מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרשם שגוי למשקפיםאירנה22/05/2013
אני בת 26 מרכיבה משקפים במספר גבוה של (-) למעלה מ 12 שנה, פניתי לאופטימטריסט ותיק בעירי על מנת לקבל מרשם למשקפים, שילמתי עבור הבדיקה והמרשם 100 שקלים, בבדיקה עלה כי מלבד המספר שגדל יש לי צורך גם בהוספת צילינדר. את המשקפיים רכשתי במקום אחר על בסיס המרשם שקיבלת לאחר הבדיקה (רשת שנמצאת בקניונים ומספקת מסגרת ועדשות במחיר סביר). קיבלתי את המשקפיים ואני מרגישה כי אינן מתאימות לי, הבעיה בעיקר בשולי המשקף כאשר הקירות נראים עגולים ומעוותים. מי האחראי להחלפת העדשות (בהנחה כי העדשות תואמות למרשם) האופטימטריסט שסיפק את המרשם השגוי או הרשת בה בוצעה הרכישה של העדשות בפועל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם שגוי למשקפים - תגובה
דודו ראובן23/05/2013אירנה שלום,
משקפיים הם מוצר מורכב.
מעבר למרשם הבסיסי ישנם עוד גורמים שעלולים להשפיע ולגרום לך לאי נוחות.
זוית המשקפים לפנים , זווית התעגלות המשקפיים סביב הפנים, שטח העדשה , האם העדשה היא אספרית או ספרית (כן יש אופציות כאלו..).
במספרים גבוהים ההשפעה של כל גורם גדולה יותר.
שימוש במרשם ממקום אחד והרכבה במקום אחר לגיטימית אולם עלולים להיות מקרים בו הצרכן נופל בין הכיסאות.
כאשר הכל נעשה במקום אחד אני מניח שנושאים כאלה נפתרים בקלות רבה יותר.
צר לי שבמקרה זה ישנה אי בהירות לגבי האחריות.
אין , למיטב ידיעתי ,כרגע חוק מוסדר במדינה לגבי הנושא - לא במשקפיים ולא בעדשות מגע.
ריבוי אתרי האינטרנט והדוכנים שהחלו למכור משקפיים ללא אופטומטריסט גדל לאחרונה ואשמח אם הנושא יוסדר במלואו לטובת הצרכן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
אירנה23/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו המקרה קרה לי
בר24/06/2013היי אירנה,
היכן ביצעת את הבדיקה ראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)