מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רכישת מיקרוסקופ...מוטי10/07/2012
שלום וברכה.
לאחרונה רכשתי מיקרוסקופ,
ובהתבוננות לתוך העיניות אני רואה פס שחור רחב באמצע עדשת העיניות
שאינו נעלם גם לאחר ניקוי כל עדשות המיקרוסקופ.
מסתבר שרק אני רואה את הפס הזה, וכי אנשים אחרים שהתבוננו
לא ראו אותו כלל.
האם הדבר קשור לקטרקט או לבעיה עיניים אחרת??
עלי לציין שאני בן 55 ונזקק למשקפי קריאה.
תודה מראש לכל מגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת מיקרוסקופ... - תגובה
איציק שבח10/07/2012אני אשמח אם תוסיף פרטים לגבי הפס,
כמה רחב הוא יחסית לשדה?, האם הוא מאוזן או מאונך?, צורה קשתית או ישרה? האם הוא קיים בשני העיניים? המיקרוסקופ הוא דו עיני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על המענה המהיר...
מוטי10/07/2012לגבי שאלותיך...
המיקרוסקופ הוא דו עיני
הפס השחור מופיעה בצורה מאונכת
והוא ברוחב של חמישית מהשדה.
הפס מופיע בעין שמאל בצורה ישרה ברורה וחדה,
ואילו בעין ימין מופיע בצורה קשתית בצורה חלשה ועמומה.
התופעה מתייחסת לשתי העיניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על המענה המהיר... - תגובה
איציק שבח10/07/2012אני לא בטוח, אבל לדעתי מדובר בתופעה אנטופטית (Entoptic phenomenon) של השתקפות הריסים.
(אפשרות רחוקה אחרת, יתכן וזה הדופן של מערכת העדשות של המיקרוסקופ).
וכמובן, זה לא קשור לקטרקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ..
מוטי10/07/2012את הפס השחור אני רואה גם ממרחק של
כשלושה או ארבעה סנטימטר מהעדשות,
כך שאין אפשרות למגע או השתקפות הריסים,
מה עוד שהפס נשאר סטטי וקבוע
ביגוד לתנועת עפעוף הריסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .. - תגובה
איציק שבח11/07/2012אם כך לדעתי זה רק מהמיקרוסקופ עצמו ולא מהעיניים, התיאור שלך לא מאפיין בעיה בעין.
ליתר ביטחון, תוכל לשאול בפורום רפואת עיניים הסמוך, או לגשת לבדיקת רופא.
קטרקט לא אמור להשתקף בהתבוננות במיקרוסקופ, ובטח לא משקף תיאור כפי שתיארת.
תנסה לסדר את אוקולרי המיקרוסקופ בצורה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)