חשוב!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב!
    יוסי
    31/01/2008

יוסי
    שלום ,
    אני לומד אופטומטריה ורציתי לשאול אותך שאלה בנושא:
    היפרופ של 3 דיופטר מרכיב משקפיים של 1 דיופטר, הוא מסתכל על לוח ב 40 ס"מ ורואה 6/15. כמה אקמודצייה הוא מבצע?

המרצה אמר שיש 2 תשובות אפשריות אך אחת מהן יותר נכונה במציאות והיא אקמודצייה של 3.5+ דיופטר .

הנוסחה בגדול אומרת שמידת הטשטוש שווה ל סכום של: העצם שעליו מסתכלים+עדשות שמרכיבים(במידה ומרכיבים)+אקמודצייה +עדשת הסטייה.

אנחנו יודעים שחדות ראיה של 6/15 מקבילה למידת טשטוש של 1 דיופטר , אך אנחנו לא יודעים אם זה 1+ או 1- ולכן יש 2 אפשרויות: 1. 3- אקמודצייה + 1 + 2.5 - = 1
    2. 3- אקמודצייה +1 +2.5- = 1-

הפתרון לאפשרות מס' 1 הוא אקמודצייה של 5.5 + דיופטר ואילו לאפשרות השנייה הוא 3.5 + דיופטר.

למה אפשרות השנייה (3.5 + דיופטר) יותר נכונה במציאות?

אני אישית בכלל לא מבין מלחתכילה למה אנו רושמים 2 אפשרויות ? לפי דעתי מידת טשטוש של 1+ בכלל לא היגיונית במצב של היפרופיה משום שזה אומר שעדשת התיקון צריכה להיות שווה ל 1- דיופטר וזה מתאר מצב של מיופיה.
    לכן , לפי דעתי, מלחתכילה היגיוני שמידת הטשטוש יהיה שווה ל 1 - כי זה אומר שעדשת התיקון צריכה להיות שווה ל 1+ דיופטר , מה שיותר היגיוני במצב של היפרופיה.
    אני לא בטוח שאני אומר דברים נכונים כי המרצה מלחתכילה אמר שייתכנו 2 תשובות אפשריות, מה ההסבר הנכון?
    למה באמת יש 2 אפשרויות ? ולמה אקמודצייה של 3.5 + דיופטר אכן יותר היגיונית במקרה זה?

תודה רבה על עזרתך,יוסי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשוב!

הוספת תגובה

• אקומודציה

אבי
    31/01/2008

אם אני מבין את שאלתך הארוכה (ולא ממוקדת מספיק) אזי אחד חלקי ארבעים ס"מ הינם שניים וחצי דיופטר של אקומודציה ועוד דיופפטר אחד של התיקון במשקפיים הם ביחד +3.5
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו