מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השוואה בין שתי חוות דעת שונותמעיין18/11/2013
שלום לך, אני מרכיבה משקפי ראיה למרחק מזה 25 שנים. כיום אני בת 38. מזה כשנה חשה אי נוחות בראיה ועם המשקפיים. מסירה ומחזירה אותם רוב שעות היום, מתקשה להיות איתם בבית או במשרד (אני לא עובדת הרבה עם מחשב) עייפות בעיניים. בדיקת ראיה אצל רופא יצאה תקינה. הופנתי על ידו לאופטומטריסט של קופת חולים שמצא ירידה של רבע במספר (עין ימין -1.25 ו-0.5 צילנדר, עין שמאל /1.0, צילנדר -0.5) ומכיוון שאני עושה תיקון יתר, העיניים מתאמצות וכואבות ולא נוח לי עם המשקפיים. כאשר הלכתי לחנות המשקפיים, האופטומטריסטית שלהם אמרה כי אין שינוי במספר של עין ימין (כלומר -1.5 ויש שינוי בצילנדר -0.25) והקושי שלי נובע מהשריטות שעל עדשת המשקפיים. וכי מספר זה מאפשר לי את הראיה הכי טובה.
אני לא יודעת מה לעשות, שכן מדובר בכסף רב עבורי ובעיקר בדבר שכל כך חשוב לתפקוד. שכן אני רוצה להיות מסוגלת להשתמש במשקפיים לא רק לנהיגה, אלא גם במסדרונות המשרד וגם בטאטוא הבית וכו'.
אותה לדעתך.
הלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השוואה בין שתי חוות דעת שונות - תגובה
סטפני ישראלי19/11/2013מעיין שלום,
יכולים להיות שינויים קטנים בין בדיקות שונות, כיוון שאופטומטריה אינה מדע מדויק, ויש גם עיניין של שיקול דעת במתן מרשם.
את יכולה לגשת לאופטומטריסט שלך לבדיקה חוזרת ולבקש לראות עם איזה מרשם את רואה טוב יותר.
בנוסף, בד"כ נותנים אחריות על הבדיקה, ואני מאמינה שאם תהיה בעיה יבדקו אותך שוב, וישנו מה שצריך אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)