מספר גבוה במשקפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר גבוה במשקפיים
    א
    06/04/2013

שלום,
    עשיתי בדיקה לאחרונה ומסתבר שהמס' שלי במשקפיים עלה במס' שלם ב-3 השנים האחרונות. אני בת 24 אוטוטו, עם מס' 12 בכל עין ואם אני לא טועה צילינדר אחד בעין אחת ו-2 בעין אחרת.
    עשיתי בדיקה להסרת משקפיים בלייזר ואני לא מתאימה בגלל עובי הקרנית.
    האם המספר ייעצר מתישהו? מה יהיה כשאצטרך ללדת? לעבוד מול מחשב במשך שנים? :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר גבוה במשקפיים

הוספת תגובה

• מספר גבוה במשקפיים - תגובה

רימון בן ישי
    06/04/2013

שלום רב,
    ישנם מחקרים ופרסומים רבים הגורסים כי אצל אחוז גבוה מהאוכלוסייה הראייה תתייצב סביב הגילאים 20 - 25 ופרסומים אחרים הטוענים כי הצפי הינו סביב שנות ה- 30. עם זאת, כל מקרה לגופו, ולא ניתן לחזות את עתיד התפתחות ראייתך באופן אישי ולשער מתי אצלך, אם בכלל, המספר יעצר. את יכולה לבקש מכל האופטומטריסטים שלך בהווה ובעבר את היסטורית המספרים שלך, ואולי כך לצייר גרף ולנסות לשער באופן גס מאוד את שעתיד לקרות.
    לגבי ניתוח רפרקטיבי להסרת משקפיים, כל עוד המספר שלך איננו יציב, אינך מועמדת מתאימה לניתוח כזה, גם אם היה לך עובי קרנית מתאים.
    אם וכאשר יעצר המספר, את מוזמנת לשוב לבדיקת התאמה לניתוח רפרקטיבי. ייתכן שכאשר המספר שלך יתייצב, יהיו מכשירים הרבה יותר "חסכוניים" ברקמת קרנית מהקיימים היום, ואולי תתאימי לניתוח לייזר להסרת משקפיים. במידה ולא, עדיין יהיו לך סיכויים גבוהים מאוד להתאים לניתוח השתלת עדשה.
    בהתייחס למספרים שלך, רצוי לעבור בדיקה אצל רופא עיניים הכוללת הרחבת אישונים אחת לחצי שנה, וזאת כדי לשלול חס וחלילה קרעים ברשתית. כשהריון ולידה יהיו רלוונטים מבחינתך, תצטרכי שוב לעבור בדיקת הכוללת הרחבת אישונים אצל רופא עיניים, וזאת על מנת להחליט האם לידה רגילה היא אופציה טובה מבחינתך, או שמא ניתוח קיסרי עדיף (קיים חשש שהלחץ והמאמץ שבלידה טבעית יפגעו בעיניים עם מספרים גבוהים).
    בנוגע לנזקי מחשב, קשיים מול מחשב ותסמונות ראייה שונות הקשורות בעבודה מול מחשב, גובה המספרים שלך לא ממש רלוונטי לעניין ואת ככל האדם.

מאחלת לך יציבות מספרית, ראייה טובה ושבוע טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך המון!

א
    06/04/2013

שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו