מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הומאופתיה וקפאיןקרן07/02/2009
בני בן שנה וחצי ונמצא בטיפול הומאופטי בעקבות התעוררויות מרובות בלילה. התחלנו טיפול לפני כשבוע. הבנתי כי יש להמנע לחלוטין מקפאין אך בני לא מוכן לוותר על מעדן שוקולד ביום ומאחר וכמעט אינו אוכל כלום במשך היום אינני רוצה למנוע זאת ממנו. התייעצתי עם ההומאופתית והיא אמרה שפשוט ניתן לו מנה נוספת בעוד כשבוע על מנת שתשמש "תיזכורת" לגוף (גם מאחר ואיננו רואים עדיין השפעה כלשהיא וגם בגלל שלא ניתן להמנע לחלוטין משוקולד). שאלותי הן: לפי מה שהבנתי, הקפאין מבטל את השפעת הרמדי - אז איך תעזור מנה נוספת אם לאחריה ימשיך "לצרוך" קפאין? אני יודעת שההשפעה על כל מטופל היא אינדווידואלית וגם ההומאופתית אמרה ששבוע זה מאוד מוקדם לראות שינוי אך האם לא צריך להרגיש כבר שינוי *כלשהו* בהתנהגות הכללית במשך היממה? מניסיונך, האם מתחילים לראות שינוי לא לפני שבועיים מלקיחת הרמדי (כדברי ההומאופתית)? אשמח לקבל תשובות (הגעתי אל ההומאופתית דרך האגודה להומאופתיה קלאסית ולא הצלחתי למצוא עליה המלצות ולכן אני קצת חוששת שאולי בכל זאת היינו צריכים להגיע למישהו מוכר....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין והמלצות
כרמית ברלין07/02/2009הי ותודה על פנייתך,
כמה דברים לי אליך,
1. אין שום בעיה לאכול מעדן שוקולד, אפילו כל יום, כשנמצאים תחת טיפול הומאופתי.
רמת הקפאין בו היא זניחה ולא תבטל שום השפעה טיפולית. ובכלל, ניתן לאכול גם שוקולד תחת טיפול הומאופתי, רק לא בהגזמה כמובן. כמות של שורה (מחפיסה) אפילו יום יום זה בסדר. הבעיה היא עם קפאין כמו קפה, נס קפה ואפילו נטול - מה שלא נראה לי שבנך בן השנה וחצי צורך.
2. לגבי השפעת הרמדי, אני לא עובדת בדרך של ההומאופתית שניגשת אליה, ולא נראה לי "טיפול תחזוקה".... כאשר נותנים מנה באופן חד פעמי, היא יכולה להחזק אפילו חודש ויותר, תלוי בהרבה דברים, וחזרה על המנה כל שבוע, ללא סיבה הגיונית, יכולה לפגוע בתהליך. מהירות ההשפעה, בהנחה שהותאמה לבנך הרמדי הנכונה, היא אינדווידואלית ותלויה בכל מיני דברים, מנסיוני בטווח של עד חודש וחצי מנטילתה צריך לראות כבר משהו.
3. המלצות- רצוי תמיד ללכת להומאופת מנוסה, שיש לך לגביו איזושהיא המלצה,לגבי האגודה להומאופתיה קלאסית, זה שהיא שייכת לשם, לא אומר כלום לגבי נסיונה המקצועי. אני כרגע לא שייכת לשם (מטעמים אישיים) ובכל זאת רואה עשרות מטופלים בשבוע, ילדים ומבוגרים כאחד.
ועובדת בשיתוף פעולה מלא עם רופאי ילדים ורופאים קונוונציונלים שונים.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - שלחתי לך מייל
קרן07/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרופה הומיאופתית היפרקום ותופעות לוואי
ביטול השפעה שלילית של רמדי שנלקחה ללא התייעצות
היי
היפוגונדיזם חוסר בטוסטסטרון - התייעצות
ערכת רמדי הומיאופתי לעזרה ראשונה
הרמדי אקוניט 30C- התייעצות
סבוריאה באזור הפנים- התייעצות
מיאזמה מולדת = תורשה- בירור
דרך טיפול לפטריות בציפורניים
ערוץ הבריאות
.jpg)