מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מספר 7 בשתי העיניים,יש כמה שאלושירה09/04/2013
שלום רב,
אני בחורה בת 25, מכיתה ב' עם משקפי ראייה,
כמעט ולא שמה עדשות.
העבודה שלי מצריכה עבודה במחשב , אני משתדלת לא להסתכל יותר מידי במחשב אם למשל אני בשיחה עם לקוח , ומרחיקה את המסך ככל שניתן.
לעיתים רחוקות אני קמה מהמחשב בעבודה ויש לי מין כאבי ראש ואני רואה כאילו צל של העיניים שלי , עיגולים שחורים כאלה, צורת העיניים שלי בשחור, מה זה יכול להיות?
אני מספר 7 בשתי העיניים , לא רואה מרחוק ורק אם ממש אקריב לעיניים , כ5 ס"מ אז אראה טוב.
חשוב לי לציין כי אצלנו במשפחה הקטנה והגדולה ברוך ה' אין אנשים עם משקפי ראיה אולי רק המבוגרים חלקם עם משקפי קריאה, אבא שלי עם משקפי קריאה ואמא שלי ברוך ה' ללא משקפיים בלי העין הרע,ואחי האמצעי(בן 31) היה לו מספר 3 לדעתי , עשה ניתוח לייזר וברוך ה' הכל תקין .
שאלותיי הן:
1.מדוע דווקא לי גדל המספר ככה למימד גבוהה?אולי בגלל שכל הזמן היתי עם משקפיים וכמעט לא היתי בלי ? היתי בשני מכוני עיניים ושנייהם אמרו שאני יכולה לעבור את הניתוח לייזר אבל עדיין מפחדת .
2. האם זה נכון שבגיל 25 המספר מפסיק לגדול?
3.לעיתים רחוקות אני קמה מהמחשב בעבודה ויש לי מין כאבי ראש ואני רואה כאילו צל של העיניים שלי , עיגולים שחורים כאלה, צורת העיניים שלי בשחור, מה זה יכול להיות?
4. מה אני יכולה לעשות כדי שבריאות עיניי תיהיה תקינה ? אם זה מבחינת תזונה למשל?
5. אחי הבכור(בן 32) עם משקפיים אך מספר קטן(3 בערך) ואני רואה שלפעמים הוא מסתכל על מים , ועל השמיים הוא אומר שיש סגולה לכך , הוא קורא ספרים ללא משקפיים, מקריב את הספר ממש קרוב לעיניים וקורא עם העיניים מימין לשמאל .האם יש סגולה לכך? האם באמת צריך להיות לפעמים ללא במשקפיים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מספר 7 בשתי העיניים,יש כמה שאלו - תגובה
איציק שבח10/04/20131. להתפתחות קוצר ראייה , ישנם מספר גורמים ולא רק גנטיקה. אם כי לגורם הגנטי יש השפעה גדולה.
2. בגיל 25 המספר יכול לעלות אבל בקצב הרבה יותר איטי מאשר בגיל הנעורים.
3. כמובן שאת זקוקה לערוך בדיקת עיניים, אבל לדעתי אם תנמיכי את עוצמת האור של המסך ותסדרי זווית יותר נוחה שלו, התופעה תקטן משמעותית.
4.השיטות להורדת משקפיים ע"י תרגילים וסגולות הינן שיטות מוגבלות ביותר ולא מוכחות כיעילות, עד כמה שידוע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)