עין מציקה לאחר הסרת עדשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עין מציקה לאחר הסרת עדשה
    עידן
    08/09/2013

שלום,

אני בן 29, משתמש בעדשות מגע רכות כ-15 שנים, כמעט ומעולם לא נתקלתי בבעיות. לאחרונה התחילה תופעה מטרידה בעין שמאל, כשזמן מה לאחר הרכבת העדשות אני מתחיל להרגיש שבכל מצמוץ העדשה זזה ממקומה ולא מונחת בעין היטב. כשזה קורה בדר"כ אני מסיר את העדשה, ומיד לאחר חש בתחושת הצקה חזקה מאוד בעין, דווקא לאחר הסרת העדשה. בזמן שהעדשה בעין אין תחושת הצקה חוץ מתזוזה של העדשה בכל מצמוץ. לפני שאני ניגש לרופא עיניים / אופטומטריסט, הייתי בבקשה רוצה לדעת מה יכול לגרום לתופעה המוזרה הזו?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עין מציקה לאחר הסרת עדשה

הוספת תגובה

• עין מציקה לאחר הסרת עדשה - תגובה

סטפני ישראלי
    09/09/2013

עידן שלום,
    הסימפטומים שאתה מתאר מתאימים לדלקת לחמית אלרגית שהגורם העיקרי הוא משימוש ממושך בעדשות מגע כתוצאה מהחיכוך הממושך של העפעף על עדשה לא נקייה.
    הלחמית של העפעף העליון מפתח תגובה אוטואימונית ומפתח פפילות.
    הפפילות האלה מושכות את העדשה בכל מצמוץ, לכן אתה מרגיש שהעדשה זזה הרבה ואינה יושבת במקום.
    כאשר העדשה מורכבת בעין היא משמשת כעין תחבושת שמפרידה בין הפפילות האלו לעין. ברגע שאתה מסיר את העדשות, החיכוך המכאני של הפפילות האלה עם העין גורמת לכאב.
    קודם כל, הייתי ממליצה לעשות הפסקה עם הרכבת עדשות מגע, ושנית לגשת לאופטומטריסט לאבחון ובמידת הצורך יפנה אותך לרופא עיניים אם עוצמת הדלקת ידרוש טיפול תרופתי.
    הטיפול הוא בהתאם לדרגת הדלקת. יכול להיות שמספיק לעבור לתמיסה שמנקה יותר טוב את העדשות , או לעבור לעדשות עם תדירות החלפה גבוהה יותר או עדשות בעלת חומרים שונים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

עידן
    09/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו