מריחה בראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מריחה בראייה
    דונה
    01/05/2008

אני מתהדרת במשקפי ראייה כבר כמעט 10 שנים, בזמן האחרון הרגשתי שלא בנח עם המשקפיים והלכתי לבדיקה אצל אופטימטריס.

הוא טען שאין שום בעיה עם המשקפיים, ושהם מתאימים לי, ולמרות זאת אמרתי לו שאני רואה קצת מרוח גם עם המשקפיים.
    הוא אמר שלדעתו מדובר בסוג של טראומה שעברתי ומשפיעה על הראייה.
    (לפני כשנתיים עברתי טראומה ומאז אני מטופלת בסרוקסט- כדורים נגד דיכאון).

הוא הוסיף ואמר שאלו יכולות להיות תופעות לוואי של התרופה, ושאין פתרון ממשי.

רציתי לשאול אם זה הגיוני, ואם יש משהו שיכול להקל עליי.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מריחה בראייה

הוספת תגובה

• מריחה בראייה

אבי עזרא
    02/05/2008

לא מספיק ברור מהי אותה "מריחה", האם זהו טשטוש אשר חולף או קבוע? במידה ומרשם המשקפיים שלך הוא בפלוסים יתכן ויש "אברציה " בעדשה ואולי גם הציפוי לא ממש תקין אולי ישן,אך אני נוטה להניח שאת הדברים האלה האופטומטריסט שלך בדק ולכן כדאי לבדוק רשתית במידה ומדובר בקוצר ראייה גבוה (מעל 6.00-) וכמובן שיש להתייחס לאותה טראומה /חבלה האם היא בעין אחת או שתיים. בכל מקרה יש לעשות סריקת קרנית במכשיר טופוגרפיה גם למשטח הקידמי של הקרנית וגם למשטח האחורי של הקרנית ובקיצור בדיקה מקיפה הכוללת גם את העדשה התוך עינית ורצוי לאמת את אותה "מריחה" האם היא קיימת גם אם עדשת מגע.אם הטראומה אינה בעיניים יתכן ואותה "מריחה" נובעת מיובש בעיניים כתופעת לוואי של התרופות המתבטאת כמריחה.
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריחה בראייה

דונה
    02/05/2008

כוונתי במריחה בראייה היא שכאשר אני מביטה על משהו שמוקרן בעזרת אור (אם זו טלוויזיה, צל, השתקפות של השמש, תמונות במקרן), הקצוות שלו נראים לי מרוחים.
    לא מדובר אצלי בקוצר ראיה גבוה, המידה בעיניים שלי שונה מאוד, אך בשניהם זה לא עולה על 3.5. (בערך).

חוששני שלא הסברתי את עצמי כראוי, הטראומה שדיברתי עליה היא לא טראומה שעברה על העיניים, אלא טראומה נפשית שבעקבותיה אני מטופלת בכדורים נוגדי דיכאון.

אשמח לשמוע אם יש לך עוד משהו להוסיף בעניין, ותודה בכל מקרה. =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו