מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגעשושי24/10/2012
בוקר טוב, התחלתי להשתמש בעדשות מונו ויז'ין, בעין שמאל, והתחושה שלי אינה טובה. אני מרגישה חוסר איזון בין העיניים.נאמר לי לאחר בדיקה נוספת שלמוח לוקח זמן להתרגל. השאלה שלי היא: כמה זמן ואם בכלל אני אתרגל לזה? וכמו כן ביום שנבדקתי, לאחר הבדיקה,הרכבתי עדשות יומיות ולא היו לי שום תופעות כמו עכשיו(אני מרכיבה עדשות חודשיות)מדוע יש הבדל? , בעין שמאל אני רואה יותר טוב מקרוב מאשר בעין ימין שבה המספר לא השתנה , אך איני רואה טוב למרחק למה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן24/10/2012היי,
אחלק את התשובה לשתיים.
1. לגבי זמן ההסתגלות, בדרך כלל יום יומיים ורואים תוצאות. אם ההרגשה משתפרת אז בד"כ זה מצליח ויש צורך בעוד מעט זמן.
אם שום דבר לא במגמת השתפרות אז יש סיכוי שהקונספט צריך שנוי.
לעיתים יש צורך פשוט להחליף את התפקוד בין העיניים ולנסות מונו וויגן לעין השניה. לעיתים יש לשנות את הדיאופטר ולהפחית את כמות התיקון למשהו רך יותר, שוב , המטרה בד"כ לאפשר תפקוד סביר לקרוב- לא ברמה של לקרוא ספר אלא תפקוד בטלםון הסלולרי , טקסטים קצרים וכדומה.
2. לגבי שוני בין יומיות לחודשיות- אם ניסית מונו וויגן יומיות וראית טוב והניסוי בחודשיות הוא על אותו מספר אז אולי יש בעיה בצילינדר שנוצר.(עקב מבנה העדשה)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונו
שושי24/10/2012אך נאמר לי שהבעיה היא בעין שמאל, (המספר גדל)אז איך אפשר להפוך בין
העדשות בעיניים?
האם יתכן שיש בעיה בעדשה עצמה? בדקו אותי עם העדשות ובלי העדשות.
זה מאוד מבלבל ומאוד מתסכל
האם אתה ממליץ לי ללכת לאופיטיקאי אחר?לחוות דעת נוספת?
האופטיקאית שלי אמרה לי להמשיך לנסות להרכיב את העדשה,כאשר אני בעבודה,
ואח"כ לשים את הרגילות.
אני מואד מבולבלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונו - תגובה
דודו ראובן24/10/2012היי,
נושא קצת קשה להסבר אבל אנסה..
המספר שלך (יש להניח ) לקרוב שונה מהמספר לרחוק. בשל הסיבה הזאת אינך רואה טוב לקרוב כאשר העדשות מותאמות לראיה לרחוק במדויק.
כדי שתראי לקרוב במדויק צריך לתת לך מספרים אחרים -אבל אז..לא תראי לרחוק.
מונו וויגן הוא פתרון בו משאירים אחת מן העיניים עם מלוא המספר לרחוק ובעין השניה נותנים את המספר לקרוב -(או בקירוב- לא את מלא התיקון לקרוב כדי להקל על ההסתגלות והתפקוד).
לעיתים כאשר הפתרון לא עובד אני מנסה להפוך את התפקוד . זאת אומרת לתת לעין ההפוכה את מלא המספר לרחוק ולשניה לקרוב.
זה כמובן לא אומר להפוך את עדשות ימין ושמאל..אלא לתת עדשות חדשות עם המספר המתאים למונו וויגן לעין השניה.
תנסי התיעצות נוספת במקום בו התאמת- מטרתו זהה לשלך- שתהיי מרוצה מהתפקוד..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונו
שושי24/10/2012\
תודה על תשובתך המהירה,
אך מה שאני מתקשה להבין איך בעדשה יומית מונו וויזין ראיתי טוב
המספר בעין ימין הוא 2.5
בעין שמאל 3.5
האם סוג העדשה שונה וזה יכול להתאים לי?, אם אנסה שוב כמובן.
הבעיה שעם עדשות מגע יומיות נתקלתי כבר בהמון סיפורים על עדשות אשר
נקרעות מהר ובתוך העין,ואני די חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)