מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע במספר אחר מהמשקפייםדני25/01/2013
אני בן 15 וישי לי עדשות מגע מספר 3.5 בעין אחת ובעין השניה אני לא צריך. אני כבר שנה הולך עם עדשות מגע באותו מספר כמו העדשה במשקפיים.
הלכתי לחנות משקפיים והאופטיקאי אמר לי שם, אחרי שבחן אותי, שבעדשות מגע אני יכול וכדאי לקחת מספר 4 (חצי מספר גדול יותר) כי במספר הזה ובהפרש בין שתי העיניים ובכלל בעדשות אפשר וצריך לקחת מספר גדול יותר.
האם זה טוב ? האם לא יגדל לי המספר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע במספר אחר מהמשקפיים - תגובה
דודו ראובן27/01/2013היי
האם המספר שלך הוא מינוס-קצר רואי
או פלוס- רחוק רואי??
תוכל לשלוח לי מרשם למשקפיים?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בהמשך לפרטים שביקשת
דני27/01/2013כאמור מדובר בנתונים של עין אחת בלבד. העין השנייה לא זקוקה למשקף.
אלו הנתונים של המשקף ושל העדשה הנוכחית.
האופטמטריסט של אבא שלי המליץ לאחר בדיקה, להגדיל את המספר של העדשה לעין (ולא של המשקף) בחצי, כדי שאראה יותר חד.
האם זה בסדר ?
האם המספר יכול לגדול כתוצאה מההגדלה של העדשה ?
האם אפשר ללכת עם עדשה של משקף במספר X ועדשה לעין במספר X+חצי
אני הולך לבית הספר עם העדשה ואחרי בית הספר אני הולך עם משקפיים.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות מגע במספר אחר מהמשקפיים - תגובה
דודו ראובן27/01/2013שלום שוב,
לגבי המרשם. תאורטית , מספר כזה במשקפיים ייתן תוצאה זהה במספר 3.75 בעדשות
דהיינו , רבע מספר יותר.( ההבדל נובע מהמרחק בין עדשת המשקפיים לעין ) .
לא אלאה אותך בהסברים טכניים על למה ואיך..
אך מנגד גילך הצעיר לא מחייב בד״כ התייחסות להבדל זה.
עיניך מחפות על רוב הליקויים וההבדלים האלו לבד..
כך שאם בכל זאת מישהו חושב שצריך לתת לך מרשם גבוה יותר בעדשות , כנראה שבדק ומצא סיבה מוצקה לכך.?
בלי שום קשר מה שחשוב יותר זה איך אתה כפציאנט מרגיש. האם אתה רואה מטושטש, לא נוח , או מעייף אותך עם עדשות ? האם אתה מרגיש שיש צורך בשינוי?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)