עזרה ראשונה הומאופתית, מה דעתכם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה ראשונה הומאופתית, מה דעתכם?
    גלעד
    07/10/2012

שלום,
    לאחרונה נתקלתי במספר מטפלים שמציעים תרופות הומאופתיות ספציפיות לטיפול במצבים אקוטיים כגון:

• מצבי אלרגיה חמורים- "שוק אנפילקטי", העור חם, אדום, בצקתי, קשיי נשימה עקב היצרות דרכי הנשימה. אחרי עקיצת בע"ח כמו אלרגיה לדבורים.
    • מצב ראשוני של כל סוגי חבלה למשל: פגיעת ראש, זעזוע מוח, שבר, נקע, מתיחת שריר, שטף דם פנימי, ריפוי לאחר לידה, ניתוחים, מצבי הלם. הרמדי מטפלת גם בטראומה הנפשית מעצם הבהלה והפחד.
    • כאב עצבי ובפגיעה בעצבים, כמו למשל כשדלת נסגרת על קצות האצבעות, נושכים לשון, נפילה וחבטה על עצם הזנב, זעזוע מוח ומצבים שמוחצים את קצות העצבים.
    • הרעלת מזון קשה: אם האדם חיוור, מותש ומרגיש חוסר באוויר
    • דימום חיצוני/ פנימי
    • כל סוגי הכוויות: משמש, מים רותחים וכד' הגורמים אחר כך להיווצרות שלפוחיות, בועיות וכיבים שטחיים.
    • נקעים או מתיחת רצועות בפרקי כף היד, כף הרגל, קרסול, מרפק וכתף.
    • חתכים מסכין, זכוכית או ממכשיר חד (זירוז ההחלמה של חתך הניתוח המתקשה להחלים (בעיקר ניתוחי בטן).

בחלק מהמקומות מזכירים שיש לגשת לטיפול קונבנציונלי במקביל, ובחלק מהמקומות זה לא מוזכר אפילו.

רציתי לדעת מה המלצות הפורום בנושא.

תודה,
    גלעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה ראשונה הומאופתית, מה דעתכם? - תגובה

ערן אינדיג
    09/10/2012

גלעד שלום,

ניתן לטפל בהומאופתיה גם במצבים אקוטיים, הטיפול נגזר הן מהבעיה שצצה (מה האבחון) והן מתגובת המטופל אליה.

למשל, שני אנשים שנקעו רגל יכולים לקבל תרופות שונות כי אצל אחד מהם הכאבים מאוד עזים ואצל השני פחות או שלאחד יש נפיחות ולשני אין או שאצל אחד יש רגישות לכל תזוזה ואילו אצל השני התנועה לא מלווה בכאב.

מצבים אקוטיים הם בדרך כלל קלים יותר לטיפול מאשר בעיות כרוניות אולם גם כאן חשוב להכיר את המצבים השונים והתרופות הנפוצות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. והראיות המחקריות?

גלעד
    09/10/2012

אתה אומר כי "מצבים אקוטיים הם בדרך כלל קלים יותר לטיפול מאשר בעיות כרוניות".

אודה לך אם תוכל להפנות אותי למחקרים קליניים מבוקרים שהראו כי יש תועלת בתכשירים הומאופתיים למצבים אלה. אני מניח שראיות כבדות משקל, היות ומדובר בהמלצות כבדות משקל, למצבים חמורים ומסוכנים.
    תודה, גלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכל להפנות למחקרים מבוקרים

גלעד
    09/10/2012

האם תוכל להפנות למחקרים קליניים מבוקרים שתומכים בטענה כי תכשירים הומאופתיים יכולים לעזור במצבים אקוטיים?
    אני ביצעתי חיפוש זריז ומצאתי כמעט אך ורק מחקרים שהראו כי אין הבדל ממתן פלצבו.

תודה
    גלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשתי לראיות מחקריות נמחקה פעמיים-?

גלעד
    09/10/2012

האם אפשר לדעת מדוע?

בפעם השלישית: האם אפשר לקבל קישור למחקרים קליניים מבוקרים שמצאו כי תכשירים הומאופתיים מועילים למצבים אקוטיים כפי שטענת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי מה שראיתי בתכנית טלויזיה

חלי
    10/10/2012

היה ניסיון להוכיח שההומאופטיה עובדת מבחינה מדעית (אפילו הוצא פרס של מיליון דולאר או יותר) לא על פי העדויות של פציאנטים אלא הוכחה במעבדה. הנסיון כשל. לא יודעת אם היו עוד נסיונות והצלחות אבל לי זה לא משנה.
    אני יכולה להגיד לך כמטופלת שזה כן עזר לי מאוד וזה באמת פותר בעיות אקוטיות וכרוניות מה שהרפואה הקונבנציואנאלית רק מחמירה. מרגישים את זה ורואים תוצאות שאין להתווכח עליהן כשהטיפול מוצלח.(ולא תמיד הוא מוצלח כי קשה להתאים תרופה נכונה מבין עשרות תרופות).
    אם אתה בן אדם רציואלי כפייתי ורוצה להשאר כזה חבל לך על הזמן מראש.
    אם אתה פתוח מחשבה ורוצה לפתור בעיות כרוניות או מהותיות שמפריעות לך כדאי שתנסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לזלזל בכוחם של הפלצבו והסוגסטיה

גלעד
    10/10/2012

אבל כשמישהו ממליץ להשתמש בתכשירים במצבי חירום רפואיים, מאחריותו לבדוק שהם עובדים יותר טוב מפלצבו (כלומר ממים שאומרים עליהם שהם יעזרו לך), את לא חושבת?

זה שאני רציונלי או לא, לא משנה את העובדות: או שזה עובד יותר טוב מפלצבו, או שלא. ונראה שזה לא. (מה שלא ממש מפתיע בהתחשב בעובדה שמדובר במים נקיים ללא כל חומר בתוכם).

אבל כאמור, אני מחכה עדיין למסה של מחקרים שמראים אחרת.
    בינתייים חיפשתי קצת בעצמי, ומצאתי די הרבה מחקרים שבדקו תכשירים הומאופתיים בצורה קלינית מבוקרת, ולא מצאו הבדל מפלצבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה ברור שאם יבדקו את התרופה עצמה

חלי
    10/10/2012

יגלו בבדיקה מדעית שאין שם מעבר למים כלום. (בטבליות עם הסוכר יש סוכר ובאלכוהול יש אלכוהול). זה בגלל שהחומר עבר דילול עד לדרגה שאין שם חומר בכלל.
    ההומאופתיה עצמה טוענת את זה בגלל זה אין בכך שום רמאות. זה נכון שהתפיסה נראית מוזרה או בלתי קונבנציונלית ואולי היא לא מסתדרת עם תפיסת העולם שלך ומה שאתה מורגל. זכותך לא לקבל את זה. רק תזכור שגם כשהמדע גילה שיש חיידקים קטנים שאפשר לראות אותם רק במקרוסקופ ובגלל זה צריך למשל לשטוף ידיים למניעת זיהום, זה היה מוזר בהתחלה.
    לגבי שימוש בתרופות הומאופטיות בזמן חירום במצב אקוטי, אני לא יודעת למה אתה מתכוון. אבל רוב הסיכויים שאם אני הייתי נמצאת במצב חירום וסיכון חיים הייתי משתמשת ברפואה הקונבנציאונאלית ולא לוקחת סיכון. ואני די בטוחה שרוב ההומאופטיים היו ממליצים על זה. אבל אם מדובר בשפעת או משהו קל, הכי טוב שתישאר בבית ותשתה מרק עוף של אמא בלי תרופות כימיות או הומאופטיות. הכי טוב!

רק בריאות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספסת את הנקודה חלי.

גלעד
    10/10/2012

זה לא שבודקים את המים ומגלים שאין בהם כלום.
    בודקים את ההשפעה של תרופות הומאופתיות ומגלים שהשפעתן אינה שונה מפלצבו.
    כלומר, מדובר באפקט פלצבו טהור. לא שאני מזלזל בפלצבו, זה אחלה, למי שזה עובד עבורו, ובמידה שזה עובד, אבל חשוב להבין שמחקר הפלצבו מראה שמדובר בשיפור ההרגשה ולא בשיפור פיזי אובייקטיבי בגוף. כלומר, האדם נשאר אם אותה בעיה, אבל רק כואב לו פחות (או שאר סימפטומים). זהו טיפול סימפטומטי בלבד. אני יכול להפנות את מי שרוצה להרבה חומר בנושא הפלצבו.

הומאופתים יכולים לטעון מה שהם רוצים. השאלה אם זה נכון. ואת זה אפשר לברר רק בניסויים קלינים מבוקרים, שמטרתם לנקות את כל גורמי ההטיה הרבים שמובילים אנשים למסקנות שגויות (גם לגבי זה אשמח להפנות לחומר נוסף).

גם לפני שחיידקים התגלו, אנשים מתו ממחלות שהם העבירו. כלומר, התופעה היתה קיימת ולא היה וויכוח עליה.
    במקרה של הומאופתיה הויכוח סב סביב עצם קיום אפקט ריפויי כלשהו, לא לגבי ההסבר שלו. וגם לגבי זה אשמח להפנות להרבה חומר.

מסתבר שיש הומאופתים לא מעטים שלא מזכירים פניה לטיפול חירום קונבנציונלי באתרים שלהם. יש שכן. אבל ממש לא כולם. גגלי "עזרה ראשונה הומאופתית" ותבדקי בעצמך. וזה מה שמטריד אותי במיוחד. שאנשים מסוימים עלולים להסתפק בכמה טיפות מים וכוחו של פלצבו, במקום לקבל עזרה ראשונה אמיתית וקריטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו