מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסוניםנני19/01/2009
שלום אני מתלבטת בקשר לחיסונים עבור בני בן ה7 הוא בטיפול הומאופתי קלאסי כבר כמה חודשים יש לו אסטמה לא קשה מדי וההומאופתית שלי לא ממליצה בכלל לחסן ואני די חוששת ומתלבטת אם בכל זאת לחסן מפחיד אותי שחלילה יחלה במשהו ואז ארגיש הכי רע שבגללי יקרה משהו ד.א.את בני בן ה8 לא חיסנתי שנה שעברה מאותה סיבה וכרגע אני חושבת לחסן למרות שעברה שנה מצפה לתשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים והומאופתיה
כרמית ברלין20/01/2009הי נני ותודה על פנייתך.
חיסונים הם אכן נושא שנוי במחלוקת בין מטפלים רבים.
מנסיוני המקצועי אני אכן רואה ומטפלת פעמים לא מעטות בבעיות שצצות אחרי מתן חיסונים.
ובכל זאת, עם המטופלים שלי, אני נזהרת מאד בהמלצותי לגבי חיסונים. יחסי לחיסונים הוא מאד אמביוולנטי. מנסיון אישי רע לאחר מתן חיסון לילדתי.
אני לא חושבת שהומאופת יכול להמליץ שלא לחסן כלל, זה לא מתפקידו ובעיני זה לקחת על עצמו אחריות גדולה, בייחוד אם הוא לא רופא.
לדעתי, את צריכה לחקור את הנושא בצורה מעמיקה יותר לפני שאת מחליטה לתת חיסון. או לא. להבין מה ההשלכות, מה הסיבוכים ובעיקר, לקחת נשימה עמוקה....
אני מכירה רופאת ילדים מעולה, שיכולה לסייע לך בנושא ולייעץ לך לגבי אי אילו חיסונים כדאיים, תוכנית נכונה וטובה למתן חיסונים באם את מעוננינת.
באם את מעוניינת צרי איתי קשר ואפנה אותך אליה בשמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
נני21/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שניה לנני
ד''ר בועז רון22/01/2009שלום נני
אכן חיסונים זה נושא הנתון במחלוקת.
בעבר הרצאתי בפני הורים על נושא החיסונים, והנקודה החשובה ביותר שהדגשתי היא לעשות החלטות מתוך ידע ולא מתוך פחד, לא פעם היגיעו אלי הורים מתוסכלים בשל חוסר הידע (מרכיבי החיסון, תופעות לוואי האמיתיות) ואף ההפחדה שבה נוהגים בטיפות החלב כלפי הורים שמביעים הסתייגות משגרת החיסונים.
ארגון שאני ממליץ עליו בחום הוא ארגון "חסון", ששם מטרה לפניו להביא ידע בנושא חיסונים כדי לעזור להורים להגיע להחלטה מושכלת.
חיפוש בגוגול יפנה אותך לאתר ובהצלחה.
אשמח להיות לעזר.
ד"ר בועז רון
רופא והומאופת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנתי לאתר של ארגון חסון
גלית26/01/2009והוא לא ארגון שבא לעזור לך לקבל החלטה נכונה. הוא ארגון שבא להשפיע עליך לא לתת חיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנסתי כמובן
גלית26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספר על חיסונים
ללין26/01/2009יש ספרון על החיסונים שכתב אותו איזה הומאופט (נראה לי ד"ר רוזנטל)...אני חושבת שהוא גם היה רופא... בכל מקרה קניתי אותו בסטימצקי לפני כמה שנים והוא מנסה לפרט על החיסונים השלכות וכו' ולא רק להפחיד אלא לתת מידע (כמובן שזו גם נקודת מבטו) וגם להמליץ מתי כדי לעשות חלק מהחיסונים. אולי שווה לך לעיין בו...אם את מתלבטת לגבי העניין אולי כדי לעשות מה שהכי נראה חשוב ובזמן הנכון ולא סתם ללכת אחרי "הזרם" ולהלעיט בחיסונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללין וגלית
ד"ר בועז רון27/01/2009שלום לין וגלית אני מצדד באתר חסון, מאחר והוא נותן מידע לגבי חיסונים, ושומר את ההחלטה אצל ההורים. חלק מהמאמרים שלו מראים את חוסר המידע, את ההפחדה ואפילו את האבסורד בחלק מהחיסונים ובשיקולים לתת אותם (אופן הנתינה, התזמון והמתן הגורף ללא הפרדה בין ילדים שונים). די לקרוא את המאמר על החיסון למניעת סרטן צוואר הרחם כדי להבין את חלק מהאבסורדים בתעשייה הזו. עבדתי עם ד"ר חיים רוזנטל במרפאתו ברעננה, הרצאתי בפני הורים ונפגשתי לשיחות פרטניות ואני ממליץ על הספר שלו. החשוב הוא לא לפחד אלא לקרוא, ומתוך הידע להגיע להחלטות. אשמח להיות לעזר ד"ר בועז רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לין וגלית
כרמית ברלין28/01/2009אני קוראת את התגובות ואת הדו שיח שלכן עם דר בועז רון.
אני רוצה לומר כמה מלים.
כמו שציינתי - חיסונים הם נושא בעייתי. אתה לא שלם עם אי נתיתם ובטח לא עם נתיתם.
ישנן בעיות רבות אצל ילדים רבים, שמתעוררות לאחר מתן חיסון. מי שמטפל באנשים, יכול להעיד על כך, כי רק הוא פוגש בהם כל הזמן.
ובכל זאת, כאמא, אני מציעה לכל הורה, לברר היטב לגבי החיסון שבנו או ביתו מקבלים.
ללמוד, להבין ולא לפחד. ...
בסופו של דבר, חסון לא חסון, ספר לא ספר, ההחלטה היא רק, ואך ורק בידי ההורה.
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון הומאופטי
מעיין08/02/2009מה לגבי חיסון הומאופטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון הומאופתי - מאד לא מומלץ
ברלין כרמית10/02/2009הי ותודה על פנייתך, למרות שאולי יהיו סביבי אנשים שיחלקו על דעתי, חיסונים הומאופתיים הם ממש לא אופציה. בעיני הם "שידרוג" רע של ההומאופתיה. הם הדרך להראות שהומאופתיה יכולה להזיק ולסכן. הם מנוגדים לדרך ולחשיבה ההומאופתית, הם מזיקים לא פחות מחיסונים רגילים, ומנסיוני ראיתי שאפילו יותר. כבר טיפלתי בכמה ילדים שחוו בעיות קשות שהתחילו לאחר מתן חיסון הומאופתי. הכנסת החיסון לגוף באופן רוחני, לא פחות מזיק ממתן החיסון האמיתי. חוץ מזה לא הוכחה יעילותו. אם את שואלת אותי "זה נבלה וזה טרפה" ולמרות שאני הומאופתית אני מתנגדת מאד לחיסונים הומאופתיים. מבחינתי, אם אין ברירה, כבר עדיף להפעיל שיקול דעת בהתאם למצבו הבריאותי של הילד וגילו ולתת חיסון רגיל. זוהי דעתי כרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכרמית
alexander12/02/2009אהלן. אני שמח שהעלית את העיניין בצורה שהעלית,ובגדול אני מסכים עם גישתך. יש כאן אלמנט נוסף. גם לאלה שלא חולקים את הבנתנו יש בעיה במיגרש הביתי שלהם. רוב הקולגות שלי האירופאים שהיתמחו בתחום,אמרו לי(מעל 20 שנה רבותי),שההבנות ויכולת ה"קריאה" שנידרשת על מנת להשיג את הטוב ולהימנע מהרע בגישה שמשתמשת בחיסונים ישירים ועקיפים,היא כל כך מקפת,שבפועל רק מעט מאוד מטפלים ומטפלות בכל היבשת!!!!! מסוגלים לעשות עבודה נאמנה ומיטיבה. עיניין נוסף. גם עם בסך הכל הרוב הכימעט מוחלט של אלה שקיבלו חיסון הומיאופתי לא סבלו מתופעות שליליות לאורך הזמן ,האינפורמציה שהוכנסה לגוף/מהות,היא פתולוגית וחיצונית,בעוד שמה שנעשה בכל המודלים ההומיאופתים(רפואת תדרים מלאה),הוא לוודא שהאינפורמציה הפנימית תישתחרר,ושבמהלך התהליך,האינפורמציה הזרה פשוט תעלם או שתתאים את עצמה לתדר האינהרנטי של הגוף=...בריאות דינאמית!. כל טוב. אלכסנדר דגן .D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אלכסנדר על תשובתך המעשירה.
כרמית ברלין24/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהלכולם על המידע
נני02/02/2009..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נני
שלמה02/03/2009שלום לך ישנם 2 מוצרים טיבעים שאפשר לקחת והם מנקים את הגוף ממזהמים ונותנים לגוף לפתור את בעיותהנשימה בן השאר מוכח שלמה מעסה בכיר ומטפל ברפואה סינית 052-5556960
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרופה הומיאופתית היפרקום ותופעות לוואי
ביטול השפעה שלילית של רמדי שנלקחה ללא התייעצות
היי
היפוגונדיזם חוסר בטוסטסטרון - התייעצות
ערכת רמדי הומיאופתי לעזרה ראשונה
הרמדי אקוניט 30C- התייעצות
סבוריאה באזור הפנים- התייעצות
מיאזמה מולדת = תורשה- בירור
דרך טיפול לפטריות בציפורניים
ערוץ הבריאות
.jpg)