מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחירת עדשת משקפיים לפלוסים וצילינדרקטרינה27/11/2013
שלום,
יש לי רוחק ראיה כ4+ בעין אחת וכ3.75+ באחרת, ואסטיגמציה כ1.5 (אם אינני טועה)
התעניינתי ברכישת מסגרת משקפיים טיטניום, בצורה עגולה וקטנה.
מדידת מרחק בן האישונים הראתה שהמוקד נמצא בקירוב רב למרכז העדשה. לפיכך הוסבר שמסגרת כזו תאפשר תוצאה יפה בעובי העדשה, אפילו שהיא ממתכת דקה, ועדינה למראה.
אולם חוות הדעת שקיבלתי לגבי העדשות עצמן היו שונות ביותר:
יש שהמליצו על עדשת ייצור - בחירת קוטר עדשה 50/45 מ"מ. מובן שהעלות גבוהה, אך גם נתקלתי בפערי מחירים עצומים: בין 1500 לעדשה אחת (רודנשטוק), ל-1500 לזוג עדשות (לא שאלתי איזה חברה). מה פשר ההבדל?
יש שטענו שעדשת מדף 60 מ"מ בהחלט מספיקה בגלל הגודל הקטן והעגול של המסגרת. גם כאן המחירים היו מבלבלים: לאינדקס 1.6 עלות 300 לזוג עדשות עד 500 לעדשה אחת בלבד. איך אדע לקבוע מתי המחיר הוא אובייקטיבי (לעומת שיקולי מכירה...). האם יש חומר שכדאי לדרוש? ציפויים שהם סתם תרגיל שיווקי? והאם כדאי לשקול עדשת ייצור?
התוצאה האסתטית חשובה לי אך אינני רוצה ללכת שולל ולבצע רכישה לא מושכלת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת עדשת משקפיים לפלוסים וצילינדר - תגובה
איציק שבח27/11/2013קטרינה שלום.
המצב אכן מבלבל ולעיתים לנו כאופטומטריסטים ישנם שיקולים...
בכל אופן, באופן יחסי המרשם שלך אינו גבוה מדי מה שאומר שמבחינת עובי ההבדלים בין עדשה רגילה בייצור לבין 1.6 בקוטר 60, לדוגמה , יהיו דקים מאוד.
לכן כל עדשה שתוסיף נופך של דקות תהווה בחירה טובה.
הייתי שם דגש דווקא על האינדקס של העדשה ( 1.6, 1.5 )...
בעדשה עם אינדקס גבוה יותר העין תיראה בגודל יותר טבעי, שזה, לטעמי, קצת יותר חשוב מדיקוק של עשירית מילימטר נוספת...
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת עדשת משקפיים לפלוסים וצילינדר
קטרינה27/11/2013איציק תודה על תשובתך,
כתבת שההבדל בין עדשת ייצור למדף יהיה קטן, ועם זאת לכוון לשיטה שתביא לעדשה דקה יותר.
אם אני מבינה נכון- ההבדל זניח במקרה זה? לכן לוותר על עדשת ייצור?
לגבי האינדקס- 1.6 זו ההמלצה הרוווחת. האם אתה מסכים? הוסבר לי ש1.67 הרבה יותר יקר ולא מצדיק את ההבדל מ1.6.
תודה רבה שוב,
קטרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת עדשת משקפיים לפלוסים וצילינדר - תגובה
איציק שבח27/11/2013נכון. תוכלי לקחת עדשה בקוטר נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)