עדשות פלסטיק באינדקס 1.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדשות פלסטיק באינדקס 1.5
    אוריה
    07/11/2013

שנים רבות אני מרכיב משקפיים עם עדשות מזכוכית (D = -3.5, Cyl = 1.5) ורציתי לעבור לעדשות פלסטיק, בעיקר בגלל משקלן הנמוך.
    מכיוון שהייתי מודע לבעיית העיוות הכרומטי הנפוץ יותר בעדשות הפלסטיק למיניהן (יחסית לזכוכית), הציע לי האופטיקאי עדשות פלסטיק באינדקס 1.5 שאמורות להיות בעלות ערך Abbe גבוה יחסית, בדומה לזכוכית.

להפתעתי, אני חווה בעדשות שקיבלתי עיוותים כרומטיים חריפים. כבר בהסטת המבט ימינה או שמאלה בכמה עשרות מעלות ממרכז העדשה ישנו טשטוש של "ראייה כפולה" (בעייתי במיוחד מול מסך מחשב) שמתעצם בהסטה בזווית גבוהה גם לצביעה מפריעה מאד. ישנה בעיה דומה אך פחות חריפה בהסתכלות למטה, לקריאה.
    לכאורה עדשות בעלות ערך Abbe נמוך...

ניסיתי לבדוק במשקפיים של חבר שיש לו משקפיים ללא מסגרת עם מספר מאד דומה לשלי, עם עדשות באינדקס 1.6 (ערך Abbe של +40?), ושם העיוות הכרומטי היה מזערי יחסית ל-1.5 שלי...

פניתי לאופטיקאי כדי לברר איך זה יכול להיות.
    הוא טוען שהעדשות 1.5 שהוא נתן לי עשויות כנראה מ-CR-39 בעל ערך Abbe של 58, בדומה לזכוכית, ובעצם אין לו הסבר לתופעה.

אני סבור שיש לו טעות והעדשות שהוא נתן לי אינן עשויות מ-CR-39 אלא מחומר אחר, בעל ערך Abbe נמוך.

מי צודק? היכן טמון ההסבר לתופעה?
    איזה עדשת פלסטיק תיתן עיוות כרומטי מינימלי?

תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדשות פלסטיק באינדקס 1.5

הוספת תגובה

• עדשות פלסטיק באינדקס 1.5 - תגובה

איציק שבח
    07/11/2013

ה abbe הגבוה הוא לא חזות הכל.
    המבנה הא-ספרי של עדשה באינדקס 1.6 גורם לפחות עיוות בצדדים.
    לכן, תוכל להזמין עד 1.5 בייצור מיוחד ( ובעלות נוספת ) בעלת מבנה א-ספרי כשל אופיין של עדשות ה-1.6.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק הבהרה קטנה נוספת...

אוריה
    07/11/2013

תודה על התשובה המהירה!

אני רוצה לראות אם הבנתי נכון...
    1. האם לעדשת פלסטיק (ספרית) באינדקס 1.5 תמיד יהיו יותר עיוותים צדדיים\כרומטיים לעומת זכוכית (ספרית) באינדקס 1.5, למרות ערך ה-Abbe הלכאורה כמעט זהה?
    2. האם עדשת פלסטיק א-ספרית באינדקס 1.5 תמיד תהיה עם פחות עיוותים צדדיים\כרומטיים מעדשת פלסטיק א-ספרית באינדקס 1.6, או שזה לא בהכרח נכון, בגלל סוגי הפלסטיק השונים של שתי העדשות?

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק הבהרה קטנה נוספת... - תגובה

איציק שבח
    07/11/2013

לגבי 1. כאמור, הabbe מתייחס בעיקר למרכז העדשה ולחומר גלם כפי שהוא מעביר אור.
    הליטוש השונה מביא את העדשה לתוצאות שונות.
    צריך לדעת שבליטוש הכי טוב לכל חומר גלם יש יתרונות וחסרונות. כך שלעיתים עם הליטוש המיטבי לא תקבל תוצאה טובה יותר בפלסטיק מאשר בזכוכית, בהתייחס לעיוותים ספיציפיים.

2. באופן כללי ככל שהאינדקס יותר גבוה הוא יותר בעייתי. עדשה 1.5 בליטוש טוב יכולה להיות טובה יותר מה 1.6 באותו ליטוש.
    את האינדקסים הגבוהים מייצרים מלכתחילה במדף עם ליטוש אספרי במיוחד בגלל העיוותים שלהם בעיקר בצדדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו