קשיי ראיה למרחק בשעות הערב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי ראיה למרחק בשעות הערב
    ימית
    06/07/2014

שלום,
    לפני כחצי שנה נתקלתי בקושי רב לנהוג בשעות הערב והלילה,
    הקושי העיקרי היה סינוור מאוד קשה של עיניי מאורות הדרך (רמזורים/ תאורת הכביש/ אורות המכוניות שסביב וכדומה).
    לאחר בדיקת ראיה אצל רופא עיניי, הוא ראה לנכון שאני צריכה להרכיב משקפיים בעיקר בשעות הערב ורק למרחק (נמצא כי עיין ימין שלי בעלת מספר 0.75 ועין שמאל תקינה).

לאחר תקופה של הזנחה הלכתי לדוכן בקניון ועשיתי משקפיים על סמך המספרים שנתן לי הרופא (לאחר מס' שיחות עם אנשים שקרובים אלי התברר לי כי הייתי צריכה לערוך בדיקה אצל אופטימטריס).

השאלה שלי הן כאלה:

1. האם קיים פער בין בדיקה של רופא עיניים לבין בדיקת האופטימטריס ברוב המקרים?
    2. האם משקפיים שנועדו לראייה למרחק מטשטשות ראייה לקרוב? (אני מוצאת את עצמי מתקשה מאוד להתסכל על הרדיו או על לוח השעונים ברכב כאשר אני מרכיבה משקפיים).

תודה,
    ימית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשיי ראיה למרחק בשעות הערב - תגובה

דודו ראובן
    06/07/2014

היי ימית,

לצורך מתן תשובה- בת כמה את?
    בגילאים של 43+ בערך, מרשם לרחוק מפריע לעיתים לראיה לקרוב.

לגבי המרשם.
    הבעיה בד״כ היא מי אחראי כאשר הלקוח לא רואה טוב או לא נוח לו עם המשקפיים.
    כאשר הבדיקה במקום אחד והמשקפים ממקום אחר עלולה להיות בעיה ולא תמיד יש ללקוח כתובת לבעיה.
    במידה והונפק מרשם מתאים על ידי אופטומטריסט והמשקפים בוצעו בצורה מדויקת תוך התחשבות במסגרת , בצורת הישיבה יחסית לעינים ובמוקדים נכונים הרי אין בד״כ בעיה.

אם אחד מהסעיפים טופל בצורה לקוייה תהיה בעית הסתגלות למשקפיים ברמה כזו או אחרת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי ראיה למרחק בשעות הערב

ימית
    07/07/2014

היי
    בהמשך לתשבותך הנני בת 27,
    ואכן רופא העיניים נתן המרשם (עם המספר שהוא ממליץ), עם ההמלצה שלו הלכתי למקום שבו עושים משקפים, ללא התייעצות באופטימטריסט.
    ואני מתקשה לראות מקרוב איתם.
    האם המצלתך היא ללכת לאופטימטריסט עם המשקפיים ולראות ממה נובעת הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי ראיה למרחק בשעות הערב - תגובה

דודו ראובן
    07/07/2014

היי
    במידה והמשקפיים מפריעים אז יש לך שתי אפשרויות. לחזור לרופא או
    ללכת לבדיקה נוספת אצל אופטומטריסט
    זה אמור לפתור את נושא המרשם מחדש
    מההיבט הכספי אין לי עצה כי אם המשקפיים בוצעו נכון הרי שמי שהכין אותם לא אחראי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשי ראיה בשעות הערב

ימית
    07/07/2014

תודה רבה לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו