אסטיגמציה גבוהה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטיגמציה גבוהה
    רז
    11/07/2013

שלום ד"ר,
    אימא שלי (בת 52) הייתה אצל אופטומטריסט אתמול והוא אמר שיש לה צילינדר בעין אחד 3 ועין השני 2.5 ואמר שיש בעין עם ה3 נזק. אמא שלי נכנסה למצב דיכאון ובוכה. הוא אמר שיתן לה משקפיים רחוק ואחד לקרוב. ואם זה הכל יהיה בסדר. מה צילינדרים האלה מרמזים על איזה שהם מחלות?
    האם אופטומטריסטים בודקים אם יש איזה שהיא מחלה?
    האם אם היא לא תשים את המשקפיים באופן מתמיד, העין שלה תתדרדר?
    בבקשה תעזור לנו מה הנזקים אם היא לא תשים משקפיים?
    חשוב לי לציין שבגיל 20 היו לאימא שלי צילינדר 0.75 ולפני שנה עלה ל 1.5 ועכשיו 2.5
    תודה רבה על כל עזרה
    רז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטיגמציה גבוהה

הוספת תגובה

• אסטיגמציה גבוהה - תגובה

דודו ראובן
    11/07/2013

רז שלום,

זה פורום עם אופטומטריסטים כך שאני לא דוקטור .
    ישנם פורומים של רופאי עיניים. אבל אנסה לעזור..

לעינין לגופו- בחלק מהמקרים בהם נבדקת הראיה ואי אפשר להגיע עם העין לחדות גבוהה ישנן סיבות פתולוגיות אחרות לחוסר החדות- זאת אומרת שגם עם תיקון מקסימלי העין לא מגיעה לחדות גבוהה.

במקרה כזה כדאי (במקביל לשנוי המשקפיים ) לבצע בדיקה אצל רופא העיניים- על מנת לוודא שאין בעיה רפואית שמפריעה לחדות.
    לא צריך להיבהל- לעיתים מדובר בעין עצלה , נפוץ מאוד , ואז עין אחת מפצה על השניה.
    או בבעיה קלה אחרת.
    כך שברוב המקרים הכל בסדר - תרגיע את אמא..
    בכל מקרה מה שחשוב זה שהמשקפיים ישפרו את הראיה לרמה טובה ככל האפשר ויהיו נוחים ופונקציונליים.
    כמו כן להגיע לביקורת שגרתית לרופא ( לעיתים אפשר לבקש מהאופטומטריסט מכתב פירוט של הממצאים במשקפיים )
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו