מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התאמת משקפייםרון אמיר17/03/2008
1. אני מרכיב משקפיים שמרשמם:
R -7 diopt -3.5 cyl
L -8 diopt -4 cyl .
2. לאחרונה נשברה העדשה השמאלית. כשניגשתי לאופטומטריסט להזמין עדשה הוא מצא בבדיקה מרשם:
R-7.5 diopt -4 cyl
L -9 diopt -4 cyl
3. האופטומטריסט המליץ על משקפיים מולטיפוקליות עם תיקון ראיה מלא לראיה למרחק בשתי העיניים או לחליפין תיקון מלא בעיין החזקה ותיקון חלקי בעיין החלשה.
4. מאידך, רופא העיניים אליו ניגשתי ליעוץ בעקבות המלצת האופטומטריסט, המליץ לא לעשות עדשות מולטיפוקליות בשל ההבדל הגדול יחסית במספרים בין העיניים, דבר העלול לגרום סחרחורות וכאבי ראש, אם נעשה תיקון מלא בשתי העיניים.
לחליפין, הוא המליץ להשאר עם עדשות חד מוקדיות להשאיר את עדשת ימין במשקפיים ללא שינוי לצורך ראייה למרחק. גם את עדשת ימין הוא המליץ להזמין במרשם זהה לזו שנשברה, ללא תיקון מלא, לצורך ראיה מקרוב.
5. עומדות לפני שלוש אופציות:להשאר במשקפיים חד מוקדיות ע"פ המלצת רופא העיניים או לעבור למולטיפוקל עם תיקון מלא או חלקי על פי המלצת האופטומטריסט. מה לדעתכם עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חד מוקדיים או מולטיפוקליים
אבי עזרא18/03/2008ראשית לא ציינת את גילך ומקצועך וכדאי היה לדעת לאיזה חדויות ראייה הגעת במשקפייך הקודמים בעיקר לקריאה מקרוב.לגבי דעתו של הרופא ביחס להפרש המספריים בין העיניים,הרי שניתן להתגבר על כך בקלות ולפי תיאורך האופטומטריסט שלך יודע על מה הוא מדבר כאשר הוא מציע לך הצעה הוגנת במרשם הפשרה בו נמצאת גם במשקפיך הקודמים. מרשם זה קרוי "מונוויזן" בו עין אחת רואה חד יותר למרחק אך מתקשה לקרוא מקרוב,בעוד העין השנייה רואה טוב יותר וגדול יותר מקרוב אך מתקשה במרחק. בסה"כ המוח מקבל שתי תמונות משתי מצלמות ומבצע מיזוג בין שתיהן כך שאינך צריך לחשוב על כך. רק אם תבודד בין העיניים ע"י סגירת כל אחת מהן בנפרד תוכל לחוש בהבדלים,אולם כאשר שתי העיניים פתוחות במצב טבעי לא תחוש הבדל משום שהמוח שלך כבר היה רגיל לכך במשקפיים הקודמים.
יחד עם זאת הצעתו של האופטומטריסט שלך למולטיפוקאל תיתן מענה מושלם ועדיף, גם אם נתעלם מההפרש הכספי הקיים כאן, אזי אני נוטה לקבל את דעתו של האופטומטריסט שלך ולאו דווקא את חוות דעתו של הרופא. אם בכל זאת השיקול הכלכלי משחק תפקיד משמעותי בקבלת ההחלטה, חזור לאופטיקה בקש מהאופטומטריסט שידגים לך באמצעות עדשות מגע או משקפיים (בשילוב עדשות מגע) את כל ההבדלים והאופציות הקיימות עבורך,וכך תקבל החלטה מתאימה והכל תוך שיקול של עלות מול תועלת. אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחד מוקדיות או מולטיפוקליות
רון אמיר20/03/2008אבי תודה על התשובה,
1. לשאלתך, אני בן 46 ועוסק גם בפיזיותרפיה וגם במחקר ביולוגי בנוירופיזיולוגיה. עם המשקפיים לא הרגשתי בעיה בקריאה או בראיה מקרוב. הבעיה היתה ראיה מרחוק.
2. יש נקודה שאני לא לגמרי מבין. היתרון במשקפיים מולטיפוקליות הוא האפשרות בכל עדשה לאפשר ראיה מתוקנת לכל טווח המרחקים. אם התיקון במשקפיים מולטיפוקליות נעשה באחת העיניים באופן חלקי הראיה למרחוק בעיין זו לא תהיה אופטימלית כדי לאפשר ראיה מקרוב באותה עיין. אם כך, מה התועלת ברב מוקדיות. אני בעצם מקבל ראיית מונוויז'ן אותה אני יכול לקבל גם בעדשות חד מוקדיות בצורה דומה, קרי על ידי תיקון לא מלא של הראיה למרחוק באחת העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)