מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגענעה09/01/2008
שלום!
התחלתי להשתמש בעדשות לפני כחודשיים(בהתחלה עדשות יומיות על מנת להסתגל)וכעת בעדשות חודשיות של pure visionבאוש אנד לומב.במהלך השימוש נוצרו לי המון נימים אדומים בעיניים -דבר שמאוד הדאיג אותי,אז הלכתי לביקורת אצל האופטימטריסט שאמר שהכל תקין ואין מה לעשות לגבי זה(ואני יודעת שלא היו לי כל כך הרבה לפני השימוש). כעבור שבועיים היה לי ממש אדום אז הלכתי לרופא עיניים שאמר שיש לי דלקת הלחמית ורשם לי משחה לשבוע וטיפות.השאלה שלי היא האם זה נוצר מהעדשות?האם העיניים שלי דוחות אותן?בנוסף אינני יודעת אם הדלקת חלפה ומתי לפתוח זוג עדשות חדשות...מה שבאמת מדאיג אותי הוא שקניתי עדשות למשך שנה ואולי זה בכלל לא מתאים לי אם ישר פיתחתי דלקת ועיניי הפכו מלאות בנימים?האם זה טבעי שכך העיניים נראות?עכשיו אצטרך להשלים עם "המראה האדום"?אודה לך על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להלן תשובתי
יניר סודאי09/01/2008
בהמשך לתשובתי עדשות ה - PUREVISION הן עדשות מסוג סיליקון היידרוג'ל, עדשות אלו נועדו להרכבה ממושכת כמו כן FDA אמריקאי אישר אותו להרכבה רצופה כולל שינה. אני באופן אישי לא הייתי ממליץ לך לישון עם העדשות. מכאן באה השאלה כמה שעות רצופות הינך מרכיבה את העדשות ביום ?
עדשות מסוג סיליקון היידרו ג'ל מעבירות חמצן באופן יותר גבוהה מעדשות אחרות שקיימות בשוק העדשות.
חסרון העדשות האלו שהן סופחות יותר משקעים מעדשות אחרות.
יש את העדשות האלו לנקות בתדירות גבוהה יותר, לדוגמא : להניח את העדשה על כף היד ולשפשף בצורה קווית את העדשה לעיתים קרובות ( כל יום ). אודם בעין זוהי אזעקה של כדוריות הדם זאת אומרת קרה משהו בגוף ולכן כלי דם מתרחבים ונוצרת דלקת ( וכמובן שזה יאבחן אך ורק הרופא ).
במידה והוחלט ע"י האופטומטריסט שאת רגישה לחומר גלם הנוכחי יש לחזור לעדשות מגע מחומר גלם אחר.
האופטומטריסט שבדק אותך נתן לך עדשות באיכויות מהגבוהות ביותר ויאמר לזכותו שהוא דאג לבריאות עייניך.
את מוזמנת לקבל חוות דעת נוספת.
יניר סודאי
אופטומטריסט
אבא הלל 2 ר"ג 03-5757591
www.i-optic.co.il
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
נעה10/01/2008יניר שלום!
תודה לך על המענה המהיר..אני יודעת שאלו עדשות איכותיות ועל כן הייתי מוכנה לשלם עליהן יותר מעדשות רגילות..אני מרכיבה אותן כ-8 שעות בערך וכמובן שאינני ישנה איתן.נראה לי שאולי האלרגיה היא לסבון של באוש אנד לומב שאיתו נתן לי האופט' לנקות אותן.האם זה בסדר לנקות רק עם נוזל השטיפה(מולטי פלוס של renu?) ללא הסבון? חברותיי משתמשות רק בנוזל ולא בסבון כפי שנאמר לי..אני כבר שבועיים אחרי הדלקת בלחמית אך אני חוששת שלא עברה לי ועוד יותר חוששת להתחיל להשתמש בזוג עדשות חדש שמא זה ידביק אותי חלילה..עדיין יש לי נימים אדומים בעיניים כפי שהיה לי כשהרופא בדק את עיניי.האם זו תקופה מספיקה כדי לשוב ולהשתמש בהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
יניר סודאי10/01/2008אתייחס ראשית לשאלתך לגבי השימוש בסבון.
הסיבה העיקרית לאלרגיה בקרב פציינטים לתמיסות של עדשות מגע נובעת על פי רוב מהחומר המשמר המצוי בהן.
מרבית הסבונים המצויים בשוק אינם מכילים את החומר המשמר אך הוא מצוי בתמיסות רב-תכליתיות כמו רניו,
דבר חשוב נוסף הוא שלאחר השימוש בסבון, יש לשטוף היטב את העדשה בתמיסת שטיפה לעדשות מגע כדי להסיר לחלוטין את שאריות הסבון אחרת החומר עלול לגרום לאי נוחות ולאדמומיות.
כפי שציינתי בתגובה הקודמת, עדשות מסוג סיליקון הידרו ג'ל נוטות לצבור יותר משקעים ולכן ברגע שעדשות אלה אינן נקיות, הקרנית לא מקבלת מספיק חמצן והיא תמציא דרכים אחרות לספק החמצן,
כאשר הדרך היחידה היא באמצעות כלי הדם.
ולכן כדי למנוע מצב שכזה השימוש בסבון- מנקה במיוחד לעדשות רכות אמור להסיר כמעט את כל החלבונים, ועל כן תמיסת שטיפה בלבד אינה מספיקה להשגת מטרה זו.
ולגבי הרכבת עדשות המגע- לא ניתן לקבוע מראש אם שבועיים לאחר הדלקת ניתן להרכיבן
זה אינדבדואלי. משתמע מדברייך שהדלקת לא חלפה לחלוטין ולכן הייתי ממליץ על מנוחה ועל התיעצות נוספת באופטומטריסט כחוות דעת שניה שיביט בעינייך וייתן דעתו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)