מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתם בשןטליה23/02/2011
לבן שלי בן 14 יש כתם לבן על אחת השיניים הקדמיות ונאמר לנו שזו התחלה של חור. האם במצב כזה האמייל יכול לשקם את עצמו? האם יש שלבים התחלתיים של פגיעה באמייל, בהם כן יש ריפוי עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתם בשן - תגובה
פרופ' חיים סרנת01/03/2011כתם לבן יכול להיות סימן להתחלת עששת או פגם התפתחותי.שלבים ראשוניים של עששת , אם לא נפגע שטח פני השן ניתן ל"רפא" באמצעות תכשירי פלואוריד שונים או תכשירים אחרים (כמו tooth mouse). כדאי להעזר ברופא שיניים מומחה לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין השיניים העליונותאינה23/02/2011
שלום,
הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים ויש לו שתי שיניים למטה ושתיים למעלה.
השיניים למעלה יוצאות עם רווח ביניהן ולא צמודות.
האם זה בגלל שפה קשורה?
האם צריך לטפל בזה?
לי היה את זה כשהייתי קטנה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רווח בין השיניים העליונות - תגובה
פרופ' חיים סרנת01/03/2011בקיעת השיניים של בנך נראית נורמאלית לגמרי . אין כל סיבה לכל התערבות ומבנה המשנן יתארגן עם הוספת שיניים , עם הגיל. בהחלט כדאי להתחיל לנקות את השיניים , פעמיים ביום עם גזה לחה או חיתול לח לנקות את השינייםולהמנע ככל האפשר משתית משקה מזין בלילה.(מטרנה, חלב, שוקו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששת הנקהשירה19/02/2011
לקחתי את בתי בת השנה וחצי לבדיקה והרופאה איבחנה התחלה של עששת על שתי
השיניים הקידמיות העליונות, מדובר בכתמים לבנים בחלק שקרוב לחניכיים ומתחתם "פס" חום בהיר דק יחסית... יתר השן נראית כרגיל.
לגבי הכתם הלבן היא הסבירה שזו התחלה של עששת ולגבי הכתמים החומים הסבירה
שאלו חיידקים שיושבים על השן ולעיתים נצבעים מכל מיני סיבות
כרגע אנחנו במעקב ומוזמנים לעוד חצי שנה.
כמובן שהתחלנו לצחצח בקפדנות, וכן הפסקתי להניק בלילה.
אך עדיין אני מוטרדת מן הכתמים החומים, האם אלה לא עלולים להתפתח גם הם לעששת ?
האם הם אמורים להעלם עם הצחצוח באיזשהו שלב ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עששת הנקה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן19/02/2011דאגתך מוצדקת לחלוטין אם האזור החום נגרם ע״י חיידקים שצובעים את השן ואין זו עששת מדוע הרופאה לא הסירה אותם? השן אמורה להיות לבנה. אני דואגת כמוך שאולי זו בכל זאת עששת. כל עוד הרופאה לא תגיע לשן לבנה אז קשה לי לשלול עששת מה גם שהייתה קיימת הנקה בלילה והתאור שלך מתאים לעששת. גם לכתמים הלבנים יש טיפול שלא סיפרת עליו. ממליצה שהרופא /ה יהיו מומחים לילדים. כל הכבוד לך על הערנות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא אכן מומחית לילדים
שירה20/02/2011וכן הזכירה איזשהו טיפול לחלק הלבן (שעוזר לשן בתהליך המינרליזציה) אבל בגלל שהקטנה התנגדה מאוד (!) היא אמרה שאולי לא כדאי עדיין להתחיל עם משחות כדי לא ליצור התניה שלילית לכל עניין הצחצוח וכו'
בנתיים, יש לציין , נדמה שבעקבות הצחצוח החלק החום הצטמצם מאוד. האם בכל זאת
כדאי למהר ול"נקות" אותו במרפאת שיניים באופן יסודי וחד פעמי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ו 3רינת18/02/2011
שלום הייתי מבקשת לדעת אם בגיל הנל יש צורך בבדיקת ר. שיניים והאם יש חשיבות למה שרושמים על אריזות המוצצים "לגיל שנה ומעלה" ןכן' האם ניתן להמשיך בגיל הנל להשתמש במוצצי "מגיל 1/2 שנה ומעלה" תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנה ו 3 - תגובה
פרופ' חיים סרנת18/02/2011אחרי גיל שנה מומלץ לבוא ליעוץ ראשון לרופא שיניים מומחה לילדים.
לגבי מוצצים, לדעתי רצוי להשאר עם המוצץ הקטן ולא להחליפו בגדול, כדי שאם יגרם שינוי בעמדת השיניים היא תהיה מינימלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבוקעת מתחת לשן חלב שטרם נשרהמ18/02/2011
שלום,
לבתי בת ה-5 בוקעת שן מתחת לשן חלב קידמי
מה עלינו לעשות ?האם לגשת לרופ"ש לעקירת שן החלב? או לחכות שתנשר
אך השן שבוקעת תצמח עקומה לא?
אני ממש מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן שבוקעת מתחת לשן חלב שטרם נשרה - תגובה
פרופ' חיים סרנת18/02/2011לעתים בוקעת השן הקבועה מאחורי השן הראשונית שעדיין לא בקעה. אם השן מתנדנדת כדאי לחכות ויתכן והשן תיפול לבד. אם רוב השן הקבועה בקע והחלבית לא מראה סמני נדנוד כדאי להתיעץ אצל רופא שיניים מומחה לילדים. השן הקבועה בסופו של תהליך תגיע למקום הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונהלאורה17/02/2011
היי, מתי לוקחים בפעם הראשונה לרופא שיניים?
הבת שלי בת שנה ושמונה, ויש לה כתם לבן על אחד הניבים, בצד שלו,יש לכם מושג מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעם ראשונה - תגובה
פרופ' חיים סרנת18/02/2011זהו הזמן המתאים ללכת לביקור אצל מומחה לרפואת שיניים לילדים שיסביר לך מהו המצב ויתן לך הדרכה כיצד לשמור על בריאות השיניים של בתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםרונן17/02/2011
יש לי 2 שאלות בנוגע ליישור שינים. הבת שלי בת 15 סיימה עכשיו טיפול ליישור שיניים ויש לה פלטה ללילה שהיא אמורה להרכיב לצורך קיבוע. נראה כי ביום רווח קטן מאוד נפתח בין השיניים הקדמיות(זו היתה מטרת הטיפול העיקרית)אך בבוקר לאחר לבישת הפלטה בלילה הוא נסגר וחוזר חלילה. האם אין בתנועות ההזזה הלוך ושוב כדי להזיק לשיניים?
האם מבחינה זו עדיף קיבוע קבוע מודבק לשן? האם הוא לא מגביר סיכון לעששת?
תודה רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יישור שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת18/02/2011שאלות אילו עליך להפנות לרופא המטפל. הוא זה שמכיר את המצב ויודע מה הטיפול המתאים לקיבוע המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שינייםנוגה16/02/2011
הבן שלי בן 15 נוהג לחרוק שיניים בלילה וללחוץ אותן אחת על השנייה. לאחרונה הוא אמור לישון אם פלטה שקופה לקיבוע. האם הפלטה לא תחריף את שחיקת השינים שכן כעת יש מגע בינה לבין השיניים התחתונות עקב הלחץ שהוא נוהג להפעיל בלילה?
תודה נוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חריקת שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת18/02/2011תפקיד הפלטה השקופה והחלקה הוא לחלק את עומס הלחץ בעת חריקת השיניים ולפזר אותו וזה תפקידה , למנוע נזק לשיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי16/02/2011
היו בעת שציחצתי לבני בן ה-6.5 שיניים, הבחנתי בנקודה שחורה בלי הפנימית.
הנקודה אינה כואבת.
מה זה יכול להיות?
אני נזכרת שלפני כחודש הוא התלונן על כאבים בלחי. אני לא זוכרת אם זו אותה לחי.
מה זה? למי פונים?
האם בגיל צעיר זה, קיימת בעייה של סרטן בחלל הפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן16/02/2011אל תרחיקי לכת. ייתכן שהנקודה קשורה לבקיעת השיניים , להפרעה בסגר, לחבלה ואפילו לחסימה של בלוטת רוק. רופא שיניים לילדים צריך לראות וגם מומחה לרפואת הפה. אשמח להשאר בתמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - המשך
לילי16/02/2011תודה על התשובה המהירה.
אני אקח את בני לרופא שיניים.
מהו רופא לרפואת הפה?
לבני יש את כל השיניים בפה. 2 שיניים קדמיות תחתונות נפלו. מתנדנדות 2 קדמיות עליונות.
הכתם הוא בלחי ימנית פנימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנירית14/02/2011
במרפאת השיניים של ילדי מציעים להדביק לילדים מעין אבני קריסטל כקישוט על השן. האם אין בכך כל נזק לשן כולל אחרי שמורידים אותן, האם לא ישאר סימן על השן?. האם זוהי אותה הדבקה כמו קוביות אורטודנטיות?
תודה נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' חיים סרנת15/02/2011הדבקה של קישוטים על השיניים היא החלטה מהסוג של קעקוע על העור. ולכן על ההורה להחליט מה מוצא חן בעיניו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בשר חסרותנורית קאפ14/02/2011
שלום,
לבני בן ה-7 וחצי נפלה לפני כחודש השן חלב החותכת שליד השן הקדמית העליונה. עד היום אין זכר לשן הבשר.
בנערותי חסרו לי שתי השיניים שמספרן 12, 22.
הבנתי מרופא השיניים שלי שזה תורשתי.
עד כמה זה תורשתי? (לציין שלילדי השני הופיעו כל השיניים החותכות).
במידה ותהיה לו אותה הבעיה, מהן האפשרויות שרופאת השיניים מעמידה היום בפנינו?
מאיזה גיל ניתן לבצע השתלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיני בשר חסרות - תגובה
פרופ' חיים סרנת15/02/2011על מנת לבדוק אם חוסר השיניים שיש לך קורה גם לבנך יש לעשות צילום רנטגן קדמי שיתן תמונה של המצב. בשלב כה מוקדם לא ניתן לעשות דבר ובעתיד יצטרכו לתכנן דרכי פעולה בהתאם למצב המשנן והמנשך.
השתלה מומלץ לעשות רק לאחר גמר הגדילה (גיל 18 ומעלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שן שרק פקעה יכולה ליפול?רונן14/02/2011
שלום רב יש לי תינוק בן שבעה חודשיים התחילה לצאת לו שן ונראה כאילו היא מתנדנדת האם זה הגיוני או שרק נדמה לי?
זו השן הראשונה שלו מה עושים? אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם שן שרק פקעה יכולה ליפול? - תגובה
פרופ' חיים סרנת15/02/2011שן שזה עתה בקעה בגיל 7 חדשים, עדיין לא יציבה בפה והשורש שלה עדיין ממשיך לגדול. המצב נורמאלי והשן תתחזק עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שן ראשונה-הצילו!נעה12/02/2011
שלום רב!
ילדי המתוק בן 4.5 חודשים... לפי מה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה) גיל לגיטימי להתחלת צמיחת השיניים...
כבר למעלה מחודש מרייר כמו סאן-ברנרד והידיים בפה דרך קבע. לאחרונה התווספו חוסר שקט ("אנדרסטייטמנט אוף דה ייר"...) שמתבטא בפרצי בכי נונדניקי כזה, הכנסה כפייתית של כל דבר שבקרבתו לפה, חוסר חשק לשחק לבד ולהעסיק את עצמו (עד לא מזמן היה יושב בטרמפולינה או שוכב באוניברסיטה למשך שעות ומשחק) ובעיקר נורא רוטן ועצבני.
ניסיתי לשים את אצבעותיי על החניכיים הקידמיות (עליונות ותחתונות) ואינני יכולה להגיד כי חשתי תחושה של שן מבצבצת, גם אין למראית עין נפיחות מיוחדת או חלילה דלקת-
האם אני עומדת בפני בקיעת השן הראשונה של פיצי, או שמא הוא קיבל את האופי הקריזיונרי שלי וזה כל הסיפור...?
כמו שאמרתי בכותרת- הצילו!
תודה מראש,
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקיעת שן ראשונה-הצילו! - תגובה
פרופ' חיים סרנת13/02/2011מאחר ואיני יכול להשוות התנהגות ואופי הרי קרוב לודאי שהסימנים שהזכרת יכולים בהחלט לאותת על תחילתו של תהליך בקיעה השיניים הראשונות שלפעמים מתמשך קצת. יש אמצעים שונים להרגעה, מצעצועי נשיכה לפעמים קרים וכן משחות טבעיות ואחרות למריחה שיתכן ויתנו לך הקלה כלשהיא.זה עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני קדמיות שנחפלו בגיל חמשאמא של עמית12/02/2011
הבת שלי בת ארבע ו11 חודשים ונפלו השיניים הקדימיות. יש לציין שבקעו השיניים כשהיא הייתה בת חצי שנה. שאלתי היא האם זה נורמלי כל כך מוקדם? היא היחידה בגן שנפלו השיניים.
שיני קדמיות שנחפלו בגיל חמש - תגובה
פרופ' חיים סרנת13/02/2011נשירת שיניים, בדרך כלל חותכות תחתונות, בגיל כמעט חמש היא בהחלט נורמאלית. שימו לב בתקופה הקרובה , בעת שתבקענה החותכות הקבועות תתוספנה גם שיניים מאחור (בקצה שורת השיניים) ואילו טוחנות קבועות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת קיבועניר08/02/2011
יש לבתי קיבוע אורטודנטי בלסת העליונה ולארח שנה ברופאא מר שניתן להסירו.. האם הסרתו לא תפגע בשן מבחינת הורדת האמייל ?איך אני יכול לדעת שהרופא תוך כדי שיוף הדבק לא שייף בטעות גם חלק מהשן?
הסרת קיבוע - תגובה
פרופ' חיים סרנת09/02/2011הסרת קיבוע היא פעולה שגרתית ואני בטוח שהאורתודונט המומחה לא יגרום שום נזק לזגוגית בעת הסרת הקיבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)