לימודי הומאופתיה קלאסית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימודי הומאופתיה קלאסית
    אלון
    25/10/2008

היי ושלום רב שמי אלון ואני בן 29.5 עוסק במקצוע פארארפואי טיפולי מזה כ-3 שנים. מתעניין לאחרונה לגבי לימודי הומאופתיה קלאסית. ההתלבטות הגדולה שלי היא עניין ההשקעה הכלכלית הגדולה אל מול הפרנסה בתחום לאחר מכן, לאחר שהבנתי מבירורים ראשוניים כי שכר הלימוד גבוה מאוד.האם תוכלו לשפוך אור על מצב השוק מבחינת היצע וביקוש לבוגרי הומאופתיה קלאסית? הבנתי שמרבית הבוגרים עצמאיים,כמה מהם שורדים בתחום? ומה ההיענות הציבור לתחום זה כזרם מתוך הרפואה האלטרנטיבית? האם אין הומאופתים קלאסיים שכירים? האם כולם עצמאיים? והאם שווה כרגע "בגילי המופלג" להשקיע 4 שנות לימודים ,כאשר אני כבר נשוי ועם ילד בדרך.... ? לא הייתי רוצה לזרוק את כספי לטימיון... ולשווא. ולפרנס את בעלי המכללות והמרצים בלבד... מה דעתכם עלות אל מול תועלת... תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימודי הומאופתיה קלאסית

הוספת תגובה

• תשובה לאלון

ד''ר בועז רון
    26/10/2008

תשובה לאלון

שאלת מיליון הדולר.
    השוק מלא נטורופתים, הומאופתים, רפלקסולוגים, מטפלים סיניים... בתי הספר מוציאים כל שנה עוד ועוד בוגרים (למרות שחלה מגמת ירידה מסויימת)... חלק לא מבוטל של הבוגרים לא עוסקים במקצוע שלהם, שלא נאמר מתפרנסים ממנו...
    ומצד שני - הומאופתיה הוא עולם ומלואו, גילוי של עולם מדהים, יכולת להביא מזור וריפוי אמיתי... בעומק ובעוצמה שלא הכרתי בעבר... עולם של התרגשות וייעוד... לימוד מתוך תשוקה והתלהבות...
    הלומד והעובד מתוך התלהבות דרכו להצלחה בטוחה יותר.

היום קיימים הומאופתים שמשתכרים למחייתם, מלאים בחווית העשיה והריפוי.

לגבייך - יש לי חבר שעובד בהיי טק 3.5 ימים בשבוע ושאר הזמן מוקדש לטיפולים ולימודים הוליסטים, יש לו עוגן (כלכלי, קריירה, קידום, תנאים) ומפרש פתוח לנשמה ולייעוד.

מאחל לך הצלחה רבה באשר תבחר
    ד"ר בועז רון
    ן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדבריך

אלון
    26/10/2008

דר' תודה רבה על תגובתך. אני מצטט מדבריך: "חלק לא מבוטל מהבוגרים כלל לא עוסקים במקצוע שלמדו שלא לאמר מתפרנסים ממנו" מכל מה שכתבת זה המשפט שהכי הציק לי.. תודה בכל אופן על האינפורמציה ואולי באמת עדיף ללכת על משהו יותר בטוח. מה גם שמקצוע טיפולי אחד יש כבר ברשותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מעודדת לאלון

כרמית ברלין
    26/10/2008

הי אלון ותודה על פנייתך.
    הייתי מוכרחה להגיב לשאלתך. לצערי אינני מסכימה עם עמיתי לפורום דר בועז רון.
    אכן השוק מלא..... אז מה? הוא מלא גם ברופאים ובעורכי דין ובכל זאת היכולת להתברג בשוק העבודה ולהצליח תלויה בך ואך ורק בך!!!!!
    ההצלחה היא פונקציה של התמדה, נחישות ומאמץ.
    אכן נכון - כשסיימתי את לימודי ההומאופתיה, לא מיד הצלחתי בעבודתי, לא מיד זרמו המטופלים.
    היה דרוש נסיון בשביל להצליח, הייתה דרושה עבודה קשה, מאמץ ועקשנות. בהתחלה היה קשה - לא ויתרתי, אפילו לשנייה.
    דבר גרר דבר, רעיון גרר רעיון, יצירתיות נדרשה גם כן ושוב בעיקר נחישות.
    כיום אני מנהלת 2 מרפאות פרטיות, בנוסף אני הומאופתית עצמאית של קופח לאומית, עובדת בשיתוף עם רופאים קונוונציונלים, ומבחינתי - השמיים הם הגבול.
    ובאשר לפרנסה - בהחלט ניתן להתפרנס מהומאופתיה.ובצורה מכובדת.
    הומאופתיה תורמת להתפתחות האישית. מאפשרת הבנת תהליכים באופן עמוק ושונה מכל גישה אחרת.
    ממליצה לך בחום ואשמח לעזור, לתמוך ולעודד אותך - אל תוותר. בהצלחה כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכרמית

אלון
    27/10/2008

ראשית תודה רבה לך על העידוד !! אני בהחלט בהתלבטות ומקווה לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורי . מה גם שאני לא צעיר מאוד כבר.. אני בן 29.5 עם ילד בדרך... כך שהדברים מתחילים להצטייר קצת אחרת.. בכל אופן אני חושב ממה שקראתי על התחום שהוא מדהים,מרתק ומסקרן לדעתי,אם כי תרשי לי להסתייג במעט,עוד אף פעם לא טופלתי בהומאופתיה ולכן ,אינני יכול לקבוע אם זה אכן עובד. אכן בתחום בו הנישה היא עצמאי יש להיות בעל נחישות,עקשנות,יכולת התמדה ורצון עז להצלחה,זאת מבלי לשכוח שיש צורך בכישורי שיווק ומכירה עצמיים גבוהה. אבל זה כמובן בכל תחום ולא רק בהומאופתיה. תודה בכל אופן על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' רון ולכרמית

אלון
    27/10/2008

בייעוד שלי אני יודע בוודאות מתוך תחושת הנפש שאני באופיי מטפל,ואכן המקצוע הראשי שלי הוא פארארפואי טיפולי,אך בכל זאת משהו בהומאופתיה קוסם לי ,כיוון שמדובר בריפוי מהשורש ולא טיפול בסימפטומים. ואכן הדוגמא שנתן דר' בועז ממחישה את הכל : איש ההייטק שרוצה פרנסה מכובדת אך בכל זאת חש בצורך למלא את ייעודו ולכן הוא גם חצי משרה מטפל הוליסטי. ממש התחברתי לדברים. ייתכן שהפחד מכישלון ,הוא זה שמשתק אותנו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלון ולכרמית

ד''ר בועז רון
    28/10/2008

שלום אלון.
    אין בכוונתי לרפות ידי איש... אומץ ואמונה מהווים כוח מניע משמעותי וחשוב בכל דרך. אני עצמי עשיתי שינוי לא פשוט מרופא מן המניין ללימודי ההומאופתיה. שינוי שחיבר אותי לעולם שמילים כמו מדהים, מרתק, נפלא... יתקשו לתארו, בפרט את השינוי האישי ש עברתי במהלך הלימודים ובעיקר בעבודה כמטפל.

מצטט את דברי מהמייל הראשון:
    "הומאופתיה הוא עולם ומלואו, גילוי של עולם מדהים, יכולת להביא מזור וריפוי אמיתי... בעומק ובעוצמה שלא הכרתי בעבר... עולם של התרגשות וייעוד... לימוד מתוך תשוקה והתלהבות...
    הלומד והעובד מתוך התלהבות דרכו להצלחה בטוחה יותר. היום קיימים הומאופתים שמשתכרים למחייתם, מלאים בחווית העשיה והריפוי."

והדוגמא של החבר המחלק את שבוע עבודתו... היא אחת האופציות של המטפל המתחיל... להמשיך בעבודה מכניסה... עד שבונה קליניקה משל עצמו. אני הרצאתי בבתי ספר לרפואה משלימה לפרנסתי בשנים הראשונות במקביל לטיפולים הומאופתיים.

מאחל לך הצלחה בכל אשר תבחר.
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו