מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפיים ראשונותאנונימי22/07/2011
שלום,
אני בן 18 בעוד מס' חודשים והיום קיבלתי את המשקפיים הראשונות שלי לאחר תקופה של שנה שאני מרגיש ירידה בחדות הראייה. רופא העיניים שבדק אותי אמר לי שאני צריך מס' רבע בכל העין [ לרחוק לא יודע אם זה פלוס או מינוס ] ולא צריך צילינדר. עם הזמן הרגשתי שאני מתחיל לא לראות טוב גם מול המחשב בעין שמאל והחלטתי ללכת לאופטומטריסט מורשה בעיר שלי ועברתי בדיקה והוא אמר לי שיש לי ליקוי ראיה וצריך לעשות משקפיים לטלויזיה ולמחשב ולנהיגה.. היום קיבלתי את המשקפיים, יש לציין שאני רואה בהם מעולה,באמת תמונה חלקה וברורה אבל לעיתים אני מרגיש סוג של כאב קטן בעיניים וכאשר אני מוריד אותם ומחזיר אותם שוב אני מרגיש כאילו מתחילים לי דמעות בעיניים אבל אין באמת דמעות.. כאילו דמעות בפנים העין כזה.. וזה נמשך גם שאני בלי המשקפיים. ממה שאני זוכר המרשם של המשקפיים זה רבע בעין שמאל עם חצי צילינדר ובעין שמאל רק 0.75 צילינדר [ אמרו לי בנוסף משהו עם 90 מעלות ו 135 אני חושב ] . אני רואה את המחשב באופן ברור , אבל אני מרגיש כאילו מתחילים לי דמעות ואני מפחד לשים אותם שלא יהרוס לי את הראיה יותר? וגם כאשר אני הולך ברחוב ושאני מסתכל לרצפה אני מרגיש כאילו אני גבוה כזה והולך באוויר.. למה זה?
האם כל התופעות שציינתי שכיחות? ייתכן והמידה שהוא הביא לי היא לא נכונה למרות שאני רואה ממש ברור וטוב? מה אוכל לעשות בשביל להסתגל אליהם? אם המס' לא תקין האופטומטריסט צריך לתקן לי אותם חינם? איך זה עובד?
מצטער על החפירה, אני פשוט דואג..
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים ראשונות - תגובה
איציק שבח24/07/2011צריך להתרגל, התופעות שכיחות, קח שבוע של התרגלות הדרגתית, אם לאחר שבוע לא השתפר המצב, שוב לאופטומטריסט, המקובל הוא להחליף עדשות ללא חיוב אם התלוננת תוך זמן סביר ואם יש צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)