האם הומאופטיה עזרה למישהו?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הומאופטיה עזרה למישהו?
    הלנה
    09/11/2009

שלום לכולם
    אשמח לקבל תגובות מאנשים שמצבם הבריאותי השתפר בהרבה אחרי טיפול הומאופטי.
    אני בייאוש מרפואה קונבנציונלית ומחפשת דרך אחרת לטפל בבעיות שיש לי. החלטתי לפנות להומאופטיה קלאסית. אבל ככל שאני קוראת על מה מבוססים עיקרונות של הומאופטיה, על תרופות מדוללות עד כדי כך שמולקולה אחד מהחומר המטפל לא נשארת ,אני בספק יותר ויותר שזה עובד באמת. אני לא מאמינה באנרגית המיים ובזיכרון שלה.
    לפי הרושם שלי הומאופטיה זה סוג של פסיכולוגיה, ומחלות שמחמירות עקב מצב פסיכולוגי ונפשי קשה בהחלט ניתן לרפא לפחות חלקית בצורה כזאת. אבל מה עם מחלות שאין להם קשר למצב נפשי?
    יש הרבה כתבות נגד הומאופטיה וקראתי המון תגובות לכתבות האלו בתקווה למצוא אנשים שאמרו - כן הומאופטיה עזרה לי מאוד ,הכותב טועה. אבל 99% מהתגובות הם מהומאופטיים זועמים שאומרים - הומאופטיה כן עוזרת ורופאים קונבנציונלים לא מבינים בזה כלום. גם זה מעלה בי חשד. איפה כל אלה שהתרפאו בעזרת הומאופטיה?
    בנוסף כותבים כאן שצריך הרבה סבלנות, אולי שנה או אפילו יותר... אם כל ביקור אצל הומאופט עולה 500-300 ש"ח הבעיה היא לא סבלנות אלא דווקא כסף. האם באמת זה שווה ניסיון? זה עסק מאוד יקר ולכן אני מאוד רוצה להתיעץ עם אנשים שעברו טיפול הומאופטי ויכולים לספר על הרושם שלהם.
    אולי עדיף לפנות לנטורופתיה ?
    לפחות זה טיפול יותר מבוסס שיכול לכלול :תזונה נכונה, צמחי מרפא, תוספי מזון, הומאופתיה, הידרותרפיה, תרופות מרשם, ניתוחים קלים, פעילות גופנית, טכניקות מגע וכן טיפול בצד הרגשי.
    במקביל אשמח לקבל המלצות על הומאופט או נטורופת
    המון תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם ההומאופתיה עוזרת

ד``ר אדית מרלין דניאל
    10/11/2009

שאלה טובה ומפורטת הלנה - כול הכבוד
    אני רואה שעומדת מאחורי השאלה אישה נבונה חריפה

ובכן בואי נתחיל מנקודת מבט אישית. בעוד כחודש אני מקבלת שני תארי דוקטורט. האחד ברפואה משלימה והשני כללי. אותם לא הייתי מקבלת ואו נשארת בחיים לקבל אם לא הייתי מגיעה ומגלה את ההומאופתיה.

אותי באופן אישי ההומאופתיה הצילה מוות וודעי. נולדתי עם אנורקסיה של תינוקות שהתפרצה שוב בגיל הנעורים. הסיבה להיותי בחיים מתפקדת עובדת ועושה דוקטורט לאחר 24 שנים של עבודה בתחום היא אך ורק ההומאופתיה.

דבר שני - בהומאופתיה אין צורך להאמין -לא בטיפול לא ברמדי ולא בהומאופת. צריך לתת אינפורמציה מאוד מדוייקת ואמיתית על המקרה שלך - אחרת הרמדי ההומאופתית -הטיפות או הגלובולים שיתאימו לך יהיו לא מתאימים.

את הרמדי מתאימים ספציפית לך -אם תתני אינפורמציה של מישהו אחר או חלקית וא לא אמיתית או לא תגלי את כול הסודות הלא נעימים בעברך ובחייך -הרמדי שתתואם תיהיה לא מתאימה לחלוטין ולכן לא תעבוד

דבר שלישי - אין שום קשר בין הומאופת לפסיכולוג -הומאופת איננו פסיכולוג איננו פסיכיאטר ואיננו מאמן אישי או מדריך רוחני. בשום צורה ואופן -למעט פסיכולוגים שילמדו הומאופתיה- רק הם יוכלו להצהיר שהם גם פסיכולוגים וגם הומאופתים -אף הומאופת איננו פסיכולוג

הצורך שלנו לקבל את כול האינפרומציה על מצבו הנפשי של האדם כמו גם על מצבו הפיזי -איננו נובע בשום צורה ואופן מהיותנו פסיכולוגים או נעזרים באינפורמציה זו כפי שפסיכולוג נעזר -ואו רופאים שנעזרים באינפורמציה הפזיולוגית לסוג האיבחון שהם עושים

בהומאופתיה התחקיר העמוק על כול מה שקשור לאדם כולל מצבו הנפשי -מתועלת רק לדבר אחד בלבד והוא -להבין את הגורם הניסתר שמניע את האדם וגורם למצב החוסר באיזון הכללי והפרטני בו הוא שורה. באמצעות כול השאלות והנתונים אנו מוסגלים לאתר את הגורם הנסתר שהוציא את האדם מהאיזון בכול הרמות

קשה קצת לאנשים להבין שהם לא עשויים מחלקים חלקים חלקים שכול חלק צריך התייחסות רפואית או של בעל מקצוע מסוג אחר -וזהו בדיוק מה שבהומאופתיה מבינים ויודעים רואים ועובדים על פיו -האדם הוא מולקולה אורגנית אחת שלמה כול מה שקשור אליו ללא יוצא מין הכלל -החל מהגירוד הקטן באצבע הקטנה בכף הרגל ועד לדיכאון - שייך לאותה תמונה של חוסר איזון באותו אדם

התשאול ההומאופתי נועד לאתר את המפה של החיים של האדם - את הדרך שהחוסר איזון שלו עשה לאורך חייו -מאיכן החוסר איזון התחיל ולאן הוא המשיך ובאיזה צורה -לכול אדם מפה מיוחדת במינה שדרכה הוא עבר והמערכת שלו עברה -מתחיל בנקודה אחת -ממשיך דרך נקודות אחרות ומסתיים בנקודה אחרת

למשל - התחלה בטראומת ילדות -פטירה של אחד ההורים - בעיקבות זה נוצרה מצוקה ריגשית כתוצאה מתחושת האבדון מלווה בפחדים על איבוד ההורה. פחדים קיומיים. חוסר באהבה. קושי לבטא את הרגשות החוצה במלואם. כול אלו יכולים לגרום ברמה הפיזיולוגית לדלקת ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק שני האם ההומאופתיה עוזרת

ד``ר אדית מרלין דניאל
    10/11/2009

קרדיולוג ומצנתר בכיר במרכז רבין ד"ר נאדר בוטו. בספרו רפואה והחוש השביעי מדגים איך מצבים פזיים ומחלות פזיות קשורות לתחום הרוחני והנפשי. הוא ממליץ על הומאופתיה כמו שגם מאות רופאים נוספים שלומדים בארץ ובעולם.

כנסי לאתר האגודה ההומאופתית וראי כמה רופאים יש שם שעוסקים רק בהומאופתיה-האם נראה לך שהם סתם ילכו לבזבז שנה שנתיים שלוש ארבע שנים נוספות מחייהם -כדי ללכת ללמוד תחום שאיננו עובד -ואחרי זה יעזבו את התחום שהם עוסקים בו ברפואה רגילה - וימשיכו לטפל רק באמצעות הומאופתיה -האם כול הרופאים שעוסקים בהומאופתיה הם רמאים ? אם לא. אז כנראה שהם גילו שההומאופתיה עובדת- ויש כאלו שגילו שהיא עובדת יותר מהתחום בו הם התמחו ברפואה ולכן פשוט עברו לטפל רק ברמדיס הומאופתיות

ההומאופתיה קיימת ב 24 מדינות בעולם -בה חוקרים אותה ועוסקים בה אלפי אנשים כולל רופאים כולל בתי חולים. האם לדעתך כולם חולים בדלוזיה שמה שהם עושים עובד ומועיל ומאזן -בזמן שזה לא ? לא הגיוני נכון

תמיד יהיו קולות אינטרסנציים וציניקאלים וחכמולוגים כאלו שירצו לנגח ולהראות שמשהו איננו עובד -כי יש להם אינטרס ברור מאחורי זה -כול אלו שעשו סרטים מחקרים וכתבות על כמה שזה לא עובד הם בסך הכול אנשים גופים וחברות -שמאוד מאיים עליהם העובדה שזה מאוד עובד ולכן הם חייבים לנסות לגרום לדעת קהל הפוכה -כי ההומאופתיה מתחרה בהם ובתחום שלהם -והולכת וכובשת לה את המקום בעולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק שלישי - האם ההומאופתיה עוזרת

ד``ר אדית מרלין דניאל
    10/11/2009

כדי להיות חכם באמת -כדאי לא להיות מוזן מאינפורמציה של עיתונים וטלוויזיה -אלא מאנשים כמו שאת מבקשת שיספרו לך אנשים את מה שהם עברו

בעוד כשבוע שבועיים תתפרסם כתבה לכבוד תארי הדוקטורט שקיבלתי -באתר נשים שנקרא
    IWOMEN שם יתראיינו מספר נשים שעברו תהליך הומאופתי אצלי ויש להם דברים של עוצמה לומר לזכות התהליך. אני מציעה לך לעקוב ולקרא את הכתבה.

כמו גם את יכולה פשוט לקפוץ לאחת הקליניקות הפעילות באזור מגוריך -לשבת שם שעתיים שלוש בתור ולשאול את הנכנסים והיוצאים לגבי החוויות שלהם -אני תמיד ממליצה לשמוע חוות דעת לפני שעושים משהו בתחום האיזון האישי -לקרא ולחקור על ההומאופת היטב מי הוא מה הוא מה עשה וכמה שנים הוא בתחום. לקרא חומר מקצועי יש בשפע חומר טוב באינטרנט כולל בעולם לא חסר.
    לפתוח את יו -טיוב ולראות סרטים על הומאופתיה שוב יש שם מכול העולם מאוד מלמד מאוד חכם להקשיב ללמוד לקבל מידע.

להיפגש עם ההומאופת לפני התחלת התהליך אפילו למספר דקות להתרשם מהאישיות שלו.

באופן אישי כהומאופתית אני דוגלת לשלב נטורופתיה יחד עם הומאופתיה. זה מה שאני עושה עם לקוחות שלי. צריך לשים לב לכך שאף נטורופת לא יוכל לטפל בך באותה רמה כהומאופתיה מתחום ההומאופתיה -זה שהם לומדים כמה חודשים הומאופתיה זה נחמד אבל לא כמו מי שלמד 6 שנים. והתמחה בתחום בצורה גורפת ויש לו נסיון של עשרות שנים בתחום.

כן חשוב היום לשלב תזונה ניקוי רעלים יחד עם הומאופתיה זוהי דעתי.

בהצלחה אדית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק רביעי האם ההומאופתיה עוזרת

ד``ר אדית מרלין דניאל
    10/11/2009

עוד נקודה חשובה שאליה אתייחס
    זה לא נכון שהתהליך ההומאופתי הוא ארוך - ולוקח כשנה

רוב הלקוחות שלי שאינם על תרופות מכול סוג התהליך לוקח בין 2-5 חודשים בלבד

אלו שהם על תרופות של רופא - אם הרופא המטפל בלבד מוריד להם בהדרגה תרופות לאור השיפור במצבם בעקבות התהליך ההומאופתי - התהליך יכול לקחת בין 5 חודשים ל 8 חודשים

תלוי כמה תרופות האדם לקח -מה קצב ההורדה שלהם על פי הרופא מה קצב השיפור - וחשוב ביותר מה מצב המערכת שלהם בתחילת התהליך אם הם חלשים מאוד צריך לעבוד עימם לאט בעדינות וזהירות ולבנות את המערכת ולאזן אותה מחדש מאוד לאט -כי האדם חלש בבסיס.

מקרים פסיכאטריים על תרופות - שהפסיכיאטר בלבד מוריד להם בהדרגה תרופות על בסיס
    שיפור הדרגתי במצבם בעיקבות התהליך ההומאופתיה -כאן התהליך בהחלט יכול לקחת בין 6 -12 חודשים ויותר גם שנתיים.

תלוי כמה תרופות האדם לקח -מה קצב ההורדה של התרופות -מה קצב הניקוי מתהליך הגמילה מהתרופות - ועוד משתנים שלא אכנס אליהם כרגע.

בכל מקרה של תהליך איזון אמיתי זה עובד ככה החישוב הוא
    כמה שנים לקח לאדם להגיע למצבו -אם האדם בן 60 אז לקח לו 60 שנה להגיע למצב מקולקל
    שעימו הוא מתחיל את התהליך לכיוון איזון מחדש. 10% מסך שנותיו 60 במספר -הם השנים שנדרשים לכול המערכת שלו להתאזן מחדש עם העזרה הנכונה.

זאת אומרת 6 שנים אדם צריך לעבוד כדי לתקן את מה שהוא קלקל עם עזרה נכונה. בהומאופתיה ובידיים הנכונות יש אפשרות לקצר את הזמן הזה בחצי ובשני שליש -זאת אומרת להישאר על
    בין 1-3 שנים במקום 6 שנים. זה במקרה שהאדם לא מוצף בהמון תרופות שהוא בידיים של ההומאופת הנכון ושהוא עיקבי ועושה בדיוק מה שמוטל עליו -מגיע לפגישות חוזרות בצורה סדירה מדווח ועוקב אחרי מצבו בהתאם לנדרש.

אם האדם מוצף עם המון תרופות והפסיכיאטר או הרופא שלו מסכימים לקחת חלק בתהליך - ולאפשר הורדה בפיקוח שלהם בלבד - ואך ורק תחת ידיהם - תוך כדי בדיקה וראיה ברורה שחל שיפור במצבו של האדם תחת התהליך ההומאופתיה -במקרים כאלו האורך זמן תלוי מאוד בתהליך ההורדה בקצב שלו בקצב השיפור ובהתמדה של האדם.

ומעבר לזה אני תמיד אומרת באשר להוצאה הכספית -כשאני יוצאת לרחוב אלנבי לקניות אני רואה בכול החנויות -מאות נשים וגברים שמוציאים את אותם 500-800שח על אותו פריט - חולצה שמלה או מכנס - שתלוי שם 30 פעם אותו הדבר -ושם כשבאים לשלם אף אחד לא מתלונן כמה שזה יקר ומדוע יש עוד 20 -30 פרטים בדיוק זהים על המדף במחיר כול כך יקר -אך כשזה מגיע לבריאות אנשים אוהבים להתפנק - למרר על המחירים -ולעשות מאניפולציה על כמה שיקר להם וכמה שהם מסכנים. כשאני אפסיק לראות מאות נשים גברים נערות נערים בחורות ובחורים צובעים כדבורים על חנויות ההלבשה וקונים את אותו פריט שתלוי שם 30 פעם במחיר 800שח -אז גם אני אולי אשכנע שהעבודה שלנו על הבריאות שלכם אולי יקרה -עד אז לא משכנע אותי שום תירוץ ושם תלונה בנידון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על תשובתך, עזרת לי מאוד

הלנה
    10/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גם לך על השאלה

ד``ר אדית מרלין דניאל
    10/11/2009

ואת עזרת לכולם להבין יותר טוב באמצעות השאלה החכמה והמפורטת

אשמח לענות על שאלות נוספות בנושא אם יתעוררו

בברכה אדית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו