מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיוות המספר על ידי עדשות מגעערן ישראלי03/08/2011
שלום,
האח הקטן שלי עומד ללכת בקרוב לצו ראשון, ובגלל שהוא מסתובב עם עדשות מגע הוא דיבר בין היתר על זה שאם יעדיף לעשות בדיקת עיניים בלשכת גיוס במקום לפני אז יצטרך להגיע לשם ביום אחר אחרי שהיה 24 שעות בלי עדשות. הדבר עניין אותי ומחיפוש קצר באינטרנט עולה שצה"ל רוצה ככה בגלל שהעדשות מעוותות בצורה מסוימת את המספר, למה זה קורה? ולמה הכוונה בעיוות המספר? פתאום המספר ייגדל\ייקטן\ייגדל או ייקטן בצורה מסוימת?
תודה מראש,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות המספר על ידי עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן03/08/2011ערן שלום,
עדשות מגע רכות הן הנפוצות ביותר כיום. אין סטטיסטיקה מדויקת אבל מדברים על 99% ממרכיבי העדשות בארץ.
פעם, לפני הרבה שנים...היו אך ורק עדשות קשות.
מה שאפיין את העדשות הקשות מהסוג היישן (לפני שהמציאו חומרים שמעבירים חמצן ) היה השפעה בצקתית קלה על הקרנית לאחר הרכבה ממושכת.
בצקתיות=שנויי מספר בין בדיקה מייד לאחר ההסרה לעומת בדיקה שבוצעה 24 שעות לאחר ההסרה.
אני מניח שמיכיוון שהצבא לא יודע איזה סוג עדשות כל אחד מרכיב הוא לא לוקח סיכון.
בכל מקרה זה מאוד לא נפוץ היום , כמו כן מרבית העדשות הקשות היום הן "נושמות" ולכן התופעה נדירה
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)