מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפי מולטיפוקל-שאלה והתלבטותדורון06/11/2013
שלום לרופאי הפורום
לפני כש 3 שבועות בבדיקת ראיה אצל אופטמטריסט קבעו שכדאי לעבור למשקפי מולטיפוקל (ברוחק ראיה יש לי -5 בשני העיניים)במצב הנוכחי לפני החלפת המשקפיים - כאשר אני קורא- או שמוריד את המשקפיים ואז רואה ממרחק של כ 25 -30 ס"מ , אפשרות שנייה שאני נשאר עם המשקפיים ואז מרחיק את הכתוב לכ 40 ס"מ (פלאפון או ספר.
הציעו לי עד 3 חודשי ניסיון - במידה ולא אסתגל או יהיה מרוצה אוכל לשנות למשקפי ראיה רגילות למרחק בלבד ולקבל זיכוי.
כעת אני עם המקפיים החדשות מולטיפוקל - לא מרגיש נח -בעת נהיגה או ראיה למרחק מספיק שהזזתי את הראש מעט בזוית מעלה או מטה אז ראים מטושטש. כנ" לצדדים.
בנוסף המספר לרוחק לפי הבדיקה רואה יותר חד עם -5.25 אך בכל זאת הומלץ להישאר עם -5. האם זה בסדר ?
והאם לאור הנ"ל כדאי להחזיר למשקפיים רגילות כי בשורה התחתונה אני רואה מקרוב יותר טוב ללא משקפיים.
האם לא יכול בנוסף להיגרם נזק במידה וממשיכים עם המולטי?
נ.ב - כנ"ל למשקפי שמש עם ראייה - גם אותם עשו לי עם עדשות מולטיפוקל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי מולטיפוקל-שאלה והתלבטות - תגובה
דודו ראובן06/11/2013שלום,
זמן הסתגלות ממוצע למשקפי מולטיפוקל תקינים - 14 יום
אם לא עברו אז רצוי שתנסה. יש אנשים שזקוקים לשלושה עד ארבעה שבועות.
מטרת המולטיפוקל אצל אנשים שקוראים טוב בלי משקפים היא להקטין ולמזער את הצורך בהסרת המשקפיים.
כך שאין כאן שאלה של חייב או לא חייב אלא בסוג פיתרון ופרקטיות
מקווה שעזרתי
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפי מולטיפוקל-שאלה והתלבטות - תגובה
איציק שבח06/11/2013שלום,
אם להפריד בין הבעיות שאתה מרגיש,
אזי, לגבי ההרגשה , זו הסתגלות נורמלית סביר להניח שאחרי כמה ימי הרכבה אתה תתרגל.
לגבי המספר לרחוק, יש הרבה שיקולים במתן רבע יותר או פחות , בסופו של דבר אם אתה מרגיש שאתה רואה טוב ומגיע לחדות טובה עם המספר היותר נמוך, עדיף לא להעלות.
לגבי ההסרה של המשקפיים לקרוב, זה נכון שאתה יכול לראות הכי טוב מקרוב ללא עזרת המשקפיים אבל אל תשכח שאתה צריך לקרב את חומר הקריאה ובנוסף לא תמיד נוח להסיר ולהרכיב את המשקפיים ולא תמיד הידיים פנויות לכך. גם כיום שכשאתה מרחיק את חומר הקריאה ויכול לקורוא זה רק מצב זמני כי בשלב מסויים גם הרחקת חומר הקריאה לא יועיל.
עצתי לך, שבשבילך תנסה בכל מאודך להסתגל ל מולטיפוקל אין דבר נוח ממנו כשמתרגלים אליו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)