מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרחק משקפיים מהעיןשרון21/11/2012
שלום!
כשאני משחק עם המיקום של המשקפיים על האף ובכך מקצר ומרחיק את העדשות מהעין, אני כל פעם רואה בצורה שונה קצת. כשהעדשה קרובה מאוד לעין אני רואה את עצמי (זה המבחן שלי) בצורה רחבה יותר וכשמשקפיים מונחות בצורה רגילה אני רואה נורמלי. השאלה היא מדוע זה קורה? האם יש מרחק אופטימלי שהעדשה צריכה להיות ממוקמת בו? דבר נוסף, יש לי 2 זוגות משקפיים בעלות אותו מספר אך מסגרת מעט שונה, הראשונה חצי מסגרת והשנייה מסגרת מלאה. הייתי מרכיב את החצי מסגרת במשך תקופה ארוכה ועכשיו כשאני מרכיב את המסגרת המלאה אני פתאום רואה חד יותר (כאילו קיבלתי משקפיים עם מספר חדש). האם זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק משקפיים מהעין - תגובה
איציק שבח22/11/2012לגבי המרחק של העדשה מהעין, יש משמעות למרחק העדשה מהעין, במידה ואתה קצר רואי (מרשם במינוס) ככל שתצמיד את העדשה לעין המספר מתחזק (וההפך בהרחקה).
התופעה הופכת למשמעותית יותר ככל שהמרשם יותר גבוה. המרחק המקובל להניח את המשקפיים הוא 12 מ"מ מהעין.
לגבי השוני בין שני זוגות המשקפיים. תתכן אפשרות שהמשקפיים במסגרת המלאה מונחים במיקום יותר מדוייק בהתאמה למרשם שלך. אולם, תתכן האפשרות שפשוט העדשות חדשות יותר ולכן אתה רואה יותר "נקי" כי יש פחות שריטות ולכלוכים שמפריעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)