מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות בנוגע לבדיקת ראייהנימי09/12/2012
אני מרכיב משקפיים כבר 20 שנים בעיקר בנהיגה.
לאחרונה הזמנתי משקפיים חדשים.
המספר שהיה לי היה 1 ו- 3/4.
כך גם מצאו בשני מקומות שהלכתי אליהם (שלא הזמנתי אצלם בסוף)
במקום שבו כן קניתי האופטומטריסט מצא כי יש לי 1/2 + 1/4 צילינדר
ועוד 1/2 בעין השניה. הבדיקה ארכה זמן רב ולתמיהתי הוא בדק פעם נוספת
והוכיח לי שהוא צודק.
1. כיצד אתה מסביר הבדל כזה ?
2. המשקפיים לא כ"כ נוחים לי ואני הולך גם עם הישנות (משלב בין השתיים)
בהתחשב בזה שהעדשות שונות האם זה בעייתי ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע לבדיקת ראייה - תגובה
רימון בן ישי09/12/2012נימי ערב טוב,
ברשותך אתחיל מהסוף להתחלה. מעבר בין זוגות משקפיים בעלי מרשמים שונים עלול להוביל לתחושות לא נעימות כגון כאבי ראש ועייפות. אולי כדאי לנסות להתרגל לזוג החדש, ובמידה ולא תסתגל אליו, תשוב לבדיקה נוספת אצל האופטומטריסט ממנו רכשת את המשקפיים.
בנוגע לשינוי המרשם, לכל אופטומטריסט יש "גישה" משלו כמו גם מכלול שיקולים בנוגע לכל פציינט ופציינט כדוגמת: גיל הפציינט, עיסוקו ויכולותיו הראייתיות השונות. בדיקת ראייה איננה "הרמטית" כמו מתמטיקה, ושינוי של כרבע מספר בין אופטומטריסט לאופטומטריסט נחשב כ"סטית תקן". כמו כן, ייתכנו שינויים בין אופטומטריסט לאופטומטריסט על רקע תנאים פיזיים כגון: תאורה שונה, אורך חדר שונה, מקרן לעומת לוח וכדומה.
בברכת ראייה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נימי10/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)