מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילנדרבוקי07/11/2015
לאחרונה לאחר עשר שנים עברתי אופטומטריסט.מזה שנים לא החלפתי משקפים כי מספר נשאר. בדיקה אחרונה בצעתי לפני ארבע שנים דובר על להתחיל לחשוב על מולטיפוקל לקראת הפעם הבאה.
לבסוף החלטתי אצל האופטומטריסט החדש ללכת על 2. זוגות קריאה ולמרחק.סובל מגיל צעיר מקוצר ראיה מיופיה.
הבעיה שלי היא כזו אני זכרתי שיש לי צילינדר בשתי העינים לאחר בדיקה ראיתי את המספרים להכנה והיה נדמה לי שבעין אחת לא שמו צילינדר בשלב זה לא שתפתי בחששותוי וגם כשהגעתינ כבר הבייתה ועוד יכולתי לעצור הכנת משקף התלבטתי כי אמרתי אולי אני טועה.
בצעתי ברור מול אופטומטריסט קודם ואמר שיש צילינדר בשתי העינים.
בבדיקת המשקפים הישנות המכשיר אצל האופטומטריסט החדש מראה צילינדר רק בעין שמאל .
כשבאתי לאסוף את המשקפים שיתפתי את האופטומטריסט והוא אמר אין לך צילינדר בעין ימין הוא לא הציע לבדוק שוב הוא היה די בטוח בעצמו.
כשבצע את הבדיקה הידנית לא זוכר אם ניסה עם צילינדר בעין ימין אני יודע שהם שמים על עדשת הבדיקה עדשה שמחזיקים ביד וזו בדיקת הצילינדר.
הוא בקש ללכת שבועים עם המשקפים ובשום אופן לא לחזור לישנות הוא גם בצע בדיקת ראיה במקום עם הזוגות החדשים וראיתי טוב.
עבר שבוע וחש אי נוחות בעין ימין שבה אמור להיות צילינדר למרות שלדעתם לא היה לי בזוג הישן שהבאתי.
השאלה האם מכשיר אוטמטי יכול לפספס צילינדר למרות שבעין שמאל כן גילה?
האופטומטריסט העדן אמר שבמחשב כתוב שיש צילינדר בעין ימין האם יש מצב שהכינו לי את המשקפים פיספסו ולא שמו והאופטמוטריסט החדש צודק?
אני מתכוון להקשיב לו וללכת עם המשקפים שבועים מה לעשות אם עדין תהיה הרגשה של אי נוחות בעין ימין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילנדר - תגובה
איציק שבח07/11/2015צילינדר יכול להיות להשתנות במשך הזמן ויתכנו שינויים .
גם השינוי בצילינדר יכול לגרור תחושה של "מריחה" בשלב הראשון.
לכן, עצתי אליך, שתרכיב את המשקפיים בלי להתעמק באופי השינוי, כך יהיה לך יותר קל להתרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בוקי07/11/2015אציק לא ממש ענית לי ישירות על השאלות ששאלתי אז אשאל שוב יותר ממוקד.
אני יודע וזוכר שהיה לי צילנדר בעין ימין. האופטומטריסט הישן מאשר זאת אך בבדיקה של הזוג הישן אצל האופטומטריסט החדש במכשיר הוא לא רואה צילנדר בעין ימין.
אני נורא חושש שהלכתי עשר שנים עם צילנדר בעין ימין וכעת הורידו לי אותו והחששות שלי התחזקו כי באמת חש אי נוחות בעין ימין.
אז אני שוב שואל האם המכשיר שבדקו בו את הזוג משקפים הישן יכול לפספס צילנדר למרות שכן גילה צילנדר בעין שמאל או שהאופציה שאופטמוטריסט קודם רשם לי צילנדר אך שהכינו את המשקפים הכינו בלי ובעצם הלכתי עשר שנים בלי צילנדר בעין ימין מה פה יותר הגיוני.
שאלה נוספת האם בבדיקה ידנית של האופטומטריסט הוא תמיד בודק צילנדר גם אם הבדיקה של הזוג הישן מראה שאין צילנדר?
ושאלה אחרונה מה לעשות מפה והלאה אני מתכוון לפי הוראתו לנסות שבועים ואם עדין אהיה עם אי נוחות בעין ימין מה אז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
איציק שבח08/11/2015לשאלתך הראשונה, יותר הגיוני שלא ראו צילינדר במכשיר. במולטיפוקל לא תמיד זה פשוט "לקרוא" את המרשם.
בבדיקה ידנית , אפשר וצריך לעלות על צילינדר.
במקרה של אי נוחות אחרי שבועייים , תחזור לייעוץ משני אצל האופטומטריסט החדש, בטוחני, שיטפל בתלונתך כיאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בוקי08/11/2015תודה רבה רבה איציק אתה איש יקר.
תוכל קצת להסביר איך באמת עולים על צילנדר בוא נניח שנלך על מקרה הכי קיצוני בן אדם שאין לו זוג קודם עושים לא בדיקה מהתחלה .
דבר נוסף לגבי עין ימין שלי אני רואה טוב תרגום מטלוזיה וגם בבדיקה עם הזוג החדש במשרד של האופטומטריסט ראיתי טוב את הספרות זאת אומרת זה לא שלא רופא טוב .אבל חש חוסר נוחות משהו כמו שתארת מריחה יכול לתאר קשה לי לתאר לגמרי מה מרגיש בגלל זה חשבתי שכן קשור לצילינדר. ואגב זה משקפים רגילים לא מולטיפוקל עשיתי שתי זוגות לא חשבתי שאסתדר עם מולטיפוקל אז עשיתי רגילות ועוד זוג לקריאה.
אני מאוד מקווה שזה יסתדר בסוף קשה לי עם הקטע של האי נעימות אם יצטרך להחליף עדשה זה גם פרנסה שלו. אגב עם עשו עדשה בלי צילנדר האם ניתן להוסיף צילנדר או שצריך ללטש עדשה חדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
איציק שבח11/11/2015חלק מתהליך הבדיקה היא תשאול על ידי הצגת צילינדר להתאמה מיטבית. (דיג צילינדר)
לשינוי מספר צריך החלפת עדשה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)