מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלשלומי02/12/2009
אם ההומיאופטייה פותרת כל בעיה בהתאמת רמדי נכונה,אז למה את מדגישה שהיא לא תחליף לפסיכולוג??נשמע כאילו אין צורך בשום דבר אחר כי כל התשובות קיימות בתוך ההומיאופטייה עצמה.ופותרות כל בעיה.פיזית רגשית ונפשית.דרך עבודה על הנשמה.
אז מתי לפי דעתך יש צורך ללכת לטיפול פסיכולוגי??(לא מדובר על תרופות)
באתר שלך סיפרת שהיית בטיפול פסיכולוגי כשמונה שנים והדבר מאד מאד עזר לך.
קצת מבולבל כבר.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הומאופתיה היא תחליף לפסיכולוג
ד``ר אדית מרלין דניאל02/12/2009שאלה טובה נוספת שלומי -אתה מצויין עבור הקהל שפונה לכאן
אבקש תמשיך לשאול שאלות מהסוג הזה כדי שלכולם יוכלו להנות מהתשובות שכולם צריכים לשמוע
כשהייתי בת 15 עד גיל 24 לערך סבלתי מאוד ולא ידעתי עדיין שההומאופתיה קיימת
הייתי במצב של על גבול החיים והמוות -עקב מחלת אנורקסיה עימה נולדתי שהפרצה שוב בגיל 15 בסערה רבה - ההתפרצות שלה נבעה מטראומות קשות שעברתי כילדה נערה שגרמו לי לסיוטים קשים חרדות קיומיות ופחדים שמנעו ממני את היכולת לתפקד. חיי הפכו להיות - סכנה קיומית
כול יום היה בגדר נס שהצלחתי לעבור אותו בשלום והייתי רק ילדה.
לאור זאת ולאור מצבי שהלך והתדרדר ללא לשיטה -ביקשתי באימי אחרי ששמעתי מאחת הבנות שלמדה עימי בתלמה ילין - שהיא הלכה לפסיכולוג -זה נחשב סטאטוס אז - ביקשתי מאימי לספק לי פסיכולוג -לא ידעתי מה המשמעות של פיסכולוג -ידעתי שזה אמור להחזיק ולהגן עלי מהמוות באיזה שהיא צורה לעזור לי להחזיק את עצמי לבל אתפרק. והתחלתי תהליך שהמשיך 8 שנים
היום אני מברכת על התהליך הזה -באותה תקופה ההומאופתיה לא היתה ידועה בארץ כמעט.
הייתי חייבת אשת סוד לטראומות הקשות שחוויותי ומצאתי את הפסיכולוגית שלי כמישהי שיכולתי לשתף אותה בכול. הייתי נערה שכול עולמה חרב עליה ולכן המשענת הזאת היתה חובה.
היום במבט לאחור מבחינת הבורא שהוביל אותי במסלול חיים מסויים -ובו חוויתי הרבה קשיים
אני מבינה היום שמטרותו היתה שאלמד איך להתגבר על קשיים וטראומות -כדי ללמוד איך לעזור לאחרים להתגבר עליהם. במבט של ציפור היום אני מבינה שהבורא שלח אותי לטיפול פיסכולוגי של שנים ארוכות במטרה
1 שאלמד לאבחין בכול נים של כאב בנשמתי ולקרא לו בשם -הרבה אנשים שמגיעים אלי היום לתהליך הומאופתי מתקשים לקרא בשם לתחושה הרעה שמלווה אותם -לפעמים הם לא יודעים
אם זה עצב או פחד או משהו אחר
2 למדתי על חלומות ואיך הם מהווים כלי להתבוננות בתת מודע -מגיל הנעורים ועד היום אני עושה שימוש בחלומות לטובת הלקוחות שלי
3 למדתי שלפסיכולוגיה אף פעם לא תהייה יכולת להיכנס ממש לתוך התת מודע והמוח ולמחוק משם סריטות שנוצרו בתודעה כתוצאה מטראומות ונשארו חקוקות על התודעה
4 למדתי שהפסיכולוגיה תוכל לאפשר לי לדבר על זה אך לא לנקות את זה לגמרי ולשנות לגמרי את התחושות הקשות -אלא רק להקל עליהן כי יש עם מי לשוחח עליהם ואף ללמוד להקטין את הכאב אך לא להעלימו
5 למדתי מה זה תהליך פסיכולוגי פרודיאני - אני פרפקציוניסטית בכול מה שאני עושה לכן כבר מאז התמדתי וחקרתי את התחום על עצמי עד היגעתי למסקנה שמיציתי אותו ואין לי יותר מה לקבל ממנו -התחום הזה לא יכול לספק לי את התשובות שאני רוצה הלגיע אליהם שהם עמוקות ומוחלטות יותר ובלתי נגישות. אחרי שהבנתי זאת עשיתי צעד להפסיק תהליך פסיכולוגי ולחפש אחרי משהו אחר
כשהפסקתי התהליך הפסיכולוגי הכאב שלט בי עדיין מבפנים -אך לפחות יכולתי לחיות לצידו לא טוב אבל לחיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך האם ההומאופתי ההינה תחליף
ד``ר אדית מרלין דניאל02/12/2009
אחרי שפרשתי מהפסיכולוגית.
מצאתי את ההומאופתיה ואין מקריות אלוהים שלח לי אותה ברגע שהייתי מוכנה למשהו גדול יותר
כשמצאתי אותה התחלתי לקבל בעצמי תהליך הומאופתי ושם מצאתי את כול הפתרונות לכול בעיה קיומית ללא יוצא מין הכלל. אני באופן אישי ב 22 שנה האחרונות מאזנת את עצמי לבד על פי הצורך רק באמצעות ההומאופתיה לכול עניין ומצב ללא יוצא מין הכלל. אדם צריך כל הזמן וכול יום מחייו לשמור על איזון ובריאות לפקח עליה.
כדי לענות על השאלה אם צריך פסיכולוג או לא בזמן תהליך הומאופתי והאם ההומאופתיה יכולה לעמוד בפני עצמה - צריך לקחת בחשבון את מצבו של הלקוח שמגיע לתהליך
1 אם הלקוח מגיע כשהוא כבר מלווה בתהליך פסיכולוגי או פסיכיאטרי -אני לא ממליצה להפסיק תהליך אלא לעבוד במקביל - לא עושים מעשים חפוזים מול אדם שסובל ולא מתיימרים להחליף
אך בעל מקצוע שכבר מטפל -זה טיפשי לגרום למישהו להפסיק תהליך שבו הוא כבר נמצא ומרגיש ביטחון במטפלים שלו.
זה עוד יותר טיפשי - מצד מטפל וגדול ככול שהוא יהיה ומסטר בתחומו להמליץ על הפסקת תרופות פסיכיאטריות -מה שנוגד את חוק הבריאות וגבול בהתחזות לרופא - אם פעולה זאת נעשת שלא בפיקוח מלא שם הפסיכיאטרי ובהסכמתו המלאה ורק תחת פיקוחו על הוראת המינון של התרופות בד ובד ולאור שינויים ברורים שקורים בלקוח -באמצעות ההומאפתיה.
לכן אני עובדת עם הפיסכיאטיר והפסיכולוג ולא נגדם.
אדם שנקשר לפיסכולוג - הוא נקשר אליו כדמות אב ואם כתחליף בונה להם -לכן לא לוקחים לאדם את דמות האב אם יצר לעצמו שכאלו - אלא בהדרגה -ההומאופתיה מאיצה את כול התהליכים וגורמת לאדם בסופו של דבר לא להזדקק לפסיכולוג כי מצבו משתפר והולך והצורך שלו בתמיכה פסיכולוגית הולכת ופוחתת- כמו גם הצורך שלו ברמדי ההומאופתית שתורמת לשינוי
לעומת זאת אדם שמגיע אלי והוא עדיין לא מלווה בפסיכולוג או פסיכיאטר ואני רואה שהמקרה שלו ניתן לאיזון באמצעות ההומאופתיה ללא התערבות נוספת -ואני רואה שאני יכולה לסמוך על האדם שיעמוד בהוראות ובמטלות שנדרשות ממנו על מנת לשפר את מצבו -אין לי צורך בליווי של פסיכולוג אך כמובן כול מקרה לגופו נבחן ונבדק.
יש מקרים שאני כן המלצתי על התחלת תהליך פיסכולוגי במקביל -כדי שלאדם יהיה משענת נוספת רגשית שם הוא יוכל לשוחח על כאביו -זה לא פוגע ולא מוריד ממני ומההומאופתיה דבר ומיכולתה לגרום לשינויים -שאין להם תחליף בשום תחום אחר-אך כן עוזר לאדם לקבל תמיכה בזמן התהליך של השינויי עד שהמטרות יושגו. לחילופין האדם יכול להיפגש עימי לעיתים יותר תכופות ואני יכולה לספק לו משענת מסוג אחר לא פסיכולוגי שדרכה דרך אימון רוחני הוא יוכל לעשות לעצמו -תהליך לש הפקת לקחים ולימוד רוחני עמוק על עצמו ולקבל את תהליך השינוי שעובר עליו.
אם אלוהים לא היה רוצה שאבין לעומק מה יש להומאופתיה לתת לעומת מה יש לתחומים אחרים לתת הוא לא היה מעביר אותי באופן אישי את כול התהליך
בברכה
אדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרופה הומיאופתית היפרקום ותופעות לוואי
ביטול השפעה שלילית של רמדי שנלקחה ללא התייעצות
היי
היפוגונדיזם חוסר בטוסטסטרון - התייעצות
ערכת רמדי הומיאופתי לעזרה ראשונה
הרמדי אקוניט 30C- התייעצות
סבוריאה באזור הפנים- התייעצות
מיאזמה מולדת = תורשה- בירור
דרך טיפול לפטריות בציפורניים
ערוץ הבריאות
.jpg)