מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עין שמאלית גדולה יותר מהעין ימניתאנונימי22/09/2011
בבדיקה אצל האופטומטריסטית התברר שהעין השמאלית רואה קצת טוב יותר מהעין הימנית
האם זו הסיבה?
אם לא, מה עושים עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין שמאלית גדולה יותר מהעין ימנית - תגובה
איציק שבח22/09/2011אם התכוונת שאחרי קבלת המשקפיים, עין אחת נראית יותר גדולה מהשניה, בהנחה ששתיהן אותו גודל, כנראה המירשם של העיניים הוא שונה ויש פער של הגדלה/ הקטנה.
לכך התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי22/09/2011לא
גם לפני המשקפיים זה היה ככה
אני מסתכל במראה ורואה שהשמאלית גדולה מהימנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי22/09/2011אולי הימנית קטנה יותר מהעין השמאלית בגלל שהיא עין עצלה
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך. - תגובה
איציק שבח22/09/2011אין קשר בין גודל העין לעין עצילה, השינוי בגודל הוא משהו חדש?
משהו ששמת לב אליו מזמן? משתנה עם הזמן? האם אתה סובל מבעיה רפואית?
כ"כ, אולי כדאי שתשאל בפורום רפואת עיניים הסמוך, זה לא ממש קשור לאופטיקה , למיטב הבנתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי22/09/2011האם אתה סובל מבעיה רפואית?
לא.
השינוי בגודל הוא משהו חדש?
אני חושב שזה היה קיים תמיד, אין לי תשובה חד - משמעית. לאחרונה שמתי לב לזה.
משהו ששמת לב אליו משמן? משתנה עם הזמן?
ר' תשובה קודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי22/09/2011אני חושב שאתה טועה. לפי תוצאות בגוגל - בחיפוש lazy eye - זה נראה שיש קשר בין הגודל של העין לעין עצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך. - תגובה
איציק שבח23/09/2011אין קשר בין גודל העין לעין עצילה (לפחות לא קשר ישיר).
אם אתה מסוגל בקושי להבחין בהפרשים בגדלי העיניים, בהשוואת אחת לשניה, כנראה זה לא משהו משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי26/09/2011אני מסוגל להבחין במפורש שהשמאלית גדולה מהימנית !
ולמה אתה מתכוון "לפחות לא קשר ישיר"??
ד"ר כתב לי:
"כשיש הבדל משמעותי במספר בין העיניים, יש גם הבדל באורך העיניים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי27/09/2011אני חושב שאם אעבור טיפול לעין עצלה (הימנית שלי) הבעיה תיפתר.
מה אתה חושב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך. - תגובה
איציק שבח27/09/2011מה המרשם שלך?
מה שהד"ר אמר לגבי גודל העין זה לא משהו שרואים חיצונית, אלא אם כן יש הבדלים ממש גדולים, לפי מה שכתבת אין לך הבדל גדול בגודל בין שני העיניים אם אתה מרכיב את המשקפיים, מכאן הסקתי שאין הפרש גדול גם במספר, ולכן, הסקתי שהפרש זעיר הוא בלתי מורגש. ההבדל בגודל העין הוא 0.3 מ"מ על כל דיאופטר, הגודל הזה (0.3 מ"מ ) מתחלק בין הצד האחורי של העין לצד הקדמי, מכאן שרק 0.15 מ"מ הוא הפרש בגודל הנראה בין שני העיניים. הפרש כזה לא מורש אלא אם כן ישנו הבדל ענק במספרים בין שני העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)