עדשות מגע קשות וצילינדרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רב תודות על השירותיות והמקצוענות

שרלי ביטון
    06/12/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע קשות וצילינדרים
    שרלי ביטון
    01/12/2011

שלום רב לכל הצוות , יישר כח על עבודת הקודש המסורה
    אני בחור בן 34 עם קוצר ראייה מולד , עין עצלה , מספרים 14.15 עם צילינדרים הנעים בין 3-4
    17 שנה מרכיב עדשות מגע רכות לאחרונה אני מנסה להסתגל לקשות מפני שהרכות פחות עושות את העבודה
    1. הלכתי למומחה מהמובילים בארץ ואת העדשות הקשות הוא עשה לי ללא צילינדרים , אני תוהה אם עדשות קשות מכסות גם צילינדרים גבוהים כמו שלי ללא צילינדר
    2. איני יודע אם זה המקום לשאול אך אני סובל מפלוטרס כבר שנים רבות ואני במעקב חצי שנתי , שאלתי היא האם ההתעסקות עם העדשות הרכות ובפרט הקשות, יכולה להאיץ תהליך היפרדות זגוגית/רשתית והאם העדשות גרמו לי לנסיקה במספרים שלא נעצרת

בכבוד רב ובתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עדשות מגע קשות וצילינדרים - תגובה

איציק שבח
    04/12/2011

1. עדשות קשות מוגבלות בכיסוי על הצילינדר, בצילינדר מעל 3 דיאופטר מקובל לשקול עדשות קשות עם צילינדר.
    2. הפרדות זגוגית/ רשתית מואצות עם עלייה בקוצר הראייה וללא קשר לעדשות מגע. אם כבר, ישנו קשר עקיף בכך שלפי חלק מהמחקרים עדשות מגע קשות מאטות את קצב ההתפתחות של קוצר הראייה, בעיקר עדשות מגע מולטיפוקליות, ובכך הן יכולולת לתרום לסיכון נמוך יותר עם עדשות, אבל, למרות הכל, קוצר ראייה כשלך הוא גורם סיכון משמעותי בפני עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלותיי

שרלי ביטון
    05/12/2011

מספר הצילינדרים משתנה ממשקפיים לעדשות ?
    לפי מה שהבנתי עם מספרים כמו שלי היפרדות רשתית זה רק עניין של זמן , האמנם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלותיי - תגובה

איציק שבח
    05/12/2011

בהחלט, גודל הצילינדר משתנה במעבר בין משקפיים לעדשות מגע.
    לגבי, ההפרדות, קיימת סטטיסטיקה, וסטטיסטיקה כידוע לא מחייבת, אבל כדאי שתשאל בפורום הסמוך של רופאי העיניים, שם התשובה תהיה יותר מדוייקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו