה גנטית,(תורשתית) ויש לה צורות רבות. הטיפול לפעמים הוא כיסוי של חלק או רוב השיניים בכתרים. במיוחד בשלב זה כשחלק מהשיניים התחלף וחלק לא, כדאי מאד להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים לגבי תכנית הטיפול המתאימה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוליגודונטיה מבודדת לבן שנתיים וחודמעין12/03/2011
שלום רב,
אנחנו גרים בהולנד,יש לי בן בן שנתיים וחודשיים ועד לפני כחודשיים היו לו סה"כ 2 שיניים בפה ועד כה יצאו לו 5 שיניים (אתמול גיליתי עוד ביצבוץ חדש אז בעצם 6 שיניים)עשינו לו צילום פנורמי בשל החשש של חסר בשיניים ואכן גילינו כי יש לו סה"כ 11 שיני חלב ו4 שיניים קבועות (טוחנות). הוסבר לנו שבמקרים כאלו של חסר מולד של שיני חלב רוב הסיכויים הם שיחסרו הרבה שיניים קבועות.
האבחנה היתה אוליגודונטיה מבודדת שאינה חלק מסינדרום.
בפגישה עם מומחית פה ולסת שהיא גם מתמחה בתותבות הומלץ לנו להמתין שהילד יגדל (לפחות עוד שנה וחצי שנתיים-גיל 3.5 - 4) ואז לעשות תותבות ועל השתלות נדבר רק בגיל 18 (???????!!!!!!!)
עד כה מצאתי מעט מידע ברשת על התופעה ויש עדיין הרבה שאלות שנותרו פתוחות...
אודה לכם אם תוכלו לשפוך מעט אור על הנושא ברמה הפרקטית של הטיפול (את הסיבות לתופעה הבנתי כבר והם לא עוזרות לי להתקדם בינתיים עוד הבנתי כי אין דרך מוכחת ליצירת שינייים חדשות- ע"י תאי גזע לדוגמא (שיש לנו מאחותו ואולי תהייה התאמה) או שיש ואני אינני מודעת לה ואם כך אשמח לשמוע וללמוד .
בעוד כחודש נבקר בארץ למשך שבועיים ואני מעוניינת להיוועץ ברופאים אנא המלצתכם על רופאים שיוכלו לייעץ לנו על הטיפול המתאים .
האם באמת לא כדאי לבצע השתלות לפני גיל 18 ?
צירפתי להודעה את הצילום הפנורמי...
ייתכן שמיותר לציין, אך אני אוסיף בכל זאת, שאין לתאר את מידת ההפתעה שלנו לגילוי התופעה וכן הדאגה לשלומו הנפשי וביטחונו העצמי .
היום אין בעיה עדיין, אך הילדים הם עם אכזר ויגיע הרגע שילדים יחלו לשאול אותו למה אין לו שיניים ואולי אף לצחוק על חשבונו ואני אעשה כל שביכולתי למנוע ממנו לחוות את החוויה המפוקפקת הזו ולכן אני מתעניינת מהו הגיל המוקדם ביותר בו ניתן לבצע השתלות ואיך זה מתבצע האם עושים הכל בבת אחת במידה ומדובר בכל כך הרבה שיניים?
בקיצור כל פיסת מידע תתקבל בברכה,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוליגודונטיה מבודדת לבן שנתיים וחוד - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן12/03/2011השאלה כתומה באמצע ולא הבנתי מה בא אחרי המילה השתלות. צריך יותר פרטים על מיקום השיניים שבקעו אילו שיניים ראו שצפויות לבקוע. הפתרון סביר להניח יהיה בשלבים. קודם כל בגיל הקטן צריך לשקם אסתטיקה ותפקוד. אם עי תותבות או עי הדבקות אדהזיביות לשיניים הקיימות. בעתיד - שתלים אולם התחום הזה מתפתח במרץ מדהים וגם הפתרונות האדהזיביים שבעקרון נדבקים למה שקיים בפה, כמובן תוך הקפדה על שמירת עקרונות צמיחת הלסת יכולים לפתור יפה ולא פולשני את הבעייה עד שניתן יהיה לבצע שתלים. גם השתלים שיהיו רלוונטיים אז קרוב לוודאי שהיום נחשבים לאחרית הימים. לפחות בנך נולד בתקופה בה התפתחות רפואת השיניים היא כזו שלא נצטרך תותבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוליגודונטיה מבודדת
מעין12/03/2011ד''ר רויטל שסקין-בלצן שלום לך ותודה על תגובתך המהירה,
אני מצרפת להודעה צילום פנורמי וסימנתי בנק' אדומה שיניים שבקעו...
האם תוכלי להמליץ לי על רופאים בארץ שאוכל להגיע להתייעצות אצלם? אם זה מנוגד למדיניות לפורום אשמח לתשובה אישית במייל בבקשה, איני מתמצאת בתחום ואיני מכירה רופאים וכמו כן איני מכירה אף אחד עם מקרה כזה שיכול לתרום לי מניסיונו לגבי התמודדות...
לא הבנתי כל כך מה היה קטוע בהודעה הקודמת ולכן אני מעתיקה אותה הנה שתוכלי לראות אותה במלואה ולענות על השאלות שהצגתי שם:
שלום רב,
אנחנו גרים בהולנד,יש לי בן בן שנתיים וחודשיים ועד לפני כחודשיים היו לו סה"כ 2 שיניים בפה ועד כה יצאו לו 5 שיניים (אתמול גיליתי עוד ביצבוץ חדש אז בעצם 6 שיניים)עשינו לו צילום פנורמי בשל החשש של חסר בשיניים ואכן גילינו כי יש לו סה"כ 11 שיני חלב ו4 שיניים קבועות (טוחנות). הוסבר לנו שבמקרים כאלו של חסר מולד של שיני חלב רוב הסיכויים הם שיחסרו הרבה שיניים קבועות.
האבחנה היתה אוליגודונטיה מבודדת שאינה חלק מסינדרום.
בפגישה עם מומחית פה ולסת שהיא גם מתמחה בתותבות הומלץ לנו להמתין שהילד יגדל (לפחות עוד שנה וחצי שנתיים-גיל 3.5 - 4) ואז לעשות תותבות ועל השתלות נדבר רק בגיל 18 (???????!!!!!!!)
עד כה מצאתי מעט מידע ברשת על התופעה ויש עדיין הרבה שאלות שנותרו פתוחות...
אודה לכם אם תוכלו לשפוך מעט אור על הנושא ברמה הפרקטית של הטיפול (את הסיבות לתופעה הבנתי כבר והם לא עוזרות לי להתקדם בינתיים עוד הבנתי כי אין דרך מוכחת ליצירת שינייים חדשות- ע"י תאי גזע לדוגמא (שיש לנו מאחותו ואולי תהייה התאמה) או שיש ואני אינני מודעת לה ואם כך אשמח לשמוע וללמוד .
בעוד כחודש נבקר בארץ למשך שבועיים ואני מעוניינת להיוועץ ברופאים אנא המלצתכם על רופאים שיוכלו לייעץ לנו על הטיפול המתאים .
האם באמת לא כדאי לבצע השתלות לפני גיל 18 ?
צירפתי להודעה את הצילום הפנורמי...
ייתכן שמיותר לציין, אך אני אוסיף בכל זאת, שאין לתאר את מידת ההפתעה שלנו לגילוי התופעה וכן הדאגה לשלומו הנפשי וביטחונו העצמי .
היום אין בעיה עדיין, אך הילדים הם עם אכזר ויגיע הרגע שילדים יחלו לשאול אותו למה אין לו שיניים ואולי אף לצחוק על חשבונו ואני אעשה כל שביכולתי למנוע ממנו לחוות את החוויה המפוקפקת הזו ולכן אני מתעניינת מהו הגיל המוקדם ביותר בו ניתן לבצע השתלות ואיך זה מתבצע האם עושים הכל בבת אחת במידה ומדובר בכל כך הרבה שיניים?
בקיצור כל פיסת מידע תתקבל בברכה,
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוליגודונטיה מבודדת - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן13/03/2011מסכימה לכל מילה של פרופ סרנת אך בנוסף מזמינה אותך להגיע למחלקה לאסתטיקה שזו מחלקה חדשה בהדסה ירושלים שלדעתי תמצא אתגר במקרה. לגילוי נאות- אני משתלמת במחלקה זו ונראה לי כדאי להתמודד עם המקרה שם. כמובן שיש במוסד מחלקה מעולה לרפואת שיניים לילדים ועוד ועוד - החשיבה היא רחבה וקודם כל את תרגישי בטוחה יותר שיש מוצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוליגודונטיה מבודדת לבן שנתיים וחוד - תגובה
פרופ' חיים סרנת13/03/2011זו הפתעה לא נעימה אך תגובתכם כהורים מאד חשובה. בשלב זה התופעה אינה מציקה לילד עד גיל מאוחר יותר שאז מתפתחים הצרכים החברתיים. בגיל זה לעתים ניתן כבר לבצע תותבת כלשהיא אך חשוב מאד לבנות שיתוף פעולה חיובי אצל הילד מגיל רך. על ידי ביקורים סדירים ובנוסף על ידי שמירה קפדנית על בריאות , ונקיון השיניים שכן צומחות, כי בשלבים שונים הן תהוינה בסיס לטיפולים.
קרוב לודאי שבמשך השנים ידרשו מומחים מדיסציפלינות שונות ,כמו מומחים לשיקום וכדומה אך חשוב לבנות בסיס קבוע להשגחה ויעוץ. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה אבל לא הבינותינופר09/03/2011
למעשה יש צורך במעבר לאורתודנטי או ששימוש ברגיל לא יזיק.
האם עדיף האורתודנטי.
אני הבנתי שאין בינכם תמימות דעים. האם להעדיף את המוצץ עליו נרשם לגיל שנה ומעלה או שעדיף הקטן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תודה אבל לא הבינותי - תגובה
פרופ' חיים סרנת09/03/2011כנראה שאין תמימות דעים.
לדעתי שימוש במוצץ שגורם לשינוי הקטן ביותר עדיף.(ללא קשר אם תחליפו את המוצץ או לא) כמו כן חשוב לגמול מהמוצץ בגיל מתאים ,3-4 ואז גם אם אירע שינוי במנשך יש סיכוי טוב לתיקון באופן טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל לא הבינותי - תגובה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן10/03/2011את פשוט נחשפת לשתי גישות ותבחרי. העובדה שחברות לייצור מוצצים מכובדות מ
מתאימות גודל לגיל נובעת מהשיקול של הצורך להפעיל יותר כח מציצה כשהפה גדל על מוצץ קטן. , עובדה שעלולה לגרום להצרת הלסת העליונה. פרופ סרנת עתיר ניסיון וידע ואני בטוחה שגם דרכו מצוינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ו 4 ח'נופר08/03/2011
שלום
הייתי מבקשת לדעת לגבי ילד בגיל הנ"ל שהחל את דרכו בעולם - ועד כה - נשאר עם מוצץ "אולד פאשן" סיליקון שהיה לכולנו כשהיינו קטנים...האם יש נזקים כעת והאם יש תועלת גבוהה יותר אם יעבור למוצץ אורתודנטי כעת (בעל 5 שיניים כעת) ואם כן - כיצד מתבצע מהלך השכנוע - שודאי לא יהא קל .... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנה ו 4 ח' - תגובה
פרופ' חיים סרנת08/03/2011אם המוצץ "הרגיל" שבפיו קטן, אפשר להשאר עם אותו מוצץ ולא להחליף לגדול יותר עם גדילת הילד. המוצץ השטוח גם הוא טוב ואפשר לנסות להחליף מוצץ אם רוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה ו 4 ח' - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן09/03/2011ובכל זאת מוצץ קטן כשהפה גדל יגרום לילד להפעיל יותר כח כדי להפיק את אותה הנאה. זו הסיבה לשינוי גודל המוצץ. לחץ המציצה יגרום להצרות קשת השיניים באזור האחורי. נכון-זה ניתן לתיקון בהרחבה אורתודונטית. מאידך מוצץ אורתודונטי ימנע את המשיכה של האזור הקדמי קדימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחה מוזרהחניתי08/03/2011
צמיחה מוזרה יש לי ילד בן 9 חודשים. למטה שני שינים ולמעלה שני שינים במקום של הניבים זה נורמלי??? יש לציין שהוא מוצץ אצבע אשמח לתשובה מהירה תודה רבה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צמיחה מוזרה - תגובה
פרופ' חיים סרנת08/03/2011יתכן שקיים רוח בין החותכות העליונות שבקעו זה עתה. קרוב לודאי שזה נורמאלי וכדאי לחכות לבקיעה של שיניים נוספות.
אם המצב יראה משונה גם אח"כ אפשר להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוערחל06/03/2011
רופא השיניים המליץ לבני בסיום הטיפול על קיבוע בארבע שיניים. האם אין בכך סיכון מוגבר לעששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיבוע - תגובה
פרופ' חיים סרנת06/03/2011הקיבוע, בדרך כלל של החותכות התחתונות, מאפשר יציבות רבה ולאורך זמן של הטיפול האורתודונטיולכן הוא מומלץ. כמובן שיש להקפעד על היגיינה , אך הסיכון לעששת אינו רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!הילה02/03/2011
שלום
אצל בני בן השנה ושלושה חודשיםהופיעה עששת בשיניים הקדמיות.לאחר בדיקה נאמר לנו כי יזדקק ל3 טיפולי שורש ושתי סתימות בהרדמה מלאה.
אני מאוד חוששת בשל גילו הצעיר והסכנה שבהרדמה. האם יש דרך אחרת להתמודד עם המצב? טשטוש? גז צחוק?
האם כדאי להמתין שיגדל קצת או לטפל עכשיו לפני שיהיה צורך בעקירה? מה השלכות הטיפול על בקיעת שיני הקבע?
לחוצה מאוד! אשמח לכל ייעוץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה! - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן03/03/2011מאחר וכנראה אין שיתוף פעולה עקב הגיל הנטייה ה׳קלה׳ זה להפנות להרדמה כללית את חוששת בצדק מהרדמה כללית אלא שכדי לבצע את הטיפול בדרך אחרת יש הרבה פחות קופאים שיודעים. לרופא הממוצע הרדמה כללית היא פתרון נח. דרך נוספת שפחות רומאים מיומנים בה היא טשטוש עם כלורל הידרט ואז ניתן לבצע את כל הטיפול בפעם אחת והילד ער אך ׳שיכור׳ ולא זוכר. זה הסבר על קצה המזלג וקיימות עוד שיטות טשטוש עם דורמיקום, אלא שאז זמן העבודה מוגבל וצריך מספר פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עזרה דחופה! - תגובה
פרופ' חיים סרנת05/03/2011הערה חשובה. לפי הוראות משרד הבריאות, טיפול בהרדמה כללית או בסדציה תרופתית בילד מתחת לגיל שנתיים, חייבת להתבצע במסגרת של מוסד רפואי כמו בית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שחורה ונקודה בחניכייםר01/03/2011
בתי בת 4. כבר שנתיים בערך עם שן קדמית שחורה עקב חבלה.
היינו אצל רופא שיניים לביקורת והוא ראה נקודה לבנה בחניכיים מעל השן (לטענתו דלקת)
שאלתי היא, האם יש צורך לטפל? אם כן - מהו הטיפול המומלץ.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן שחורה ונקודה בחניכיים - תגובה
פרופ' חיים סרנת01/03/2011שן שחורה ונקודה לבנה בחניכיים, נראה כמו פתח של נגע מפריש מוגלה. צילום רנטגן יאשר את האבחנה. הטיפול האפשרי תלוי במצב השן הוא טיפול שורש, או ברוב המקרים עקירת השן .בכל מקרה חוסר טיפול עלול לגרום נזק לנבט השן הקבועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ..גולי28/02/2011
שלום..
האם זה נכון שעדיף לא להחליף את גודל המוצץ בהתאם לגיל התינוק? כך זה פחות מזיק ללסת של התינוק?
שמעתי הרבה דיעות בנושא ולא ברור מה נכון.. להחליף או להשאיר מוצץ קטן למרות שהילד גדל?
תודה.. (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוצץ.. - תגובה
פרופ' חיים סרנת01/03/2011ככל שהמוצץ גדול יותר הרוח שהוא תופש גדול יותר . לכן לדעתי לא כדאי להחליף. כדאי להתחיל במאמצי גמילה לאחר גיל 3-4 . לעתים קרובות אם מפסיקים למצוץ בזמן חוזר המצב לקדמותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן עודפתקרן27/02/2011
שלום רב, לביתי בת ה5+חצי שן עודפת (חותכת). בצילום ששלח אותנו אורטודנט (ד"ר שפינקו מכ"ס) לבצע הוכח כך. הרופא טוען שלא יודע מעל איזו שן נמצאת השן העודפת ונראה קצת חסר ביטחון. טוען כי אויל כדאי להמתין ולראות עוד חצי שנה בצילום מה קורה. מה דעתך? האם אוכל לקבל המלצה לפניה למרופא מומחה נוסף בתחום שתוכלו להמליץ לי?
תודה מראש, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן עודפת - תגובה
פרופ' חיים סרנת01/03/2011כדאי להתיעץ (עם הצילום ) אצל רופא שיניים מומחה לילדים שיוכל לעזור בהחלטה לגבי מיקום השן והצורך בהתערבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי שיניים חלביותמורן24/02/2011
היום שמתי לב אחרי שהוצאתי את ילדי מהגן בקצת דם יבש על השפתיים
פתחי את פיו וראיתי קצת דם בחניכיים.
השיניים חזקות ולא מתנדנדות.
האם יש צורך לגשת לרופא שיניים? בגן לא יידעו אותי שילדי נפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שבני בן שנתיים.
מורן24/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לגביי שיניים חלביות - תגובה
פרופ' חיים סרנת01/03/2011אם אין כל פגם בשינייים , אין ניידות ואין תלונות כלשהן לא ברור מה מקור הדם ולכן אין טעם לבדיקה כרגע. אם תהינה תלונות או צבע השן ישתנה (לאפרפר למשל) אז כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)