מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבור רימוןאיתי04/10/2012
רימון שלום,
תודה על המענה הענייני והמפורט. אשמח להיוועץ בך שנית בהמשך לפנייתי הקודמת... ראשית, הקושי בראייה לרחוק הוא מזה כשנה. שנית, היום נבדקתי אצל רופא עיניים ולטענתו יש לי אלרגיה קלה ויובש בעיניים. המליץ לי על טירס נטורל ופ.מ.ל ליקויפילם לטיפול במשך כשלושה שבועות עד חודש. כמו כן ביצע לי בדיקת עיניים והוציא לי תדפיס ובו פענוח בדיקת העיניים(למשל SPH: -1.75, CYL:+1.25 AX: 27, עין ימין. ולהלן עין שמאל, בהתאם למדדים אלה: 119. 0.50+, 1.50-
זו שורה ראשונה למשל בכל עין). בהקשר זה אמר לי שיש לי הבדלים בראייה בין עין אחת לשניה. כעת, שאלתי היא: האם יתכן שהיובש והאלרגיה שיבשו את מהלך בדיקת העיניים וקריאת המספרים בצורה מיטבית ובכך גרמו למספר וצילינדר שגויים? האם נכון יהיה לפנות לאופטומטריסט לשם הרכבת משקפיים, כעת או בגמר הטיפול בתמיסות שקיבלתי, ואולי אז לבצע בדיקה נוספת?
תודה מראש ומתנצל על אורך הפנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצורפת תמונה של תוצאות הבדיקה. תודה
איתי04/10/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור רימון - תגובה
רימון בן ישי06/10/2012איתי שוב שלום,
פלט הנייר המופיע בתמונתך שייך למכשיר הנקרא אוטורפרקטומטר. מכשיר זה הוא כלי נחמד המשרת את האופטומטריסט/רופא העיניים לצורך קריאת כיוון כללית בלבד של המספרים שלך. "בדיקה" במכשיר זה איננה מהווה בשום אופן וללא יוצא מן הכלל תחליף לבדיקת ראייה לצורך קביעת מרשם (ללא קשר לדלקת או אלרגיה).
לגבי השוני המספרי הקיים בין עיניך, נדיר, אם בכלל, למצוא סימטריה וזהות מוחלטת בין איברי גופנו הזוגיים (ידיים, רגליים וכדומה) והדבר הינו נורמלי לחלוטין.
הצעתי היא לנהוג בהתאם להנחיות הרופא, לסיים את הטיפול התרופתי ולגשת לאופטומטריסט מוסמך ולהתחדש במשקפיים.
רפואה שלמה, ראייה טובה ושבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)