משקפי מולטיפוקל-שאלה והתלבטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקפי מולטיפוקל-שאלה והתלבטות
    דורון
    06/11/2013

שלום לרופאי הפורום
    לפני כש 3 שבועות בבדיקת ראיה אצל אופטמטריסט קבעו שכדאי לעבור למשקפי מולטיפוקל (ברוחק ראיה יש לי -5 בשני העיניים)במצב הנוכחי לפני החלפת המשקפיים - כאשר אני קורא- או שמוריד את המשקפיים ואז רואה ממרחק של כ 25 -30 ס"מ , אפשרות שנייה שאני נשאר עם המשקפיים ואז מרחיק את הכתוב לכ 40 ס"מ (פלאפון או ספר.
    הציעו לי עד 3 חודשי ניסיון - במידה ולא אסתגל או יהיה מרוצה אוכל לשנות למשקפי ראיה רגילות למרחק בלבד ולקבל זיכוי.
    כעת אני עם המקפיים החדשות מולטיפוקל - לא מרגיש נח -בעת נהיגה או ראיה למרחק מספיק שהזזתי את הראש מעט בזוית מעלה או מטה אז ראים מטושטש. כנ" לצדדים.
    בנוסף המספר לרוחק לפי הבדיקה רואה יותר חד עם -5.25 אך בכל זאת הומלץ להישאר עם -5. האם זה בסדר ?

והאם לאור הנ"ל כדאי להחזיר למשקפיים רגילות כי בשורה התחתונה אני רואה מקרוב יותר טוב ללא משקפיים.
    האם לא יכול בנוסף להיגרם נזק במידה וממשיכים עם המולטי?
    נ.ב - כנ"ל למשקפי שמש עם ראייה - גם אותם עשו לי עם עדשות מולטיפוקל.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משקפי מולטיפוקל-שאלה והתלבטות - תגובה

דודו ראובן
    06/11/2013

שלום,

זמן הסתגלות ממוצע למשקפי מולטיפוקל תקינים - 14 יום
    אם לא עברו אז רצוי שתנסה. יש אנשים שזקוקים לשלושה עד ארבעה שבועות.

מטרת המולטיפוקל אצל אנשים שקוראים טוב בלי משקפים היא להקטין ולמזער את הצורך בהסרת המשקפיים.

כך שאין כאן שאלה של חייב או לא חייב אלא בסוג פיתרון ופרקטיות

מקווה שעזרתי
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפי מולטיפוקל-שאלה והתלבטות - תגובה

איציק שבח
    06/11/2013

שלום,
    אם להפריד בין הבעיות שאתה מרגיש,
    אזי, לגבי ההרגשה , זו הסתגלות נורמלית סביר להניח שאחרי כמה ימי הרכבה אתה תתרגל.

לגבי המספר לרחוק, יש הרבה שיקולים במתן רבע יותר או פחות , בסופו של דבר אם אתה מרגיש שאתה רואה טוב ומגיע לחדות טובה עם המספר היותר נמוך, עדיף לא להעלות.

לגבי ההסרה של המשקפיים לקרוב, זה נכון שאתה יכול לראות הכי טוב מקרוב ללא עזרת המשקפיים אבל אל תשכח שאתה צריך לקרב את חומר הקריאה ובנוסף לא תמיד נוח להסיר ולהרכיב את המשקפיים ולא תמיד הידיים פנויות לכך. גם כיום שכשאתה מרחיק את חומר הקריאה ויכול לקורוא זה רק מצב זמני כי בשלב מסויים גם הרחקת חומר הקריאה לא יועיל.

עצתי לך, שבשבילך תנסה בכל מאודך להסתגל ל מולטיפוקל אין דבר נוח ממנו כשמתרגלים אליו.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו