מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפוי מתקלףאייל17/07/2015
שלום רב,
אני עם קוצר ראייה במספרים גבוהים (-6.5) בערך.
רכשתי בעבר משקפי שמש עם עדשות יצור 1.67 (המשקפיים היו קמורות), של חברת אסילור-אופטיפלס (המפעל בקיבוץ אושה). כיוון שמדובר בעדשות יצור ואינדקס גבוה המחיר היה בהתאם גבוה (קרוב ל2000 ש"ח).
העדשות הגיעו עם ציפוי "נס צביע", ואחריות של שנתיים. למרות שהקפדתי לא להשאיר את המשקפיים ברכב בחוץ, ולא נכנסתי איתם לסאונה וכו' כעבור שנה וחצי החל להתקלף הציפוי. בחברה החליפו את העדשות על חשבונם. הפעם הציפוי החזיק יותר זמן מעמד- אך התופעה חזרה שוב אחרי כ-3 שנים - התקלפות של הציפוי, עד כדי חוסר יכולת להשתמש במשקפיים היום.
כעת אני רוצה להזמין משקפי שמש עם עדשות חדשות ומעוניין להימנע מעוגמת נפש חוזרת בפעם שלישית....
במקום אחד הציעו לי "עדשות שמיר" עם אפשרןת של תוספת אופציונלית של ציפוי אנטירפלקס- אבל רק עם שנתיים אחריות על הציפויים.
במקום שני שוב הציעו לי עדשות של אסילור באומרם שאלו עדשות דווקא יותר איכותיות משמיר ומגיעות היום עם 3 שנים אחריות, ובאות בהכרח עם ציפוי אנטי רפלקס , לא נתון לבחירה עם אני רוצה או לא.
אני מעוניין לחסוך מעצמי את עוגמת הנפש של התקלפות הציפוי, בפעם השלישית.
אינני מבין בכלל מה חשיבות ציפוי אנטירפלקס במשקפי שמש שהרי בעדשות המקוריות הבאות עם המשקפיים יש רפלקציות ברורות מ-2 צידי העדשה, אז לא ברור לי מה הרעיון של האנטירפלקס.
1. אודה להסבר על חשיבות אנטירפלקס במשקפי שמש- האם זה באמת נחוץ או שכדי להימנע מהתקלפות הציפוי צריך להתעקש לרכוש עדשות ללא הציפוי הזה.
2. האם קיימות חברות אחרות שבהן תופעות אלו של קילופים פחות שכיחות/ ציפויים איכותיים יותר ומעניקות אחריות ארוכה יותר או לכל החיים? אודה לשמות.
3. האם הציפוי של הנס צביע הוא ציפוי נגד שריטות - ואולי הוא המקור לבעיה? כיוון שאני מקפיד על שמירת המשקפים בקופסא כשהם לא על העינים האם כדאי אולי לוותר עליו אם הוא ציפוי בעייתי?
4. האם ניתן לתקן ציפוי ממש מתקלף (להסירו לגמרי/לחדשו) או שחייבים להחליף את העדשות? במידה וזה אפשרי איפה עושים כזה דבר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי מתקלף - תגובה
איציק שבח19/07/20151. האנטירפלקס במספרים גבוהים (כשלך)נחוץ וחיוני לחדות הראייה, אל תוותר עליו.
2. החברות שמנית הן חברות טובות מהשורה הראשונה, למרות שישנם עוד חברות איכותיות.
3. הנס צביע הכרחי בתהליך הייצור של העדשה.
4. זה שסבלת מקילוף ציפוי , לא אומר שצריך לוותר עליו, פשוט במשקפי שמש קילוף ציפוי מורגש יותר ונראה יותר. בדרך כלל, מייצרים מחדש, לעיתים זה פשוט משתלם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)