אבנים בכליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבנים בכליות
    ברק
    19/09/2012

שלום, אני בן 46 ומאז גיל 18 אני "מייצר" כמעט בכל שנה אבן ברוב המקרים בכלייה ימין.
    לפני הרבה שנים עברתי ריסוק אבן וכל שאר האבנים יצאו בשתן במהלך השנים,
    כיום יש לי אבן בצד ימין בגודל של כמעט 2 ס"מ.
    עברתי לאחרונה מס' בדיקות אסוף שתן ובדיקת שתן ציטראט והתקבלו הערכים הבאים:
    קריאטינינן /ציטראט - 51.1 כאשר הערך המומלץ הינו:320 - 580 mg/g
    אריטרוציטים = 25 תאים כאשר המומלץ: 10 תאים.
    קריאטינינן (24 שעות) - 2.2 כאשר המומלץ הינו מקס' 2
    קלציום - 440.2 mg/24h כאשר המומלץ הינו מקס' 300

מה דעתך? והאם יש פתרון הומיאופתי להמסת האבן ולמינעה בעתיד
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבנים בכליות

הוספת תגובה

• אבנים בכליות - תגובה

ערן אינדיג
    19/09/2012

ברק שלום,

בחלק מהמקרים ניתן לטפל באבנים בכליות בעזרת טיפול הומאופתי. ישנו טיפול אקוטי, למצב חירום וטיפול כרוני שמטרתו לתת לגוף את היכולת להתמודד עם הבעיה בכוחות עצמו ולמנוע חזרה של האבנים בעתיד.

האם אתה נוטל תרופות או תוספי תזונה? מהן?
    אגב, התוצאות שציינת הם בזמן התקף או שהן משקפות את המצב היום-יומי? אריטרוציטים בשתן המופיעים באופן קבוע הם ממצא לא תקין המחייב בדיקה מעמיקה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכליות

ברק
    20/09/2012

ערן שלום ותודה על תגובתך,

לשאלותיך:
    אינני נוטל תרופות כלל,
    התוצאות משקפות את המצב העכשווי ובבדיקות בעבר למיטב זכרוני הן היו תקינות,
    אבל בנוסף, ידוע (אולי זה לא קשור) על כבד שומני וטריגליצרידים גבוהים (כ - 200) במשך מס' שנים, וכתוצאה מפעילות ספורט הערכים יורדים ואינם חריגים.
    יש לי תור לטיפול באבן הקיימת, אבל מהי המלצתך לטיפול מונע בעתיד כי אני יצרן אבנים גדול?
    כמו-כן, אני קפדן בנוגע לתזונה: לא מכניס מזון מהיר, מרבה בירקות במיוחד בירוקים ובעלים למיניהם, ממעיט במוצרי בשר ומוצרי חלב (לא לחלוטין אבל מעט), אוהב לחם,
    מאוד מוזר לי שאני אוכל בריא ועוסק בספורט (הליכות) ובהחלט מרבה בשתייה ובכל זאת מייצר אבנים (בנוסף לכל הצרות עברתי כריתת כיס מרה, איך לא, בגלל אבנים)
    תודה
    ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכליות - תגובה

ערן אינדיג
    20/09/2012

ברק שלום,
    התזונה שלך נשמעת לי תקינה בהחלט, לא מאמין שזו הסיבה, הרי אנשים אחרים עם תזונה כזו לא מייצרים אבנים בכליות.
    הבעיה היא סיסטמית, כרונית, ריסוק של האבנים פותר את הסימפטום (שיכול להיות מאוד כואב כמו שאתה בטח יודע) אבל לא פותר את הבעיה מהשורש.
    לגבי טיפול הומיאופתי, ניתן לטפל באופן אקוטי (נקודתי) וגם באופן כרוני. אני צריך מעט יותר מידע על מצבך הנוכחי, האם אתה סובל כעת מסימפטומים כלשהם? משהו כואב או רק בדיקה שמראה על אבנים? האם המצב דחוף ומחייב ריסוק מיידי או שניתן להמתין מעט ולנצל הזמן לטיפול הומיאופתי.
    אם המצב בעייתי ניתן כאמור לרסק את האבן כעת ולהתחיל מייד לאחר מכן בטיפול הומיאופתי למנוע הישנות הבעיה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו