מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימנים אדומים על גשר האףיפעת עדיני25/04/2015
שלום למומחים,
אני מתלבטת מאוד ואשמח לדעתכם :
אני לפני רכישת משקפי אופיס לראשונה ולא הרכבתי משקפי קריאה קודם לכן.
שמתי לב שבהרכבת משקפי השמש שלי אני נשארת עם סימנים אדומים בולטים על גשר האף.
אני בת 48 ועור הפנים דק יחסית. איזה מסגרת עלולה ליצור יותר לחץ (בגלל משקל / מבנה ) על גשר האף? ובמידה וזה יקרה באיזו מסגרת ניתן יותר לשפר את האחיזה על האף ? האם מתכת (פלדת אל חלד או אלומיניום) או מסגרת פלסטיק ?
אני מוטרדת כיוון שמדובר על מחיר מסגרת וגם הסיכון להעביר את העדשות למסגרת חדשה במידה והבחירה לא תהיה מוצלחת...,
תודה מראש על תשובתכם, יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים אדומים על גשר האף - תגובה
דודו ראובן25/04/2015יפעת שלום,
השאלה חשובה. הנושא מהווה גורם רב משמעות ואכן ,ככל שהגיל עולה, העור מגיב בצורה שונה. העור דק יותר והמשקפיים עלולים לגרום ללחץ ולפצע.
באופן כללי רצוי שמישהו בעל נסיון רב יעזור לך.
יש שלושה מרכיבים:
2. משקל
2. חלוקת הלחץ על פני השטח
3. מיקום הלחץ
אם שלושתם תקינים אז הכל יסתדר בד״כ.
בכל מקרה מסגרת חדשה תגרום באופן טבעי חוסר נוחות בימים הראשונים. רצוי לכוון שוב אצל האופטיקטי עד להתאמה נוחה.
במידה ונוצר פצע קל או נקודת מגע מציקה אז רצוי להחליף משקפיים לזוג ישן יותר לכמה ימים.
המקום יבריא וכאשר תעברי שוב למשקפיים החדשים הגירוי יפסיק בד״כ.
כמו נעל חדשה. הפעמים הראשונות לא נוחות . הפסקה של כמה ימים וחזרה לנעל החדשה ופתאום זה לא מציק יותר.
קיימים היום כמה יצרנים שמתמחים במסגרות קלילות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)