אשמח לקבל תשובה עוד הסופ"ש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל תשובה עוד הסופ"ש
    הגר
    26/10/2012

שלום רב, שמי הגר ואני בת 26 בעברי סבלתי המון מחרדות.. ממש כל דבר הלחיץ אותי, לאחר טיפול ארוך של 4 שנים פסיכולוגי וטיפול תרופתי, התחלתי סוף סוף לנשום אוויר :}.

בזמן הלימודים וכמו בחיים עצמם עוברים דברים, לפעמים קצת יותר מלחיצים ולפעמים קצת פחות, כל פעם שהייתי קצת נלחצת ממשהו... הגעתי למצב שלא הייתי נלחצת מהדבר עצמו אלא פחדתי שהלחץ יפריע לי בלימודים, וככה לא התנסתי בהרבה דברים בזמן הלימודים... עם זה זוגיות ועוד ועוד, או למשל אם הייתי עושה משהו לא במקום (אבל משהו אישי שאני עשיתי.. וכולם עושים).. אז פחדתי שאם אני לא אספר את מה שעשיתי.. למרות שאני לא אמורה לספר.. אני לא אצליח בלימודים.. אז הייתי חייבת לספר..

בזמן הלימודים הלכתי למטפלת אלטרנטיבית, יותר לקראת סוף הלימודים, כי הרגשתי שזה כבר גדול אלי.. היא מאוד עזרה לי עם המון כלים אני כמובן גם עזרתי לעצמי. אני באמת כל כך שמחה שהכרתי אותה.. רק שעכשיו אני בבעיה... אותה מטפלת הציעה לי שהיא תעשי לי פרחי-בך.. התשובה שלי אליה ישר הייתה שלילית... מכיוון שבעבר הרחוק נסתי פרחי-בך ולקחתי אותם בתקופה לא טובה שהייתי, אז אני מפחדת שאם אני אקח את הפרחי-בך אני אזכר בתקופה הלא טובה ... (והפרחי בך לא עשו לי כלום.. אני רק מפחדת להיזכר בתקופה הפחות טובה שהייתה לי שאז לקחתי)... או עוד דוגמא.. היה לי פעם חבר שגר ברעות היינו יחד שנה, וזאת הייתה שנה שאני סבלתי בה הרבה (לא בגללו.. בגלל דברים אישיים שלי קראו).. אז עכשיו כל פעם שאני מכירה מישהו אני רוצה לקוות שהוא לא גר ברעות-מכבים או מודיעין כדי לא להיזכר בתקופה הלא טובה שהייתה לי (ושוב החבר לא אשם).
    אלו הם פחות או יותר החרדות.

עכשיו לשאלה שלי.. (פשוט הייתי חייבת רקע לפני).. המטפלת שלי החליטה שאומנם לא הסכמתי עם הפרחי-בך אבל שאני חייבת טיפול הומואפתי, אז בהתחלה היו לי חרדות כי חשבתי שזה כמו פרחי-בך... ואח"כ שעשיתי בירורים והבנתי שזה משהו שונה לגמרי, התחילו לי חרדות שאם אני הלך להומואופתית ויהיה צריכה לספר לה מן הסתם את כל מה שעברתי ... אני מפחדת שאחרי שאני אספר לה הכל יחזור.. (למרות שאין מצב.. 4 שנים של טיפול, והיום אני במצב אחר לגמרי)..
    אך המטפלת הציבה לי תנאי .. שאם אני רוצה שנמשיך לעבוד ביחד ואני ממש רוצה כי סוף סוף אני מרגישה יותר טוב ואני מרגישה שקצת דברים זזים... בכל אופן אם אני רוצה שנמשיך לעבוד ביחד, אני אלך להומואפטתית ואני אתחיל לקחת...
    וכמו תמיד אני מבררת ומבררת מבררת דברים ומישהו לחש לי באוזן, שלפעמים התרופה ההאומופתית מקצינה חרדות ועכשיו עוד יותר יש לי חרדות מי זה!

אשמח לשמוע את דעתכם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה עוד הסופ"ש - תגובה

ערן אינדיג
    27/10/2012

הגר שלום,

תודה על פנייתך לפורום, נקווה שאוכל לעזור במשהו.

במהלך טיפול הומיאופתי חשוב שהמטפל יכיר אותך, אם הוא לא מכיר אותך הוא לא יוכל לבחור תרופה.

יחד עם זאת, אין חובה לספר הכול. לפעמים דווקא העובדה שהמטופל לא מספר נותנת לנו, כמטפלים, אינפורמציה. כמובן שלא רצוי להגיע לטיפול מתוך כוונה להסתיר דברים אבל את לא צריכה לחשוש, תספרי מה שאת מרגישה נוח לספר, אף אחד לא יכפה עליך כלום.

תרופה הומאופתית לא אמורה להקצין את החרדות אלא אדרבא, להפחית אותן. חשוב שהטיפול יתבצע בצורה נכונה וזהירה וככה ימנעו תופעות בעייתיות למיניהן.

אם את צריכה עוד מידע תרגישי בנוח לפנות אליי.

הרבה בריאות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

הגר
    27/10/2012

תודה רבה ערן.

אבל לא רצוי שהמטפל כן ידע הכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאחת שהנסתה

שירן
    20/11/2012

הסתרת מידע זה או אחר מהמטפל שלך רק תפגע ביעילות הטיפול. גם אם הנושא אישי עליך לדבר ולהסביר על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר

הגר
    27/10/2012

מה עם ההקצנה שהתרופה עושה בימים הראשונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - תגובה

ערן אינדיג
    27/10/2012

הגר,

מינון נמוך לא אמור להביא להחמרה חריפה וגם במצב של החמרה יש דרכים לטפל.

וודאי שרצוי שהמטפל יידע כמה שיותר אבל אין כפייה. ברוב המקרים אם תרגישי חופשית ונוח עם המטפל את תגלי שאת יכולה לדבר גם על נושאים מאוד אישיים.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - תגובה - תגובה

יהודית פלינט הומאופתיה קלאסית ד``ר ph.D גנטיקה
    27/10/2012

שבוע טוב טל
    מטפל טוב ובעל ניסיון אמור להכיר את המצב הרגיש שאת מתארת ולהתחיל עם רמדי בפוטנץ(חוזק ) מאד נמוך כדי לא להעיר שדים מתרדמתם . אבל כדי לגרש את ה"שדים " צריך מידי פעם לפגוש אותם , וכמובן במקביל לתת את הכוחות לכך . חשוב מאד לבחור מטפל\ת שיהיה נגיש לתת מענה לכל בעייה שתעלה במהלך הטיפול כיוון שאת יודעת שגם טיפול הומאופתי הוא תהליך ולא זבנג וגמרנו.
    בהצלחה רבה
    ד"ר יהודית פלינט הומאופתיה קלאסית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מכל הלב ערן ויהודית

הגר
    27/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו