מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טורטיקוליס וקשיי ראייה - ילד בן 8גל09/10/2016
שלום,
בני בן השמונה אובחן עם טורטיקוליס(הטייה צווארית) בינקותו. לצערנו לא הצלחנו לטפל ולפתור את ההטייה והוא נשאר עם הטייה זו עד היום (אובחן בשנית ע"י אורטופדים ). במהלך ילדותו המוקדמת ועד לפני שנה עשינו מספר בדיקות עיניים אצל טובי הרופאים וגם אצל שני אופטימטריסטים והבדיקות היו תקינות לחלוטין (אין עין עצלה ואין לקות ראייה). אני טענתי שוב ושוב מגיל צעיר שהילד מתקשה ואינו מצליח לראות מיד עצמים במרחב, גם כשהם בטווח הראייה הקרוב. עוד מגיל צעיר ועד היום ,כאשר אני מצביעה עבורו על חפץ מסויים במרחב הוא לא מצליח לעקוב אחריי ולמצוא אותו. כיום הילד בכיתה ב' וישנם קשיים בהבנת הנקרא, בכתיבה ובהעתקה מהלוח. הוא מצליח לפענח את הכתוב ללא קושי אבל באופן איטי ולא מצליח להבין את אשר קרא. עשינו בדיקות כלליות , אבחון קשב ובדיקת שמיעה והכל תקין. הילד מאוד אינטליגנט ובעל פוטינציאל לימודי גבוה ומאוד מתוסכל מהמצב.
אני עדיין סבורה שיש קשר לקושי בראייה (אולי כתוצאה מההטייה הצווארית) אבל נותרתי ללא מענה. בכל פעם שהוא מחפש במרחב חפץ (כזה שאמור להמצא בטווח הראייה שלו ואני ואחותו הצעירה בת השלוש מבחינים בו) ואינו מוצא הוא נעשה מתוסכל מאוד ועצוב.
עד כה לא מצאתי פתרון למצב והמומחים טוענים שאין שוב קושי שקשור לראייה, הם אפילו לא שמים לב להטייה הצווארית למרות ששלושה אורטופדים ופיסיותרפיסט אבחנו אצלו עדיין שריר צוואר מקוצר(האחרון שהיינו אצלו היה לפני שנה). אשמח לשמוע את דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס
איציק שבח10/10/2016שלום רב, קושי בהפעלה תקינה של שרירי הצוואר בהחלט יכול להשפיע על תפקוד העיניים , בעיקר בהתמצאות במרחב, שדה ראיית העומק מתפתח בעיקר באיזון מרחבי תקין והערכת מרחקים קצרים הכרחי למבט פרימרי ישר ככל הניתן. גם אם העין רואה בחדות מספקת זה לא מעיד על שאר המשימות של הראייה, כגון: תפיסת מרחב, תנועות מעקב וכו.
הייתי מציע לך לבדוק במקום אופטומטרטי שמבצע בדיקות פדיאטריות להבנת המערכת הראייתית לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)